Vianočná farma
B. K. Borison
Lovelight série
1. díl
Zachráni svoju farmu na vianočné stromčeky? A získa srdce kamaráta, ktorého roky tajne miluje? Sympatický pehavý dátový analytik. Neporiadna optimistická majiteľka farmy s vianočnými stromčekmi. Malé mesto s najlepším lieskovoorieškovým laté na východnom pobreží. Stella Bloomová je majiteľka farmy s vianočnými stromčekmi, ktorú miluje od detstva. Farma však zápasí s finančnými problémami, a tak sa Stella zapojí do súťaže instagramovej influencerky Evelyn St. Jamesovej. Vďaka väčšej publicite a obrovskej finančnej výhre by sa jej mohlo podariť farmu zachrániť. Je tu však jeden problém. Aby farma vyzerala ako vysnívané romantické miesto na dovolenku, v prihláške uviedla, že ju vlastní so svojím priateľom... ibaže nik taký neexistuje. Do hry tak vstupuje jej najlepší kamarát Luka Peters. Požiada ho, aby sa na jeden týždeň zmenil na jej snúbenca. Aby mohla predstierať, že je doňho zamilovaná už desať rokov. A musí sa veľmi snažiť, aby sa neprezradila, že ho ľúbi naozaj. Bolo by také krásne, keby Luka cítil to isté...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , LindeniOriginální název:
Lovelight Farms, 2022
S knížkou jsem si příjemně prodloužila vánoční dobu, má krásnou sváteční atmosféru. Ubrala bych na hrdinčině sebezpytu, i když pro něj mám plné pochopení.
Poslední vánoční knihou, kterou jsem stihla o letošním adventu dočíst byla Farma zázraků.
O autorce B. K. Borison jsem slyšela ze zahraničí samou chválu a po dočtení si myslím, že je doporučována oprávněně.
Hlavní hrdinka vlastní farmu na vánoční stromky (božíí), která ale poslední dobou moc nevydělává... Aby vyhrála slušnou finanční sumu na její záchranu, tak musí předstírat vztah s naším pohledným hlavním hrdinou, do kterého je roky zakoukaná.
Ano, je to prvoplánové, ale na ty Vánoce mi to tak moc sedlo. Ta chemie mezi hrdiny, bylo to milé, uvěřitelné a prostě jsem si je oba oblíbila.
V příběhu se vyskytují i nějaká klišé, jako potlačování pocitů, ale to k tomuhle typu romantiky nějak patří a vlastně mi to nevadí.
Když jsem ale viděla, že má kniha epilog, tak jsem znejistila... Kdo tyhle romantiky čtete, tak víte, jak bývají na sílu... Tady mi ale nevadil! Dokonce jsem se i zasmála.
Farmu zázraků můžu tedy určitě jako milou romantickou oddechovku doporučit.
Mimochodem, miluju tu obálku a už se těším, až příští rok česky vyjde novinka Farma štěstí.
Na tuto knihu jsem se velmi těšila, čekala jsem, že mě dostane do vánoční nálady, ale bohužel vánoční atmosféra na mě z knihy příliš nedýchla. Romantika jako taková byla fajn, ale chyběla mi ta vánoční atmosféra.
Hlavní postavy byly fajn, ale čím dál příběh postupoval, tak mě začala Stella trochu štvát, tím, jak pořád strkala hlavu do písku. Oblíbila jsem si ostatní postavy a jsem ráda, že se s postavami znovu setkáme v dalším díle.
Kniha za mě byla celkem fajn, ale čekala jsem více vánoční atmosféry, takže klidně by se kniha dala číst už třeba kolem Hallowenu, není třeba číst těsně kolem Vánoc.
