Zhroucený čas přehled
Blake Crouch
Realita je rozvrácená. Zprvu se to tvářilo jako nemoc. Epidemie, která se šíří neznámými prostředky, a jež dohání své oběti k šílenství vzpomínkami na život, který nikdy nežili. Ale za běsněním, které obchází svět, nestojí žádný patogen. Je to jen první šoková vlna, uvolněná ohromujícím objevem – to, co je v ohrožení, nejsou naše mysli, ale samotná struktura času. Detektiv Barry Sutton se v New Yorku dobírá pravdy, zatímco ve vzdálené laboratoři si neurovědkyně Helena Smithová zatím neuvědomuje, že ona sama drží klíč k tomuto tajemství… A nejen to, i prostředky, jak s tím bojovat. Barry i Helena budou muset společně čelit svému nepříteli dříve, než budou oni i svět samotný uvrženi do stále rostoucího chaosu.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2020 , Laser-books (Laser)Originální název:
Recursion, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zhroucený čas. Přihlašte se a napište ho.
Obecně nemám moc ráda příběhy o cestování časem a tady to bohužel nebyla výjimka. Začátek vypadal docela slibně, ale pak mne začaly odrazovat ty technické a hloubavé věci. Postupně to bylo hodně repetitivní a příliš popisné. Proč se do nezáživných detailů popisovala jedna linie, když se vzápětí utnula a začala další s podobným podrobným popisem? Pak už jsem v tom měla miš maš kdo si co ze které linie pamatuje a trochu jsem se v tom ztrácela. Jinak to ale nebylo tak špatné a fanoušci sci-fi si knihu užijí. Jen mně tam chybělo více akce, dobrodružství a napětí.
Bylo to dobré opravdu dobré, byli tam hluchá místa kdy děj šel pomalu a nepřehledně plus mi vadilo zakončení epilogu, ale krom toho výborná kniha, kterou doporučuju na víkend na chatu…btw tento autor mi fakt sedí, doufám, že bude takých knih vydávat více!
Knižní novinky (41. týden)
04.10.2020
Ocenění knihy (1)
2019 -
Goodreads Choice Awards
(Best Science Fiction)
Kniha Zhroucený čas v seznamech
cestování časem americká literatura čas zkreslování vzpomínek sci-fi prolínání minulosti a současnosti retrospektivní vyprávěníAutorovy další knížky
2017 | Temná hmota |
2020 | Zhroucený čas |
2018 | Městečko Pines |
2019 | Městečko Pines 2 |
2020 | Městečko Pines 3 |
Autor měl napsat spíše scénář k seriálu. A ten by byl opravdu skvělý, protože by producenti chtěli z tohoto nápadu, který je vskutku originální, vytěžit řádově více než autor. Potenciál toho, jak vystavěl svůj nápad, jakoby jen seškraboval z povrchu a ta dřeň, ten nápad v hloubi nechal být. Chápu, že by pak kniha měla 700 stran a někoho by to nudilo...No jsem rád, že jsem knihu přečetl, některé části jsou vážně originální a poutavé, bohužel vyplňuje to jistými obrazy, které buď nedávaly smysl nebo mě nesedly. Ale je to jen můj osobní názor a knihu, jenž zabírala místo v mé knihovně docela dlouho, posílám dál.