Mary, Mary
Ed McBain
Matthew Hope série
Mathew Hope a Waren Chambers řeší obzvlášť složitý případ - na zahradě bývalé učitelky Mary Bartonové se našly mrtvoly tří bestiálně zavražděných děvčátek a Mary byla okamžitě zatčena. Je konfrontována s několikerým zdánlivě nezpochybnitelným svědectvím: byla s dětmi viděna, osobně odnesla do čistírny zakrvácené šaty, a dokonce podle jednoho svědka pohřbívala v noci mrtvá těla. Je vůbec možné takovým svědectvým otřást? Mary však jen nepochopitelně mlčí a se svým obhájcem odmítá spolupracovat. Vypadá to, že elektrickému křeslu neunikne...... celý text
40%
Jen z úcty k autorovi dávám 3 hvězdičky. Zdlouhavý soudní proces a na konci rozuzlení, které mi hodně vadilo. Myslela jsem si, že půjde o něco jiného, to bych ještě uznala, ale tohle popírá pravidla dobré detektivky.
Tradiční soudní drama s nepřekvapivým a hlavně poněkud násilně naroubovaným koncem. Páter Knox věděl, proč do svého desatera dává i tento zákaz.
Moje druhá knížka od tohoto spisovatele a pořád si ho nějak nedokážu oblíbit. Knížka mi připadala v porovnání s jinými spisovateli, kteří píšou detektivky, velice nudná a zdlouhavá. Soudní proces se neskutečně vlekl, neustále dokola se opakovali otázky. Konec byl maličko překvapující, ale to je tak všechno.
Rozuzlení příběhu na posledních stránkách knihy. Kdyby tak Mary o Mary promluvila, nemuselo by se jednat o tak dlouhý soudní proces.