Měsíční píseň
Patricia Briggs
Mercedes Thompsonová série
Vlkodlaci můžou být nebezpeční, když se jim připletete do cesty, ale pokud jste opatrní, nechají vás na pokoji. Umí se dobře skrývat před lidmi, ale já nejsem člověk. Když na ně narazím, poznám je a oni poznají mě – Mercy Thompsonovou. Mercy Thompsonová má za souseda vlkodlaka. V autodílně opravuje mikrobus patřící upírovi. Ale ani Mercy není úplně normální… a její pouto s tajemným světem nadpřirozena ji brzy dostane do pořádného průšvihu. Není radno si zahrávat s vůdcem vlkodlačí smečky. A unést mu dceru byla osudová chyba.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2009 , Fantom PrintOriginální název:
Moon Called, 2006
Měsíční píseň absolutně předčila moje očekávání! Velkým plusem pro mě bylo, že se autorka nespokojila jen s vlkodlaky, ale podařilo se jí vystavět ucelený fantastický svět. Kniha byla napěchovaná akcí, ani jsem v ní nepostřehla žádná hluchá místa. Četla se lehce a nedovolila mi odtrhnout se od stránek. Konec byl vtipný a plný příslibů, takže se určitě vrhnu na pokračování. První díl je pro milovníky detektivní fantasy a vlkodlaků jednoznačně výborná volba!
Moje první knížka od této spisovatelky. Přiznávám, že jsem se nechala nachytat na obálku, nečekala jsem nic světoborného, upíři, vlkodlaci jsou v každém druhém paberbacku. ALE! Byla jsem mile překvapena. Knížka měla šmrnc, děj hezky odsejpal, žádná hluchá místa. Za mě plný počet a jdu na druhy díl!
Knižka se mi líbí, hlavně neobvyklým tématem o mechaničce. Jako budoucí mechaničce se mi tedy téma bylo blízké a ještě s oblíbenou tématikou o vlkodlacích atd. Super rychle přečtená. Doporučuji
Z knihy jsem naprosto nadšená. Čekala jsem slátaninu a dostala jsem pravý opak. Sympatické postavy, zajímavá zápletka a hlavně se kniha strašně dobře četla. Za mě jedna z nejlepších knih, co jsem letos četla. Rychle musím sehnat další díl. Chci pokračování !!!!
Podobně jako Magie mrtvých od Ilony Andrews, Provinilých slastí od Laury K. Hamilton nebo Jednou nohou v hrobě od Jeaniene Frost, tak i tento první díl série o Mercedes Thompsonové nasadil laťku hodně vysoko. Mercy, automechanička a kojotí kožoměnec, si mě podmanila svou bojovností a černým humorem. Nebojí se jít do zdánlivě sebevražedné situace, čehož si na ni vážím. A Adam je prostě Adam. Další parádní urban fantasy série, která se každým dílem zlepšuje. A o akci rozhodně není nouze! Doporučuji.
Kniha nebyla úplně špatná. Mám ráda knihy na téma vlkodlaků, upírů a jiných magicky nadpřirozených bytostí, ale taky mám ráda, když ke v tom nějaký romantický příběh. Tady se sice něco málo rodí, ale jen velmi okrajově. Hádám, že si to autorka nechala do dalších dílů, ale já nejsem přesvědčena, že se mi chce číst dále. Příběh není špatný, ale nesedl mi autorčin styl psaní. Mnohokrát jsem se ztrácela, kdo- co- kdy- kde a jak... některé pasáže byly nudné a přeskakovala jsem řádky.
Kniha nebyla špatná (neměla jsem nutkání ji nedočíst), ale znovu si ji už asi nepřečtu.
Jelikož mám ráda knihy o upírech , vlkodlacích a dalších příšerkách , tak jsem si první díl ze série s Mercedes užila. Je to příjemné odpočinkové čtení , a už jsem se pustila do dalšího dílu . Uvidíme jestli budou další díly taky tak čtivé jako první díl .
