Matkin hrob

Matkin hrob
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504837/bmid_matkin-hrob-hXX-504837.jpg 5 1184 1184

Dokáže Josie vybojovať bitku s démonmi zo svojej minulosti, aby dokázala ochrániť ďalšie nevinné životy? Keď dvaja malí chlapci nájdu pri hre v lese pochované telo, policajnej náčelníčke Josie Quinnovej sa začínajú vracať nepríjemné spomienky. Aj ona sa ako dieťa v tom lese hrávala, aby bola čo najďalej od svojej nevyspytateľnej matky Belindy Roseovej. Josie však už nemôže svoje spomienky ďalej potláčať. Policajná analýza dokáže, že nájdené telo patrilo mladej žene zavraždenej pred tridsiatimi rokmi. Žene menom Belinda Roseová... Josie svoju matku roky nevidela a nechce na tom nič meniť. Spojenie medzi ňou a prípadom ju však donúti oživovať veci, ku ktorým sa už nikdy nechcela vracať. Blíži sa odhalenie tajomstva. Keď sa nájde ďalšie telo, navždy jej to zmení život. Je jasné, že niekto z Josinho okolia sa nezastaví pred ničím, len aby udržal pravdu navždy hlboko pochovanú.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Her Mother's Grave, 2018


více info...

Přidat komentář

veronika9761
21.09.2024 5 z 5

Chudak Josie, to se ji teda děly věci!

Zuzunda
19.09.2024 5 z 5

Tak tohle bylo skvělý! Nemůžu se rozhodnout jestli se mi líbil víc jak první, ale rozhodně je lepší než druhý. Moc se těším na pokračování.


petulik330
11.09.2024

Tak tento díl se mi zdál o dost lepší než ten první. Byl také mnohem drsnější. Zápletka byla také mnohem více zamotaná. V tomto díle se dozvídáme o životě Josie v dětství.
Další kniha z pera autorky, která umí své čtenáře zaujmout knihou která se čte sama. Krátké kapitoly vás nutí číst pořád dál a dozvědět jak to vše skončí.
Už se těším na další díl.

dominik0401
07.09.2024 5 z 5

Kniha nabídla opět napínavý a zajímavý případ a byla čtivá od začátku až do konce.
Skvělá zápletka, která graduje, a kde Josie v případu postupem času odkrývá více a více o své matce…

Tento díl odhalil mnoho nového ze života malé Jo a ve mě zanechal hodně. Vůbec nerozumím tomu, jak někdo může být takový … Bohužel i takový lidé se ve společnosti najdou.

Těším se, až přečtu další díl.

cetriolo
25.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle bylo hodně silné kafe... Zjistili jsme hodně o Joseině minulosti a její matka je... (no nenapadá mě nic co bych mohl napsat a nebyla to nadávka, tak tuto větu raději nechám nedokončenou). Jako vždy se to naprosto skvěle četlo (stejně jako u předchozích dílů jsem druhou půlku knihy dal na jeden zátah), nechybělo pár nečekaných překvapení a líbí se mi, že zde autorka zbořila i některé věci, které jsme si mysleli, že víme z předchozích dílů.

petrak
03.08.2024 5 z 5

Tak tohle byl mazec. Zatim nejlepsi díl!

Jessybelle
23.07.2024 5 z 5

Tak tohle čtení jsem si užila. Líbil se mi vhled do Josiina dětství. Perfektně podaný toxický vztah.
Zdá se, že mám novou oblíbenou autorku.

Tereez8662
20.07.2024 5 z 5

Skvělá kniha, skvělá…Děj rychle ubíhal, nebylo to překombinované. Moc mě to bavilo.

Mišák240
16.07.2024 4 z 5

Za mě to byl zatím nejlepší díl.

Kopretinka784
11.07.2024 5 z 5

Moje druhé setkání s Josií. Bohužel v knihovně na mě vyšel v pořadí zájemců tento díl a ne první. Ale vůbec to nevadilo. Josií mě chytla už v Dívce beze jména. Ovšem tento díl, to byl adrenalin. Matka Josií (dá se vůbec takové ženě říkat matka?) jak to říct slušně, mi prostě dost zvedala tlak. Velice těžko se mi hledají slova pro ohodnocení tohoto příběhu. Pět hvězdiček je za mě žalostně málo.

ZuzanaZ83
06.07.2024 5 z 5

Další díl série s Josie a vážně pecka. Tuhle knížku jsem přečetla za jeden den, nešlo přestat. Baví mě styl psaní, krátké kapitoly i samotný příběh.