Hodnocení 3,75*/5*
Upřímně tady obálka a anotace maličko slibují více, než jsem dostala. Velikou chybou je, že jsem očekávala krásný, zasněžený romantický příběh, ale místo toho jsem dostala jakousi romantiku, která mě ale úplně nedostala do vánoční nálady. Kniha se sice četla dobře, ale s přibývajícími stránkami jsem na Stellu byla čím dál tím více alergická. Ta její nerozhodnost, naivita a neschopnost vidět některé věci mě fakt vytáčela. Kniha pro nás nemá žádné zásadní zvraty, což by asi ani nevadilo, ale tady to u mě tolik nefungovalo, jak bych čekala. Každopádně do dalšího pokračování se pustím, protože tam by hlavní postavy mohly mít o něco více rozumu :-)
Na prosinec jsem si naordinovala nasyslené vánoční čtení a tahle kráska je jedna z nich. B. K. Borison je americká autorka byla pro mě neznámá, a tím, že u nás ji ještě nic nevyšlo, tak jsem si říkala, že ji zkusím. V USA mají Vánoce vymazlené, plné klišé, tak to by mohlo fungovat. Když jsem si knihu vybírala nekoukala jsem ani na recenze ani na anotaci, viděla jsem na obálce stromeček a bylo jasno. Po dočtení jsem zjistila, že se jedná o sérii s názvem „milostné světlo“. Nakonec jsem byla i ráda, že se dočkáme pokračování. Ale nebudu prozrazovat o čem nebo o kom bude. Ti, kteří vydrží a v průběhu čtení nenalistují na konec knihy se dozví až na jejím samém konci.
Krásný romantický příběh, který se hodí právě na toto období. Pokud hledáte knihu, která vás naladí na vánoční notu a máte rádi příběhy „friends to lovers“ a trochu toho předstíraného vztahu, tady nešlápnete vedle. Moc prima oddechovka.
Stella si konečně splnila sen a má farmu na vánoční stromky, jenže se topí v dluzích. Přihlásila se proto do soutěže o finanční odměnu, ale uvedla, že firmu vedou s přítelem, kterého teď musí narychlo sehnat. A na tu roli se nejlépe hodí její nejlepší kamarád Luke.
Od přátelství k lásce jsem si tady nesmírně užila. Chemie mezi nimi byla už od začátku, moc hezky to jiskřilo a hlavně mi velmi sedly i ty postavy.
Myslím si, že se z té sváteční atmosféry dalo vytřískat ještě víc, ale i přesto se mi to četlo strašně dobře.
Pokud hledáte vánoční příběh s žhavými scénami, rozhodně byste neměli přehlédnout Farmu zázraků. Ačkoli se to podle milé ilustrované obálky nezdá, uvnitř najdete velmi pikantní scény a není jich vůbec málo.
Děkuji nakladatelství @grada_cz & @cosmopolis_cz za knihu. #spoluprace
Stella se přihlásila do instagramové soutěže, protože kdyby v ní vyhrála, tak by zachránila svoji farmu na vánoční stromky, která je ve finančních potížích. Aby to bylo více romantické, tak si v přihlášce vymyslela, že se o farmu stará se svým přítelem, kterého ale nemá... A tak poprosí svého nejlepšího kamaráda Luku, aby jí přítele hrál.
Z této knihy jsem trochu rozčarovaná a mám smíšené pocity... Ze začátku jsem se nemohla začíst, vadilo mi, jak Stella pořád řeší, jestli je Luka jen kamarád a nebo víc, i když ví, že po něm vždycky toužila a jen si to nechtěla přiznat.
Přijde mi, že styl psaní autorky je jiný než jsem zvyklá, hodně všechno popisuje, a to pro mě byl občas rušivý element. Těšila jsem se na vánoční atmosféru a život na farmě s vánočními stromky a místo toho jsem dostala plno romantiky, jiskření a touhy mezi Stellou a Lukou a jejich cestu od friends to lovers.
Je škoda, že autorka nevyužila nápad s farmou na vánoční stromky, ale spíš to bylo o vztahu dvou nejlepších kamarádů, kteří zjistí, že vlastně vždycky chtěli něco víc než jen kamarádství.
