Městečko Pines 3
Blake Crouch
Městečko Pines / Mestečko Wayward Pines série
< 3. díl
Agent tajné služby Ethan Burke dorazil do Wayward Pines v Idahu před třemi týdny. V tomto městě se lidem říká, koho si mají vzít, kde mají žít, kde mají pracovat. Jejich děti se učí, že David Pilcher, tvůrce města, je bůh. Nikdo nesmí odejít; a i kladení otázek vás může zabít. Ethan však objevil podivuhodné tajemství toho, co leží za elektrifikovaným plotem, který obklopuje Wayward Pines a chrání ho před děsivým světem za ním. Tajemství, že celé obyvatelstvo má zcela pod kontrolou šílenec a jeho armáda nohsledů. Tajemství, že venkovní svět se chystá vtrhnout skrz plot, aby vyhladil tento poslední, křehký pozůstatek lidstva. Závěrečný díl světového bestselleru Městečko Pines.... celý text
Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: 2020 , Laser-books (Laser)Originální název:
The Last Town, 2014
Ufffff......uuufffff!!!!!!! Přečetla jsem hltavě, protože byla příšerná, tedy příšerně napínavá. Tolik mutantů, tolik boje, útěků! Tato část se mi líbila snad ještě víc, než první. Celou dobu jsem byla zvědavá, jak tohle skončí. Přišlo mi, že si s tím autor více pohrál, nebo ve dvojce chystal jen terén pro toto skutečné vyvrcholení. Protože tahle šmodrchanice osudů a časů byla fakt jízda!
Tuhle trilogii miluju. Třetí díl jsem hltal jako ty dva předchozí a nepřestal jsem, dokud jsem nedočetl. Opět plné zvratů a skvělý závěr!
Ani se mi nechce věřit, že to končí. Čekala jsem na ten poslední díl a říkala si páni jestli bude tak dobrý jako ty dva předtím, zvládnu vůbec Městečko Pines opustit? A on tak dobrý byl. Byl plný akce a napětí, strachu a rozuzlení. Stalo se tam toho tolik a ten konec byl pro mne tak nečekaný. Teď už jen doufat, že se třeba jednou dočkáme dalšího dílu.
Myslel jsem, že napíšu pěkný zakončení trilogie, ale po tom konci můžu napsat jenom pěkný zakončení třetího dílu. A abych byl upřímnej, docela bych se těšil na 4. díl, tak snad se dočkam :)
Co se týče trojky, tak za mě velká spokojenost. Bylo tu dost hrdinství, jak ze strany Ethana, kde se to dalo čekat, tak i od ostatních obyvatel, kde by to čekal málokdo, ale i velká spousta štěstí, ovšem jak pro koho. Pár známějších postav zemřelo, což po tom masakru zmíněnym na konci dvojky neni nic divnýho. Ovšem je to tak lepší, než když zemře x neznámejch postav a se čtenářem to ani nehne.
Závěr mi překvapil a nějak jsem pozapomněl, že ta možnost tu je, očekával jsem spíš hromadnej exodus...jinam.
Příjemné zakončení trilogie. Děj má spád. Na konci však vyvstává otázka, jestli přece jenom nebude někdy pokračování. Za mě 70%.
Posledný diel trilógie. Kniha má výborný spád, ako všetky knihy autora, ktoré som čítal. Pre tých, ktorí nečítali prvé dva diely, odporúčam začať od prvého dielu, nielen pre lepšie pochopenie, no hlavne pre perfektnú záhadu, ktorá prvý diel sprevádza.
zfilmováno – TV seriálAutorovy další knížky
2017 | Temná hmota |
2020 | Zhroucený čas |
2018 | Městečko Pines |
2019 | Městečko Pines 2 |
2020 | Městečko Pines 3 |
(SPOILER) Nevím ani, jestli to bylo tak skvělý a mělo spád, nebo to bylo tak krátký a useknutý.
Prostě čtu a najednou konec. Volím ale možnost první.
Řekl bych, že jako závěr trilogie je to kulervoucí.
Je to ale skutečně závěr? Mě by teda dost zajímalo, jak by to vypadalo za 70 000 let...