Atentát
Jean-David Morvan
Další příběh Nävis, dívky nalezené na opuštěné kosmické lodi, která je vybrána jako agentka, hledající nové formy života na neznámých planetách. Na planetě TRI-JJ 768 dochází k revoluci, když mladý idealista chce přinést svobodu utlačovaným masám za jakoukoliv cenu. Právě on doprovází Nävis při putování po zamrzlé studené zemi do tajného komplexu, v němž se skrývá děsivá pravda o podstatě této planety a kde dívka získává naději na zprávy o svém ztraceném lidu. (mlp.cz)... celý text
No jo, máme po 11.září 2001, je třeba toho využít a nenápadně napumpovat do mládeže jak to správně uchopit a pochopit, i když strašní nelidští teroristé zde mají překvapivě mnoho místa, aby ukázali své pohnutky, dokázali, že to jsou trpící lidé, žijící a umírající v hrozných podmínkách a že každému důsledku předchází příčina, jak psal už Voltaire. Otázkou je co si kdo z toho vezme. Série, podle mého nabrala sestupnou tendenci a to nejen proto, že naše hrdinka je furt oblečená a dokonce začala nosit podprsenku, což nejednomu pubescentovi mohlo zkazit jeho sprchovou chvilku, začíná se to celé trochu omílat, idealismus začíná přetékat a je až moc okatě tendenční. Aspoň, že kresba si drží svou vysoce nastavenou laťku. Zatím nejslabší díl, místy jsem se musel nutit, abych to dočetl.
2018 | Conan z Cimmerie. Svazek I |
2002 | Než bude pozdě |
2003 | V osidlech revoluce |
2003 | Soukromá sbírka |
2003 | Znamení démona |
Tento díl se úplně nevydařil. Tradičně skvělá kresba je narušována téměř experimentální prací s panely, kvůli čemuž jsem se občas lehce ztrácel.
Nejslabším článkem Atentátu je ale jeho příběh, který naprosto nikam nevede. Možná jde o začátek většího arku a celá linka se později rozjede, ale tady to působí nedotaženě. Alespoň jsme se dozvěděli další info o fungování Meteoru.
Atentát je pro mě určitě nejslabší díl Meteoru, ale možná je to jen proto, že mě tématika terorismu už prostě unavuje.