Kniha se určitě bude líbit hodně romantickým duším, protože je tady přesně to romantické, ale za mě tam bylo i docela dost spicy scén.
Na Farmu zázraků jsem se velmi těšila a splnila má očekávání. Krásný, milý, vánoční příběh, který vykouzlí úsměv na tváři.
Už z anotace je jasné, jakým směrem se bude příběh ubírat a já se na to těšila. Luka se mi zalíbil doslova od prvního momentu, kdy se objevil na scéně. Sympaťák, vtipálek, ochotný pomoci. Je to zkrátka božan.
Stella je také sympatická, ale kolikrát věci zbytečně komplikuje, což mi hlavně v jednom momentu docela vadilo.
Romantická linka je moc krásná, mezi nimi to jiskří a nechybí i jemné pikantní scénky.
,,Bylo divné, že to nebylo divné."
Na farmě panuje parádní atmosféra, i když tu řadí jistý záškodník. Ze začátku si Stella myslí, že se jedná o náhodu, ale postupně vychází najevo, že jí někdo škodí záměrně. Ale kdo a hlavně proč? Tahle zápletka je určitě fajn zpestření.
Některé vedlejší postavy si nejde oblíbit a jistou kočičí rodinku bych si hned nastěhovala k sobě.
Pokud hledáte vánoční oddechové čtení, pak tuhle knížku určitě doporučuji. Už jen kvůli Lukovi.
Farma zázraků je milé a komfortní čtení, které vás přenese na zasněženou farmu plnou kouzelné vánoční atmosféry.
Stella si splnila svůj dávný sen a koupila farmu na vánoční stromky. Jenže místo vysněné idylky přišly problémy – stromky záhadně usychají, stodola je domovem drzé rodinky mývalů a farmu dusí dluhy. Jedinou šancí, jak to všechno zachránit, je vyhrát soutěž na Instagramu o sto tisíc dolarů.
Má to ale háček: Stella v přihlášce uvedla, že farmu spravuje se svým přítelem, kterého ve skutečnosti nemá. Naštěstí je tu Luke, její úžasný nejlepší kamarád, který ochotně souhlasí, že si na jejího přítele zahraje. Jenže předstírání je jedna věc, ale co když mezi nimi začne vznikat něco, co už nejde jen tak hrát?
Luke je totální book boyfriend material. Milovala jsem ho od první stránky! Jeho laskavost, humor a to, jak byl pro Stellu vždy oporou, z něj dělá naprosto dokonalého knižního hrdinu. Bavilo mě sledovat, jak jejich přátelství postupně přerůstá v něco víc. Chemie mezi nimi byla úplně hmatatelná – autorka jejich vztah vystihla nádherně. A trope předstíraného vztahu? Tady zpracovaný tak skvěle, že jsem se od knihy nemohla odtrhnout. A ty spicy scény? Byly hot!!! A to říkám jako někdo, kdo se u těchto scén skoro vždycky cringuje. Naštěstí tady ale fungovaly perfektně a nemusela jsem u nich protáčet oči, protože byly skvělý!
Co příběh ještě víc oživilo, byly vedlejší postavy, které byly prostě boží. Maloměstská komunita měla přesně tu správnou atmosféru – všichni se znají, všichni se do všeho pletou a přesně díky tomu působí celé prostředí tak autenticky a útulně, že máte chuť se tam hned přestěhovat.
Příběh je kombinací romantiky, humoru, vánoční atmosféry a krásně vystiženého přátelství, které vás pohladí na duši. Jasně, místy byl trochu předvídatelný, ale to vůbec neubírá na tom, jak moc jsem si čtení užila. Farma zázraků je kouzelný vánoční příběh o lásce, přátelství a druhých šancích. Ideální čtení na zimní večery – s dekou, horkou čokoládou a vánoční náladou.
