Aldo
Melanie Moreland
Men of the Falls série
1. díl
Aldo Ricci: Pravá ruka Romana Costase. Vymahač. Loajální. Sám. Rád tak zůstane. Dokud mu do života nevstoupí ona. Violet Nelsonová. Svůdná. Mimo dosah. Ale on se nemůže držet stranou. To poslední, co od ní očekával, byla věc, o kterou nikdy neusiloval. Vykoupení.

Aldo Ricci, pravá ruka a nejlepší přítel Romana Costase, působí v casinu v Niagara Falls. Při náboru zaměstnanců se seznámí s Violet. Od první chvíle ho zaujme. I když nepěstuje vztahy (a už vůbec ne se zaměstnanci), Vi se pro něj stává důležitá. Postupně díky ní mění svůj postoj a je odhodlaný ji chránit a starat se o ni.
Byla to rychlá jednohubka. Děj byl svižný i vtipný, chvílemi napínavý i žhavý. Škoda, že příběh byl tak krátký a jednoduchý. Těším se na pokračování s Romanem.

Stručné, jasné, výstižné. Na autorčiny poměry asi slabší příběh, ale přečtený ho budete mít za chviličku.

Autorku Melanie Moreland jsem si oblíbila díky její Vested Interested ABC Corp sérii nebo Vytočenému na Maxx. Z toho důvodu mě ani její mafiánská duologie nenechala chladnout a sáhla jsem po ní. Avšak po přečtení nastalo zklamání – kde je mafie? proč ta insta love?
Aldův nejlepší král je podsvětí Niagara Falls. A Aldo je jeho pravá ruku. Cestu mu zkříží nová prostořeká servírka Violet Nelson, do které se na první pohled zamiluje.
Aldo je klasický týpek – nemůžu se do ní zamilovat, nemám ji co nabídnout, nejsem pro ni dost dobrý – ale vlastně ji naprosto propadne a ochraňuje ji zuby nehty.
No a já jim to prostě nějak nežrala – tu jejich instantní lásku – z nuly na 100. Melanie má taková slaďáky často, ale tady jsem jim to prostě nevěřila a vlastně mě tím pádem ani příběh moc nebavil.
Čekala jsem také více mafiánštiny a tu jsem tam viděla tak trochu z helikoptéry. Příběh je za mě prostě až moc průměrný, ale zase na druhou stranu to byla fajnová odpočinkovka, kterou čtenář taky občas potřebuje. Možná knize trochu ublížil překlad nevím, ale je to prostě 3 s odřenýma ušima.
Kdo má rád čtení od Melanie Moreland tak určitě doporučuju sáhnout i po této duologii, jen mě tenhle díl zrovna nesedlo. To však neznamená, že nepřečtu i ten další díl o Romanovi – královi Niagara Falls podsvětí, tam už se třeba o té mafii dozvíme víc.

Bookstagram: @tessie.book.world
U mně je velmi známo, že příběhy od této autorky naprosto miluju! Nevím, čím to je, ale je tomu tak!
Aldo a Violet mě od samého začátku moc a moc bavili! Chemii mezi nimi? Bylo to fakt úžasný!
Jediné čemu dávám mínus, je to, že kniha má pouze 200 stran a tak postavy se do sebe celkem dost rychle zamilují
Za mě kniha mohla být delší, to je pravda, mafie tam není taky úplně moc a o to víc jsem zvědavá na druhý díl, který až vyjde si budu chtít co nejdříve přečíst
Violet jsem si oblíbila hned od začátku, ale to každou hrdinku z knihy od Melanie a Aldo? Ten byl boží! A spolu s Romanem? To bylo něco!
Jak se Aldo choval k Vi, to bylo něco tak krásného! Obzvlášť potom jednom incidentu co se stalo (a co také nepovím kvůli tomu, že bych spoilerovala) Pusa mě od samého uculování skoro bolela a musím říct, že tohle je další z párů od Melanie Moreland který mám hrozně moc ráda!
„Potřebuju jen tebe. Tady. Se mnou. Viděl jsem tě v kantýně a všiml jsem si, jak vypadáš unaveně. Dneska chci jen spát vedle tebe. Bez tebe skoro ani nezamhouřím oko.“
„To taky jsem, protože tě miluju a ty miluješ mě. Byli jsme si souzeni. Já jsem stín a ty jsi světlo. Potřebujeme jeden druhého.“

Knihy od Melanie si vždy rada prečítam, keďže patrí medzi moje obľúbené autorky, ale táto je troška z iného prostredia, na ktoré nie som u nej zvyknutá, ale na prostredie podsvetia som sa tešila.
Mňa Aldo aj Vi zaujali, Aldo pravá ruka kráľa podsvetia a Vi, ktorá hľadá nový začiatok. Chémiu aj iskry tam medzi nimi dosť cítiť, ale na mňa to bolo veľmi rýchle. Ale poďme postupne…
Aldo majetnícky a večne ochranársky voči Vi, nebudem klamať ja takýchto hrdinov žeriem. Vi nie je typická sivá myška, ale napriek tomu, čo všetko sa jej stalo bola dosť silná žena, no zároveň sa nedala zastrašiť Aldom.
Chápem, že kniha má len menej než 200 strán, ale tu by sa hodilo ešte takých sto strán navyše, aby to nešlo všetko ako z rýchlika medzi nimi. Pretože, tak by to plynulo medzi nimi o čosi prirodzenejšie.
Mnoho dramatických scén, ktoré autorka do príbehu zakomponovala boli skvelé a za mňa sa tam hodili. Ale aj tak som ich tam čakala o čosi viac, predsa ríbeh z podsvetia.
No aj tak sa teším na kráľa podsvetia Romana. Inak myslím si, že Luca by si zaslúžil tiež svoj vlastný príbeh a nie iba zhrnutie v Aldovom príbehu.

