Vzdušný zámok, ktorý vybuchol

Vzdušný zámok, ktorý vybuchol
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33141/millenium-vzdusny-zamok-ktory-vybuchol-33141.jpg 5 5655 5655

Milénium / Millennium série

Přímé pokračování knihy - Dívka, která si hrála s ohněm. Vzdušný zámok, ktorý vybuchol je záverečnou časťou najslávnejšej trilógie modernej švédskej literatúry. Trilógia Millennium púta pozornosť čitateľa od prvej strany a nesklame ho ani tretí diel. Kým prvú knihu (Muži, ktorí nenávidia ženy) možno čítať samostatne, tretia je priamym pokračovaním druhej časti (Dievča, ktoré sa hralo s ohňom). Hlavnú hrdinku Lisbeth Salanderovú po vyrovnávaní účtov dcéry s otcom, bývalým ruským agentom Alexandrom Zalačenkom, privážajú do nemocnice s guľkou v hlave. Záchranou jej života sa však začína boj, v ktorom ide o všetko. Jej súperom je tajná organizácia švédskej bezpečnostnej služby.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Luftslotter som sprängdes, 2007

Abby
22.08.2011 4 z 5

Celá trilogie Millenium byla velice čtivá, ale 3. díl mi přišel nejslabší ze všech. Proč? Při čtení toho dílu jsem si připadala už tak nějak "přeLarssonovaná".... pro mě přiliš zbytečné některé autorovo popisování co kdo koupil, dělal, kdy si dal sprchu a šel spát a také stále další a další zamotávání a komplikování přiběhu, za mě až příliš.

maphiosso
19.08.2011 4 z 5

Na závěr trilogie Milenium jsem se hodně těšil. O to větší překvapení pak přišlo s úvodními stránkami knihy, kde autor popisuje (pro mě) až nesnesitelně zdlouhavě různé státní a policejní instituce a jejich historii. Často jsem knihu odkládal a přemýšlel, zda nedám přednost nějakému záživnějšímu čtení. Zhruba od třetiny knihy ale nabere děj plné obrátky tak, jak se na Lisbeth Salanderovou sluší a patří a tempo drží až do úplného závěru.
Takže i třetí kniha udržela vysoko nasazenou laťku, a i když jsem se musel prokousávat (pro mě) náročnějším úvodem, zklamáním v žádném případě nebyla.

KateCullen
28.07.2011 5 z 5

Skvělá kniha, vše skončilo dobře, "zlo" bylo potrestáno... podle mě to byla nejlepší kniha z celé série, nemusela jsem se prokousávat sto stránkami, aby se příběh začal rychle odvíjet. Ráda bych jen věděla, jak skončí Lisbeth s Mikaelem - budou nakonec spolu nebo Mikael dá přednost nezávaznému životu?

black.susi
27.07.2011 5 z 5

Třetí díl je opravdu nejlepší, děj má spád hned od začátku, nemusíme 200 stránek čekat než se to rozjede. I 5 hvězdiček mi příjde málo, jedna z nejlepších knížek, co jsem četla. Nenudí ani chvilku (snad s vyjímkou asi deseti stránek popisu jak funguje bezpečnostní policie a jak vznikla Sekce) a já jsem se nemohla od čtení odtrhnout, když jsem musela jít dělat něco jiného, těšila jsem se až si zase budu moct sednout ke knížce a číst. Dneska jsem málem vyhladověla, když jsem prostě nemohla knížku odložit a jít si vzít oběd, dokud ji nedočtu, až tak mě to pohltilo. Po dočtení jsem dokonce pocítíla určité prázdno, že už mě nečekají další osudy Lisbeth Salanderové a Kalleho Blomkvista.

DannyBlakely
10.07.2011 5 z 5

Dočetla jsem dnes.. ve 2 ráno.. Nemohla jsem jinak :) Každopádně celá trilogie je to nejlepší, co jsem v poslední době četla a je pravda, že to člověka vtáhne a nepustí až do konce :)
Jen se mi teď bude nehorázně stýskat....

karelk
28.05.2011 5 z 5

Super závěr skvělé série, kde každá kniha je trochu jiná a až dohromady dávají ten správný smysl. Oproti předchozím dvěma nebyla tak rozvláčná, ale stejně měla dva, nebo tři závěry :). Přečetl jsem asi za den a kus, příběh mě strašlivě oslovil a nemohl jsem se odtrhnout. DOporučuju!