Dokonalé oddechové, stačí se jen uvolnit, otevřít oči, nadechnout se a vstoupit do světa pravidel vlčí smečky, ovzduší dominance, vůně krve, a touhy být sám sebou. Mercy jako průvodce tímto světem je úžasná. První kniha, kterou jsem si přečetl jen kvůli tomu, že se mi líbil přebal knihy a stálo to za to.
Příběh není nijak složitý a přesto je zajímavý. Rozhodně jsem se nasmála. Mercy je číslo :-) Kniha rychle plynula a četla se prakticky sama.
Otázka: Nevzpomínáte si někdo, jak se jmenuje to bojové umění, co Mercy ovládá? Nemůžu to, krucinál, najít.
První kniha ze série Mercy Thomson se četla téměř sama, zápletka byla zajímavá a rozuzlení nečekané. Dalším plusem knihy je určitě to, že příběh jako takový je zde uzavřený a tím pádem není nutné číst další díly, pokud zrovna nemáte náladu. Samozřejmě co se týče hlavních hrdinů, jejich radosti a strasti pokračují dál a bezpochyby na ně čeká v průběhu série ještě mnoho dobrodružství. Ale jak říkám, zápletka knihy je vyřešena, takže si nemusíte lámat hlavu nad tím, co se stalo v následujícím díle, což je podle mě příjemná změna. Každá z postav je něčím sympatická a do příběhu zapadá, s vyjímkou Samuela, který mi lezl neskutečně na nervy. Určitě se jedná o povedenou sérii, která si našla spoustu fanoušků. A není se čemu divit.
Pro mne oddechové čtení, ale ne, že by v něm nebylo dost napětí. Mercedes je sympatická hrdinka, která povětšinou neví do čeho se pustit dřív.Hned ze začátku mě v sérii mírně odradily obálky, které jsou až trochu kýčovité a neodpovídají zcela popisu v knize, ale i přesto jsem se z nudy pustila do jejich čtení a zklamaná jsem nebyla, u knihy se nenudíte a zas taková romanťárna to není, a jestli hledáte něco typu červené knihovny, tak asi budete zklamáni z "pouhého" líbání. :D
Čekala jsem přeplácaný děj se samými extrémy pro náctileté, ale hned po prvních pár stránkách jsem se tak začetla, že jsem měla problém knížku odložit, a tak se s chutí a nedočkavostí vrhám k dalšímu dílu
Bože,
já fakt nechápu že jsem na tuto pecku narazila až teď a taky nechápu že není tak známá, jak některé knížky. Mercy je tak úžasná. A Adam s vlkodlaky, co dodat.
Je tu teda ještě poslední věc kterou nechápu, ta obálka!!!!! Co to je? Kdo to vymýšlel? Nikomu se přece nelíbí obálka s lidmi a to je tak hnusný...
Sice to má hnusnou obálku ( jak už jsem řekla ), ale uvnitř je to vážně super knížka.
Vřele doporučuji! :-)
Tak tady se jede hned od začátku na plný plyn. Obrovské překvapení. Žádný čas na nějakou přestávku!!! To je jízda na jeden zátah. Nevím co jsem čekal, ale podle přebalu to vypadalo lehce nedůvěrýhodně a ono je to silně vyzrále fantasy s jasnými charaktery, které Vás nenachají na pochybách o tom, jestli se budete nudit, nebo ne !!!
Tak těším se na tu jízdu, protože skoro všechny ostatní díly mají lepší hodnocení, než li tento první díl. Waw :)
upíři magie vlkodlaci humor násilí romantika městská (urban) fantasy kožoměnci pátrání fantasyAutorovy další knížky
2009 | Měsíční píseň |
2012 | Štvanice |
2010 | Krevní pouto |
2010 | Železný polibek |
2014 | Nocí zlomená |
Skvělá kniha! Vytvořený svět byl perfektní a Mercy mě doslova vtáhla do děje. Doporučuji všem