Vzdušný zámok, ktorý vybuchol přehled

Vzdušný zámok, ktorý vybuchol
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33141/millenium-vzdusny-zamok-ktory-vybuchol-33141.jpg 5 5654 5654

Milénium / Millennium série

Přímé pokračování knihy - Dívka, která si hrála s ohněm. Vzdušný zámok, ktorý vybuchol je záverečnou časťou najslávnejšej trilógie modernej švédskej literatúry. Trilógia Millennium púta pozornosť čitateľa od prvej strany a nesklame ho ani tretí diel. Kým prvú knihu (Muži, ktorí nenávidia ženy) možno čítať samostatne, tretia je priamym pokračovaním druhej časti (Dievča, ktoré sa hralo s ohňom). Hlavnú hrdinku Lisbeth Salanderovú po vyrovnávaní účtov dcéry s otcom, bývalým ruským agentom Alexandrom Zalačenkom, privážajú do nemocnice s guľkou v hlave. Záchranou jej života sa však začína boj, v ktorom ide o všetko. Jej súperom je tajná organizácia švédskej bezpečnostnej služby.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Luftslotter som sprängdes, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzdušný zámok, ktorý vybuchol. Přihlašte se a napište ho.

parxel
10.11.2024 5 z 5

Dvojice knih Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopla do vosího hnízda završují trilogii Milénium. Obě knihy na sebe velmi úzce navazují a proto dávám jeden společný komentář.

Příběh se soustředí na Lisbeth a na její minulost. Zatímco první díl byla taková čistokrevná detektivka, tak pokračování má už více prvky thrilleru. Významnou úlohu hrají tajné služby a některé příhody jsou takřka na hranici uvěřitelnosti. Přesto je to čtení velmi napínavé a co do kvality se drží prvního dílu.

Velmi pozitivně vnímám, že postavy nejsou černobílé. Mají své kladné i záporné stránky a jsou prostě dobře prokreslené. Hlavně Lysbeth ta holka je fakt "psycho" a přijde mi, že jediné co je na ní sexy, jsou její geniální hackerské dovednosti. :)

Podle mého názoru se jedná o velmi nadprůměrnou detektivní trilogii, která si v rámci žánru vydobyla své nezastupitelné místo. Pokud bych měl někomu doporučit nějakou detektivku, tak bude právě tato trilogie. Dávám plný počet hvězd, protože jsem si to užil.

lulucinax
09.11.2024 4 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu, jinak bych ji neučetla. Autorův styl psaní je na mě až moc rozvláčný a popisný, ale hlas Martina Stránského se pěkně poslouchá, místy jsem slova ani nevnímala.
V téhle knize mi přišlo, že nebylo tolik děje a napětí, ale bavila mě linka Eriky.
Soudní proces mi nepřišel moc zajímavý, ačkoli je to nejspíš tím, že jsem zvyklá na Grishama a poslouchala jsem ho před touto knihou. Stejně jako předchozí díl skončil velmi napínavě, ale nevím, zda se pustím do dalšího pokračování. Možná až za delší dobu, abych věděla, jak se příběhu zhostil David Lagercrantz.

LahoferRose
04.11.2024 4 z 5

(SPOILER) Samotný příběh navazuje tam, kde předešlý díl končil. Co se týče rozkrývání tajné skupiny, také zajímavé, ale na mě už přeci jenom trochu moc konspirační. Hlavně mi vadí, jak je na konci vše vyřešeno a napraveno. Vztahy, ať už milostné nebo přátelské, ti zlí jsou potrestáni do posledního, vše je vyřešeno a napraveno...

Ale celkově poutavě napsáno. Pokračování od jiného spisovatele mne neláká.

Připravované knižní novinky (17. - 23. 8.)

15.08.2015

Pokračování Milénia vyjde v srpnu

18.04.2015

Neříkej mi cvok. Jsem mistr v přežití. Všechno, co dělám, dělám proto, abych přežil.

Je obtížné dostat se do něčí e-mailové schránky? Lisbeth Salanderová to zvládne během pěti mnut.

O úspěších se nikdy nemluvilo. Média se však do bezpečnostní policie pustila pokaždé, když se stalo něco nepřístojného, hloupého nebo nevydařeného, a kritizovala ji s nadřazenou moudrostí generála po bitvě.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Ocenění knihy (3)

2010 - Goodreads Choice Awards (Best Mystery & Thriller)
2010 - Kniha roku Databazeknih.cz (Kniha roku)
2008 - Glasnyckeln (Skleněný klíč)

Kniha Vzdušný zámok, ktorý vybuchol v seznamech

v Přečtených9 282x
v Knihotéce2 024x