Medvěd nechce jít spát
Oksana Bula
Co dělají zvířátka v zimě, když všechno zasype sníh? Třeba takový medvěd celou zimu prospí. Počkat, ale já nechci jít spát! Co kdyby mi něco báječného uteklo? Podzim pomalu končí. Brzy přijdou tukoni a uloží medvěda k zimnímu spánku. Už pro něj připravili krásný teplý pelíšek. Jenže medvěd potká zubra, který mu vypráví, jaké to je v zimě. Ach, to musí být nádhera, zasní se medvěd. Taky bych chtěl poznat sníh i mráz a zažít zimní radovánky. Podaří se tukoňům medvědího neposluchu přemluvit, aby šel spát?... celý text
Pro děti a mládež Pohádky a bajky Pro nejmenší
Vydáno: 2018 , HostOriginální název:
Vedmìd ne choče spaty
Medvěd nechce jít spát je rozhodně jedna z nejroztomilejších knih, které doma mám.
Za mě je ideálním čtením na konec podzimu, které vás naladí na tu správnou atmosféru přicházejícího zimního období.
Tohle je tak vtipné, výstižné. Fakt jsem se nahlas zasmála. Tukoni jsou krásně roztomilí a ty ilustrace nemají chybu. Tuhle knihu si koupím i domů do vlastní knihovny. :)
Z knihy "Zubr si hledá hnízdo" jsem byla přímo nadšená. Bohužel tato mne zklamala. ChYbí tomu konec,zase????
Medved nechce jit spát,aby mu neutekly zimni radovanky, tak utece. Uvidí šneka ukládat se k zimnímu spánku ... a usne. Co to jeee?????
Hvězdy dávám za oblíbené tukoně s peřinama na zádech a za ilustrace:)
Další kniha od této autorky, kterou jsem představila svému 3 a půl letému synovi. Kniha ho zaujala více než její předešlá publikace "Zubr si hledá hnízdo". Tentokrát i mě přišel příběh o malinko lepší a propracovanější. Ilustrace jsou jemné a kouzelné. Kniha se nám moc líbila. Konec je opět otevřený.
Kouzelná kniha pro budoucí malé čtenáře, kterým tuto knihu bude číst maminka. Bohaté celostránkové ilustrace, nový svět tukoňů - skřítků starajících se o les.
Kniha předává dítěti informaci o zimním spánku zvířat skrze vtipný příběh, kdy medvěd nechce jít spát a tak si vymýšlí, jak pro něj pelíšky nejsou dost dobré.
Oksana Bulo má opravdu nádherný výtvarný projev a i příběhově je knížka krásná.
Tentokrát se jí podařilo příběh dotáhnout do konce. :)
Jednoduchý, příjemný příběh s krásnými ilustracemi. Snad se dočkáme i nějaké další knihy :3
2017 | Zubr si hledá hnízdo |
2018 | Medvěd nechce jít spát |
2019 | Jak tukoni zachránili strom |
2019 | Jedlička se narodila |
2023 | Vřesová můrka |
Ilustrace byly zajímavé a celkem se mi líbily. Bohužel příběhu chyběl nějaký ucelený závěr, ideálně s pointou.
Jinak nápad super, akorát to celé pojetí je nedotažené.
Ale líbilo se mi, že knížka souvisí s tou o zubrovi.