Příběh dvou staletí

Příběh dvou staletí
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208985/bmid_pribeh-dvou-staleti-nCU-208985.jpg 4 469 469

Alessandra D'Angeli touží po dobrodružství. Je unavená ze svého života v renesanční Florencii, kdy se musí podřizovat zkostnatělé morálce i očekávání ostatních. Jednou jedinkrát chce být sama sebou. A ze všeho nejvíc touží se znovu setkat se svou sestřenkou Cat, která za ní přišla z budoucnosti. A hvězdy vyslyší její prosbu. Alessandra se najednou ocitá v 21. století – ze všech stran na ni útočí podivné zvuky, lidé jsou naprosto skandálně oblečeni a zdá se, že se svět zbláznil. Avšak Alessandra ví, že jí hodiny neodvratně odtikávají čas, než se bude muset vrátit zpět do šestnáctého století, a tak si chce největší dobrodružství svého života pořádně užít. A co by to bylo za dobrodružství, kdyby nedošlo i na lásku?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

A Tale of two centuries, 2013

Anikkk
13.08.2024 2 z 5

Oddychovka. Magické, romantické, sladké, rýchly dej...kto je zlý ten je celý zlý, kto je dobrý, ten je celý dobrý, so všetkým. Rozprávka pre dievčatá cca na 2.stupni základnej školy.
Neublíži, pobaví.

emilieselden
19.03.2024 3 z 5

Příjemná oddechovka, která se mi líbila ještě o trochu víc než první díl a pokračování bych se nebránila.

SáraR.
30.11.2023 5 z 5

Tak tenhle díl mě bavil snad ještě víc, než ten první. Less jsem si hrozně oblíbila a celý příběh jsem doslova zhltla. Sice se tam objevuje jedno klišé za druhým, ale to mi vlastně vůbec nevadilo. Už jsem si na to u této série zvykla. Nemám co dodat, skvělé a jsem zvědavá, co na mě čeká v závěru trilogie. :)

Nathally
06.11.2023 5 z 5

Příjemný odpočinkový román, který se mi líbil o dost víc než první díl,ale nejspíš proto, že je to v našem století. Ihned jsem si oblíbila Austina a Lucase.

vikaa
11.02.2023 3 z 5

Pro cílovou skupinu dobrý a pro relaxaci taky dobrý:-) Druhá polovina knihy byla o dost zajímavější.

LimedkaMikki
19.01.2023 3 z 5

Dost jsem váhala, jestli tomuhle dát dvě, nebo tři hvězdičky. Předchozímu dílu jsem dala tři a tenhle mě zaujal o něco méně. Nakonec jsem se ale rozhodla být smířlivá a přecijen tomu ty tři hvězdičky dát. I když dost s odřenýma ušima.
V příběhu byly situace, které podle mě byly zbytečné a jen ho to natahovalo. Na druhou stranu, zase jsem viděla potenciál v některých věcech, kterým autorka pozornost nevěnovala. To vnímám jako dost sporné, tak příběh se odehrává v rozmezí asi dvou týdnů, ale přesto má člověk dost často pocit, jako kdyby tam byla měsíc. Chybí mi nějaká vyváženost toho, co se reálně mohlo na tu dobu odehrát a co se skutečně stalo.
Nicméně další díl si také časem přečtu.

anelise
22.02.2021 5 z 5

Druhá knížka z této série nezklamala, byla stejně dobrá jak ta první a bylo zajímavé děj sledovat z pohledu Alessandry.

Fortuna7
01.02.2021 4 z 5

Tahle série je spíše pro mladší ročníky, ale i tak se mi líbí. V půlce jsem si říkala, že by to trochu chtělo proškrtat, protože příběh moc neubíhal. Autorka zase napsala skvělý konec. Těším se na poslední díl :-)

laura
28.12.2020 5 z 5

Tak tohle bylo přesně ono! Přesně ten příběh, u kterého byste si přáli, aby nikdy neskončil. Nádherné, jiskřivé, plné smíchu, škádlení, něhy, lásky, plné léta, moře a těch chvil, kdy víte, že tohle je ono. Tohle od života chcete. A když už to nemůžete mít (protože jste mezitím dospěli, zestárli a čas vám protekl mezi prsty), chcete o tom alespoň číst.

Moje srdcová záležitost...

Ruru
18.10.2020 5 z 5

Tak to byla bomba! Tato kniha se čte úplně sama, ani o tom nevíte. Rozhodně doporučuji.

pip11
07.03.2020 5 z 5

Druhá část příběhu cesty v čase, tentokrát o Alessandře. Velmi pěkné a povedené, užila jsem si to. Less se ocitne v současnosti a snaží se poznat a pochopit, jak to tady chodí a zároveň poznat to, co jí v její době nemohlo být dopřáno. Bylo to moc příjemné čtení a od první do poslední stránky jsem se bavila.

Noeni
22.02.2020 3 z 5

Zajímavý příběh o cestování v čase, každopádně bych z ní asi byla nadšenější, kdybych ji četla již před pár lety. Jako oddechové čtení ale šla.

Amneris
03.12.2019 2 z 5

Po první knize jsem se velmi těšila na pokračování, ale nastalo zklamání. Knihu jsem se zapřením dočetla. Třetí díl asi číst nebudu...

Ivuska.09
22.09.2019

Autorka měla dost dobrý nápad: druhý díl série je tolik podobný tomu prvnímu a přitom vlastně úplně jiný. Cestování z minulosti do současnosti zase nabízí jiný pohled na věc. Oba díly mě bavily a pokud hledáte něco pohodového a nenáročného, tak je mohu doporučit.

Veruu95
26.08.2019 5 z 5

První díl mě bavilto o trochu víc, ale i tento jsem si užila. Less byla super a líbil se mi její vývoj. Konec mě mile překvapil a moc se mi líbilo, jak hrdinové přemýšleli nad možnými důsledky Alessandřina návratu/nenávratu.

Kami97
04.05.2019 2 z 5

Na tuto knihu jsem se po prvním díle moc těšila, ale bohužel následovalo zklamání. Příběh Less mě prostě nebavil. První díl byl stoprocentně lepší a ráda se k němu vrátím, ale druhý již znovu číst nebudu. Do poslední knihy se nejspíš ani pouštět nebudu.

oblakaknih
23.04.2019 ztráta času

Tak tohle byl boj!
Postavy byly trapné, nesympatické,... Navíc jsem v nich měla neskutečný zmatek.
Přestože má kniha přes 300 stran, děj byl zbytečně uspěchaný.
Celé to byl jen další klišé sladký příběh. A zmatený.
Nad většinou scén jsem jen obracela oči.
První díl jsem četla hodně dávno a líbil se mi, ale dnes mám na takové knihy zcela jiný pohled.

berka4151
10.03.2019 4 z 5

Stává se to výjimečně, ale tentokrát druhý díl předčil díl první. Je zkrátka lepší, Alessandra prošla velkou proměnou a našla svoji vnitřní sílu postavit se osudu.

MIA-chan
08.03.2019 5 z 5

Skvělé pokračování.

Kovbojka33
03.03.2019

Oddechový příběh, lepší než první díl