Takhle, čekala jsem víc. Na začátku jsem se nemohla vůbec začíst. Nakonec jsem se chytla, ale nic extra jsem zde nenašla. Bojím se, že za pár dní už ani nebudu vědět o čem to bylo.
Stella si splní svůj dávný sen a koupí farmu na vánoční stromky. Jí samotnou zastihneme hned na začátku knihy u situace, kdy zjistí, že to není až tak růžové a farma má velké finanční problémy. Jako jediná záchrana se jí tak jeví instagramová soutěž o velkou částku peněz, které by jí a jejím přátelům pomohla zacelit díru v rozpočtu. Má to však háček. Do přihlášky uvedla, že farmu vlastní se svým přítelem, který ale neexistuje. Přemluví tedy svého nejlepšího přítele Luku, aby ho sehrál. Znají se roky, tak co by se na tom mohlo pokazit?
Upřímně jsem čekala dle anotace něco trochu jiného, než jsem nakonec dostala, ale nevadí. I tak tu nebylo nouze o humor, lásku a laskavost. Celé se to točí hlavně kolem Stelly a Luky a sem tam na nás vykouknou i další postavy, které jak doufám více poznáme v další připravované knížce, jak naznačil přebal knihy.
Bylo to vtipné a přesně tak hřejivé a nechyběla ani troška erotiky, což jsem vážně nečekala. Tak že pokud máte chuť vypnout a nechat se unášet klidem zasněženou krajinou na farmě, tak šup na stránky této knihy. Já se opravdu těším na pokračování, neb možná i zjistíme, co se děje na farmě, když není sezona vánočních stromků.
Musím říct, že kniha se mi opravdu líbila. Četlo se to samo.
Sympatické postavy (i když Stella v sobě všechno až trochu moc řešila), milý, i když předvídatelný příběh, nechybí romantika se vším všudy a prostřední farmy s vánočními stromečky byl, za mě, opravdu super nápad.
Jedině co bych vytkla, že klidně mohlo být víc vánoční atmosféry, která by se k Farmě zázraků hodila.
Na Farmu zázraků jsem se poměrně těšila. Farma na vánoční stromečky a dva dlouholetí kamarádi, kteří předstírají vztah a nakonec se do sebe zamilují? - to zní přece jako skvělá kombinace! Avšak výsledek mě zanechal spokojenou jen z půlky.
Takhle, titul je dost předvídatelný, ale to se dá u tohoto typu vánočních romantických příběhů čekat. Líbily se mi postavy, vedlejší linky a Luka (jak jinak). Nicméně jsem čekala, že autorka více využije potenciálu samotě farmy, okolo níž se děj měl točit. Chtěla jsem více stromečků, dobrého jídla a jednoduše méně vnitřních monologů protagonistky.
Vyzdvihnout tedy můžu především nenáročnost. Zapomenete na okolní svět a dočkáte se té slibované vánoční atmosféry. Takže přestože mě výsledek nijak zvlášť neohromil, během čtení jsem se bavila a nebála bych se jej doporučit dál.
Farma zázraků je nádherný příběh, který mě vtáhl svou hřejivou atmosférou a přátelským vztahem, který postupně přerostl v krásnou romantiku.
Farma a malebné městečko vytváří ideální prostředí pro příběh, který působí romanticky a idylicky. Pokud bych mohla podnikat ve vánočním průmyslu, rozhodně bych si koupila farmu na vánoční stromky! Není to jen o pěstování stromků, ale především o atmosféře, která se tam dá vytvořit. O tom se konec konců přesvědčíte i vy. Celá knížka je plná kouzla vánoc a lásky v mnoha podobách.
