Muži, ktorí nenávidia ženy

Muži, ktorí nenávidia ženy
https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89626/muzi-ktori-nenavidia-zeny-89626.jpg 5 8335 8335

Milénium / Millennium série

1. díl >

Novinár Mikael Blomkvist je odsúdený za ohováranie významného švédskeho podnikateľa a snaží sa uniknúť pozornosti médií hlavného mesta. Priemyselný magnát Henrik Vanger, žijúci v severnom Švédsku, ho poverí úlohou napísať kroniku svojej rodiny, ktorou v skutočnosti sleduje jediný cieľ: objasniť záhadné zmiznutie svojej netere Harriet v lete 1966. Blomkvist pri písaní kroniky, aj s pomocou geniálnej hackerky Lisbeth Salanderovej, čoraz hlbšie preniká do záhad rodiny a odhaľuje pravdu o mužoch, ktorí nenávidia ženy.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Män som hatar kvinnor, 2005

Wrent
25.12.2012 5 z 5

Dlouho jsem se k tomu chystal, dokonce tak dlouho, že už úplně opadlo původní neskutečné nadšení okolo knihy. A já ho asi musím znovu rozvířit, protože mě kniha opravdu zaujala. Dokonce se odvažuji polemizovat s ostatními komentáři, že "začátek nic moc", protože i popisování manipulací na finančních trzích bylo zachyceno moc zajímavě. A dál? Jakmile se začnete nořit do skrývané historie Vangerů, přestanete vnímat čas...

Další kniha, kterou prostě nejde jen tak přestat číst...

Jsem však velice zvědav, o čem mají být další díly...

Oinike
20.12.2012 5 z 5

Tak z této knížky jsem byla nadšená, dynamičnost děje mě vyloženě nadchla. Nemít i jiné povinnosti, nejspíš bych se od ní ani na chvíli neodtrhla.

Katuska001
07.12.2012 5 z 5

Přestože se mi do knížky moc nechtělo, tak mě chytla na 100% a nezklamala mě až do konce. Výborná!

kellishova
28.11.2012 5 z 5

Výborný, výborný, výborný!

petrak
23.11.2012 5 z 5

Nejprve jsem viděla film a poté četla knihu.... Film nebyl úplně špatný, ale spoustu věcí jsem v něm nepochopila :-/ ... Když jsem začala knihu číst, tak prvních asi 100 stránek pro mě bylo vcelku náročných a říkala jsem si, jestli mám šanci se v tom někdy zorientovat, ale nakonec jsem se zorientovala dobře a kniha mě začala opravdu bavit...I když mi ze začátku přišli některé úseky šíleně rozvleklé a říkala jsem si proč? Nešlo by to jednodušeji? Nakonec jsem byla ráda, že autor se každé postavě věnuje tak důkladně ... určitě je to kniha, která stojí za přečtení :-)

maximka
10.11.2012 5 z 5

Kniha mě absolutně vtáhla. téma je zajímavý, trochu ponurý a tajemný. hodně drsný příběh. jen jednou jsem musela knihu odložit, protože jsem už prostě nevydržela pokračovat, jak to bylo kruté. zatím sbírám sílu na další díl..

Kllarriss
07.11.2012 5 z 5

Kniha naprosto super, můžu jen doporučit. Rychlý spád, velmi dobře se čte.

Mesič
02.11.2012 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Měla víc dějových linií a to bylo fajn. Na konci mi přišla poněkud "utnutá", ale jakmile jsem zjistila, že má další pokračování, tak jsem to pochopila.
Knihu mohu doporučit a těším se na další díl.

keselylenka
29.10.2012 5 z 5

První díl celé trilogie je skvělý. Nemohla jsem se od knížky odtrhnout a přečetla jsem ji prakticky jedním dechem. Líbilo se mi také to, že konec nebyl prvoplánově průhledný, jak to u takových knih bývá. Bohužel další dva díly už mě docela zklamaly. Myslím, že by tento díl úplně stačil sám o sobě.

megi
28.10.2012 5 z 5

Lehce jsem se lekla na začátku, že tak dlouho o novinařině číst nedokážu...a pak...jsem se nedokázala odtrhnout. Ale musím uznat, že vám to vleze pod kůži. Týden jsem nemohla chodit po venku sama. Jsem zvědavá na další díly.

Lenies93
21.10.2012 5 z 5

Zatím mám přečtený jen tento díl z Milénia, až bude čas, koupím si další. Skvělá kniha, patří k mým nejoblíbenějším. Ve čtení jsem se nemohla zastavit, ani na chvíli mě nenudila. Velký palec nahoru!

Majkee.S
12.10.2012 5 z 5

skvělá knížka, která ani na chvilku nenudila

mysiacik
06.10.2012 5 z 5

Super, úžasné, celá trilógia rozhodne stála za to. Majstrovky napísané, hoci to má cez 500 strán, nemala som ani chvíľu pocit, že by jedna jediná bola naviac. Rozhodne vrelo doporučujem!

VerčaP
30.09.2012 4 z 5

bavilo mě pátrání po Harriet, podledních sto stran trošínek úpadek, ale i tak super kniha, kterou doporučuji :-)

Selinute
27.09.2012 5 z 5

Naprosto nepřekonatelná, jedinečná, nejlepší co znám.

DariDerek
25.09.2012 4 z 5

Na doporučení jsem ji začala číst a i přes prvotní "nechápání a složitosti pro mě" jsem se začetla a přestala až když nebylo co číst dál :-)

Aliii
13.09.2012 5 z 5

Má první kniha od severského autora a musím říct, že mě rozhodně nezklamala, naopak - strhující čtení, při kterém jsem kolikrát oželela i jídlo, jen abych mohla číst ještě o chvilku déle :-D

denuska
27.08.2012 5 z 5

Skvěle napsaná kniha, kterou jsem prostě nemohla odložit, dokud jsem neznala pachatele....

Petiz
25.08.2012 5 z 5

Me prvni setkani s timto zanrem - strhujici.

Mikey
20.08.2012 5 z 5

Napínavá kniha přečtená jedním dechem. Líbí se mi postavy, místo děje, zápletka. Lisbeth jsem si oblíbila hned na začátku pro ten její netypický vzhled, mám ráda takové typy postav. A miluji knihy, které musíte číst, dokud je nepřečtete, i kdyby to znamenalo, že vůbec nebudete spát. Rozhodně doporučuji k přečtení!