Mamkasknihou
03.07.2024 5 z 5

Třetí díl s vyšetřovatelkou Josii Quinnovou byl za mě zatím tím nejlepším. Opět mě autorka od první stránky vtáhla do děje a nepustila až do konce. Tento žánr knih není tím, který bych primárně vyhledávala, ale Lisa Reganová mě přesvědčila, že případy s Josii musím číst. Už teď se těším na další díl a všem mlhu doporučit. Za mě zatím nejlepší díl série. Josie a sama autorka mě baví víc a víc.

lenny_prague
27.06.2024 5 z 5

Zatim nejlepsi dil serie! Jsem moc rada, ze po pro me rozpacitem druhem dilu prisla tato pecka :) Cetla jsem jednim dechem, bylo to neuveritelne napinave, odkrylo to opravdu hodne z Josiiny minulosti a dalo tak pochopit spouste jineho (proc je jaka je, z ceho ma strach atd). Moc se mi libila linka s Noahem a doufam, ze se bude rozvijet i dal. Nemuzu se dockat, az si prectu dalsi dil!

bumble
24.06.2024 4 z 5

Mé rozpaky už takové nejsou, i když zde stále bylo mraky jmen a postav a zorientovat se byl docela kumšt. Rozhodně byl tento díl zatím nejlepší a více než detektivka to byl pořádný psychothriller. Josie podle všeho měla opravdu šílené dětství a rozhodně jí není co závidět.
Jsem rád, že jsem to s Josie nevzdal a věřím, že další díl bude přinejmenším tak dobrý, jako tento.

limruska
20.06.2024 5 z 5

No tak tohle byla bomba! Super čtení , napínavé, příšerná matka nematka, … neee , to si prostě musíte přečíst !

koki.veru
15.06.2024 5 z 5

Nádherná knížka. Jsem ráda,že jsem se konečně dozvěděla spoustu informací ze života Josie. Bylo to velice napínavé a čtivé. Těším se na další díl.

Jara.v
10.06.2024 4 z 5

Zatím nejlepší díl. Odhalen život Josie a její původ. Mělo to drsnou zápletku jako vždy, ale celý příběh mi byl velmi sympatický. Nemělo to hluchá místa a vše bylo dokonale vysvětleno.

p. Rochesterová
09.06.2024 5 z 5

Třetí a zatím nejlepší díl.. vlastně celý o soukromí Josie..jsem zvědavá na další..říkala jsem, že už dokupovat nebudu, no a další dva kousky jsou v domečku..

Juvka
27.05.2024 5 z 5

Opět výborná kniha. Ze začátku jsem si myslela, že to bude nudné, ale uprostřed už jsem začala hltat.

mapet85
04.05.2024 4 z 5

V poradí tretí diel série americkej autorky sa začína nálezom kostrových pozostatkov v lese, kde sa ako dieťa hrávala hlavná vyšetrovateľka Jossie Quinnová. Zistí sa, že ide o ženu ktorá bola zavraždená pred tridsiatimi rokmi a volala sa Belinda Rosová. A tu nastáva problém. Jossina matka, s ktorou ale už dlhé roky nie je v kontakte má totiž rovnaké meno. Kto je teda nájdená žena? Respektíve, kto je Jossina matka?

„Nepáčilo sa jej hovoriť o matke. Posledných šestnásť rokov sa aktívne snažila na tú ženu nemyslieť. Zobrala jej toho veľa. Nezaslúžila si už ani o trochu viac Jossinho času či duševnej energie.“

Sympatická Jossie spolu s jej tímom Noahom a Gretchen sa snažia odhaliť stopy vedúce k vyriešeniu vraždy mladej ženy. Kapitoly, kde sa postupne dostávame na koreň záhade sa striedajú s tými z minulosti, v ktorých nám autorka približuje neľahké detstvo hlavnej vyšetrovateľky. Nejde o pekné čítanie, ale práve toto striedanie dodalo príbehu gradáciu a napätie. Podobne ako pri dvoch predchádzajúcich knihách, aj táto je písaná len z pohľadu Jossie, a aj keď sa stretávame s viacerými postavami, nejde o prekombinovaný príbeh, ktorý prinesie nejaké to prekvapenie, či zvrat.

„Živo si pamätala, ako často a náhle jej matka prichádzala a odchádzala, opustila ju na niekoľko mesiacov a potom sa vrátila, keď to najmenej čakala, prehnala sa jej životom ako tornádo a všetko zničila.“

Tento prípad sa mimoriadne osobne týka Jossie, ktorá sa musí vysporiadať s démonmi minulosti a napriek tomu, že by som ňou za jej prílišnú akčnosť možno trošku zatriasol, po tom, čím všetkým si musela prejsť, si ešte viac získala moje sympatie. Celú sériu určite odporúčam čítať po poradí a keďže vidieť autorkin posun a zlepšenie štýlu, za mňa ide zatiaľ o najlepší diel série, ktorý prináša veľmi zaujímavé rozuzlenie a udrží vás v napätí až do poslednej strany.

Za poskytnutie knihy ďakujem : @grada_sk