Ula
04.04.2011 5 z 5

Musím přiznat, že mně již dlouho nevtáhla žádná knížka tak jako série Milénium. Přitom tomuto žánru nijak neholduji. Nějak jsem se nemohla od těchto knížek odtrhnout a jen stěží a velmi neochotně jsem plnila běžné povinnosti.Taky jsem se podivovala, že ve Švédsku jí všichni pořad jenom obložené chleby a v konzumaci kávy asi vedou světové řebříčky. No a co? Tyto detaily mně nějak nerozhodily. Nemile mně však zaskočil konec druhého dílu, kdy se Lisbeth s dírou v mozku vyhrabala z hrobu a v tomto stavu ještě zmasakrovala tatíka-vrahouna. Je to sice ujeté, říkám si, ale hlavně, že je ta holka naživu :-). A opět jsem se nechala strhnout třetím dílem. A moc bych si přála, aby i v Česku fungovalo něco na způsob redakce Milénia, abychom měli nějakého toho Blomkvista, který by neohroženě odhaloval zloduchy.......sami vidíte, že mně to vtáhlo a zatím nepustilo :-¨)

Daniellea
27.02.2011 5 z 5

Celá trilogie mě na několik týdnů pohltila a teď najednou cítím něco jako "prázdno". Chybí mi pravidelné setkávání s hlavními hrdiny, sledování jejich příběhů, napětí... Sžila jsem se s knížkami a teď mi chybí. Je to hodně moc příjemné čtení, těšení se na každou chvilku...

Štěchýto
07.02.2011 3 z 5

Další velká komerce naprosto průměrného thrilleru, který má akorát zajímavé konce.

meli
18.01.2011 5 z 5

Byl to mazec, všechny tři díly. Budeš mi chybět, Mikaeli!!

MaaaR@
17.01.2011 5 z 5

Perfektní trilogie. Škoda, že už to je vše. Budeš mi chybět, Lisbeth.

p.mihoc
06.12.2010 4 z 5

A máme tady závěrečný díl, na který jsem pár měsíců musel čekat. A vyplatilo se. Investigativní novinařina je zajímavý obor, ale nebezpečný. Salanderová má koule.

maly princ
30.11.-0001 5 z 5

Třetí díl u nás pod názvem: "Dívka, která kopla do vosího hnízda" je perfektní zakončení celé trilogie. Je také asi nejlepším ze všech tří knih. Od začátku do konce nabitý dějem, spoustou nových postav, jejich osudů a příběhů, které více, či méně korespondují s hlavním dějem.. Jsem na mistra Larssona do budoucna zvědavý.

marinada
30.11.-0001 5 z 5

První díl byl pro mě nejlepší, ale celá trilogie byla jedna velká jízda, doporučuju všem.

bovinka

Právě jsem dočetla a dávám 1! I když Muži, kteří.... u mě vítězí

30.11.-0001 5 z 5

..........už sice v knihovně nepujčuji, ale jsem tam skoro denně , stále jako doma /taky jsem tam pobyl hooodně pár roků/ a vím jak se tahle kniha půjčuje........99,9% lidí je velmi spokojených - to 0,01% nespokojených tvoří novináři se svýma rozumama a počítáním - konkretně třeba slova "konkretně" .............kdybych měl dát na novináře, tak si nic nepřečtu, nepodívám se na žádný film a nepustím si žádnou muziku ...........

GepardLady
30.11.-0001 2 z 5

Mě tohle dílo opravdu nijak nenadchlo. Místy jsem sice četla se zaujetím, ale většinou mě vyčerpávaly vleklé dialogy, v nichž hlavní hrdinové neustále opakovali dokolečka fakta, která už jsem znala, takže když jsem popatnácté četla o tom, proč byla Lisbeth Salanderová zbavena svéprávnosti, měla jsem chuť to zavřít a už neotevřít. Třetí díl nicméně hodnotím o něco kladněji než druhý.

misssicccka
30.11.-0001 5 z 5

ze trilogie se mi líbila právě dvojka nejvíce...dlouho jsem nebyla tak začtená a pohlcená dějem jako právě u vosího hnízda

30.11.-0001 5 z 5

.......vítej zpět, lisbeth salander !!!! jsi zase fantastická, fascinující .......čtvrtý díl má začátek a konec - prostřední část je třeba dopsat, bohužel stiga "omrzel"svět a odešel do věčných lovišt´......... kurec palec, jdu to dopsat ............................................................ všechny tři filmy podle milénia jsou uchvátné , parádní !!!!!!!!!!!!

30.11.-0001 5 z 5

.......nemohu ještě hodnotit, jsem ve slabé půlce /dnes jsem to stáhl z netu/ , ale už teď mi prsty brnkají po 100%......................