Hlavní postavou tohoto příběhu je Aldo Ricci, pravá ruka Romana Costase, který je vládcem podsvětí v Niagara Falls a zároveň jeho nejlepší přítel. Aldo je velice loajální a oddaný své práci, ve které tráví většinu svého času. Osamělý život mu proto naprosto vyhovuje. Tedy alespoň do chvíle, kdy při náboru zaměstnanců pozná Violet Nelsonovou, která otřese jeho životem a donutí ho rychle změnit priority.
Melanie mě překvapila, že se rozhodla ve své knize zabřednout do tématu mafie. Přeci jen je tato autorka typická svými odpočinkovými romancemi, kde je více cukříku než čehokoliv jiného. Ruku na srdce, já si její knihy právě kvůli tomu ráda přečtu. Je to pro mě oddechové čtení, u kterého vím, že se všichni budou milovat až do skonání věků a ještě dál. Takže asi není překvapující, že i když měla kniha určité náznaky, k nějaké dark romanci to má hodně daleko.
Celý příběh je opravdu kraťoučký, má jen 200 stran. Díky tomu se jedná o čtení na jeden, maximálně dva večery. Vše se vyvíjí raketovou rychlostí, a to za mě byla poměrně škoda. Violet s Aldem si téměř okamžitě propadnou, a já jsem díky tomu zjistila, že tyhle instantní lásky nejsou úplně pro mě. Příběh určitě měl potenciál, ale ta délka zapříčinila to, že nedostal možnost se řádně rozvinout. Za mě je to tedy jeden ze slabších příběhů. Každopádně druhý díl si stejně nenechám ujít. Jsem zvědavá, co autorka vymyslela u Romana.
Pokud ale hledáte knihu, která kombinuje prvky romantiky, napětí a lehkého humoru, a která nabízí pohled do světa podsvětí bez nějakého extrémního násilí nebo drsnějších scén, tak tohle počteníčko by se vám určitě mohlo líbit.

Miluji knížky od této autorky. Tato je taková pohádková jednohubečka na odpoledne. Je čtivá, ale něco mi tam chybělo. Jakoby plynula jen po povrchu, nijak rozebrána do hloubky. Ale i tak se těším na pokračování.

Kdo by rád lacinou harlequinku, tak toto… Velké zklamání, nenapadlo by mě, že taková autorka umí napsat něco takového. V podstatě žádný hluboký příběh, nic skryto mezi řádky. A vykreslení hlavních hrdinů nulové, přijde mi, že o jejich charakteru nic nevím.

Aldo je rychlovka na jedno odpoledne. Příjemně se čte, děj plyne svižným tempem, hlavní hrdinové jsou sympaťáci, chemie mezi nimi je uvěřitelná.
Doufám, ze se jednou dočkáme i dílu o Romanovi.

Tak tady i jednohubka je obžerství.
Tohle byla pomalu povídka, jak rychle to uplynulo. Jednoduchý příběh, který lehce plynul. A ani zápletka neměla takové emoce, že by mě strhla.
Bylo to milé odpočinkové počtení, kdy mě překvapilo, že autorkou je MM. Jsem od ní zvyklá na jiné propracovanější knihy.
Čtení si užijete, rychle plyne, ale za pár dní o knize asi vědět nebudete.

Tahle knížka mi přišla spíš jako jednoduchá harlekýnka, než příběh od mé oblíbené Melanie. Nemám moc ráda románky ze zločineckého prostředí, takže jsem se příběhu trochu bála, ale to prostředí tady téměř není. Láska na první pohled, žádné zvraty, problémy sice naznačené, ale zázračně se vyřešily samy, bez toho, aniž bychom se o nich něco konkrétního dozvěděli. Jednohubka na jeden večer, obávám se, že si z ní za týden nebudu nic pamatovat. Z autorčiny tvorby mi to přípomínalo Lásku s Liamem.

Melanie Moreland umí psát jemné milostné příběhy. I tato jednohubka jakoby z mafiánského prostředí je toho zdárným příkladem.
Dává do příběhu plno citů,nějaký ten zádrhel ,nedorozumění či napadení kreténem, kvůli kterému roztaje i to nejchladnější srdce.
Už si i zvykám na její přeslazené konce a epilog po, kterém dostávám chuť na něco sladkého.
Ale i přesto mám její příběhy moc ráda jsou takové odechové u kterých nemusím myslet.

Tohle jsem potřebovala. Nenáročný, romantický byť trošku naivní a jednoduchý příběh. Já jsem spokojená.

Přiznám se ,že jsem teda překvapená. Kdybych nevěděla, že autorkou knihy je Melanie ,tak si budu myslet,že to je nějaká prvotina zacinajici autorky.Kniha byla taková jednoducha ,nepropracovana.No jsem teda zvědavá na druhý díl.
Lákadlo v podobě mafie tady bylo spíš jen okrajové. Bohužel se ani nechce věřit, že to psala ta samá autorka jako třeba Vytočenej na Maxx. Tohle je hodně slabý kousek. Spíš mi to přijde jako nějaká novodobá pikantní harlekýnka bez děje. Chemie mezi hlavními postavami nebyla, ani jednoho jsem si neoblíbila a celému tomu vztahu jsem neuvěřila. Za mě nic moc.