Městečko Pines 3 přehled
Blake Crouch
Městečko Pines / Mestečko Wayward Pines série
< 3. díl
Agent tajné služby Ethan Burke dorazil do Wayward Pines v Idahu před třemi týdny. V tomto městě se lidem říká, koho si mají vzít, kde mají žít, kde mají pracovat. Jejich děti se učí, že David Pilcher, tvůrce města, je bůh. Nikdo nesmí odejít; a i kladení otázek vás může zabít. Ethan však objevil podivuhodné tajemství toho, co leží za elektrifikovaným plotem, který obklopuje Wayward Pines a chrání ho před děsivým světem za ním. Tajemství, že celé obyvatelstvo má zcela pod kontrolou šílenec a jeho armáda nohsledů. Tajemství, že venkovní svět se chystá vtrhnout skrz plot, aby vyhladil tento poslední, křehký pozůstatek lidstva. Závěrečný díl světového bestselleru Městečko Pines.... celý text
Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: 2020 , Laser-books (Laser)Originální název:
The Last Town, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Městečko Pines 3. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Upozorňuji, že budu v textu mírně spoilerovat děj.
Zakončení, které není pro slabé povahy (jako opravdu, nekecám) a říká ti: “Jedničkou jsme se oťukávali, druhý díl tě zvedl ze židle v němém úžasu a tady máš trojku. Líbí se ti? Moc ne? Drsné? Ale takové by to přesně bylo člověče ;)
I když je to díl nejvíc zobrazující násilí paradoxně tu i nejvíc prosakuje lidství, naděje, dobrota. Jako by jedno bez druhého nešlo. Není to světlá optimistická budoucnost, ale tu za 1800 let nemůže čekat ani největší optimista.
Čekala jsem tento směr konce, ale i tak mě to překvapovalo celou dobu.
Tempem, odvahou spisovatele v sázení brutálních scén, poletujicích střev apod.
Hodně to skáče. Text tvoří krátké kapitolky očima mnoha postav. Na některé v té krvavé akční jízdě zapomeneš a když se zjeví člověk se neubrání zoufalému uchytnutí. Znáte to- nikdy to není tak hrozné, aby nemohlo být ještě hůř :-D
Nicméně poznání, jak to s našim druhem v zářné budoucnosti dopadne, stojí za tuto jízdu.
Třetí díl byl nejlepší. Příběh pěkně vygradoval a zakončení bylo opravdu silné. Zajímalo by mne, jak by příběh pokračoval, ale to už by bylo moc nastavované, takže určitě správně, že to tím skončilo. Sérii jsem si užila.
Knižní novinky (7. týden)
08.02.2020
Kniha Městečko Pines 3 v seznamech
2017 | Temná hmota |
2020 | Zhroucený čas |
2018 | Městečko Pines |
2019 | Městečko Pines 2 |
2020 | Městečko Pines 3 |
Brilantní završení celé série, která prošla skvělou proměnou od mysteriózního thrilleru, přes akční krimi po postapo vyvražďovačku. Boj o městečko Pines graduje, jednotlivé postavy bojují doslova o svůj život, jakož i zachování lidstva jako takového a vše graduje v překvapivě geniálním závěru. Už dlouho mě žádná série takto nepohltila a mohu jen vřele doporučit.