Hlavními hrdiny jsou dva dlouholetí přátelé Stella a Luka. Ona je tvrdohlavá a odhodlaná, někdy až příliš naivní. On je přesný opak - klidný, chápavý a trpělivý. Postupem času se ukazuje, že se oba dva v jejich přátelství pletou. A my tak máme možnost sledovat příběh přátelství, který se už roky nenápadně mění v lásku. Láska mezi nimi se buduje pomalu, přes malé doteky, pohledy a vzájemnou podporu, což dává jejich vztahu neobyčejnou hloubku a reálnost. Třešničkou jsou spicy scény, na které má autorka talent. Ukazují nejen jejich lásku, ale i to, že to lze napsat vkusně a přesto velice žhavě.
Za zmínku stojí také vedlejší postavy, jako jsou sousedi a přátelé. Přinášejí do příběhu humor a hřejivou srdečnost. A drobná detektivní záhada kolem farmy navíc dodává knize i maličké napětí. Přiznávám - trošku jsem se bála, aby to nevygradovalo do extrémních rozměrů. Ale bylo to naprosto zbytečné, do příběhu to krásně sedlo a opravdu to vytvořilo zajímavou mini zápletku!
Pokud hledáte příběh, který vás zahřeje u srdce, rozhodně si musíte přečíst právě tento!
4,5/5
Toto je ideální oddechovka na zimní večery, která nás dostanete do vánoční nálady. Je to 1.díl ze série Lovelight.
Hlavní hrdinka Stella má jeden velký sen a to je založit si farmu s vánočními stromky. Sen se jí sice splnil ale nastaly nečekané finanční komplikace. Na instagramu narazí na soutěž, ve které je hlavní finanční cena 1.000.000 dolarů. Jelikož by tato částka mohla pomoci z finanční situace, rozhodne se do soutěže přihlásit. Aby vše bylo podle jejích představ a sen měla se vším všudy i s nádechem romantiky, uvedla do přihlášky že tuto farmu vede společně se svým přítelem, kterého ale ve skutečnosti nemá. Rozhodne se tedy, že si najde ,,přítele na oko a samozřejmě to nemůže být nikdo jiný, než její dlouholetý nejlepší kamarád Luka.
Je to krásný, romantický příběh z malého městečka odehrávající se na farmě. Příběh Vás vtáhne a okouzlí nejen stromky ale především vánoční atmosférou. Pokud máte rádi romantické příběhy, ve kterých je romantika okořeněná trochou erotiky (ale opravdu jen trochu), je to ideální kniha na toto předvánoční období. Nechyběla akce, trocha napětí, romantika a přátelství.
Mě se to moc líbilo a těším se na další knihu od této autorky s názvem Farma štěstí. Tentokrát se bude týkat jiné ale v celku důležité postavy, která v tomto díle měla taky jistou roli.
Příběh je o síle kamarádství, přátel a o lásce. Celá farma má své kouzlo a autorka jej výstižně popsala.
To přesvědčování, že jde jen o kamarádství mi někdy lezlo na nervy, ale celkově se mi to líbilo.
Zpetřením byla i malá detektivní práce, která to hezky okořenila.
Pro navedení vánoční atmosféry je kniha super. Je to hezká, milá a jemná romantika.
Tak tahle kniha se četla úplně sama. Typická zápletka o dvou dlouholetých přátelích, kteří se kvůli pomoci jeden druhému budou prezentovat jako pár. A to samozřejmě nezůstane bez následků.
Postavy byly hodně fajn, sympatické a pohodové. Mihla se tu i předvánoční atmosféra a takové ty narážky na život v maloměstě, se všemi těmi dobrými stránkami (vzájemná sousedská výpomoc) i těmi špatnými (všudypřítomné drby). Nejednou jsem se v určitých chvílích nasmála.
Stella se snaží zachránit svůj skomírající podnik s vánočními stromky, kde mimo jiné jsou i další zážitky jako kavárna, nějaké ty atrakce okolo Vánoc a podobně. Tak úplně jsem nepochopila, co tam vlastně všechno probíhá a co dělá mimo zimní sezónu. V tomhle ohledu to moc rozvedené nebylo. Luka je její dlouholetý nejlepší přítel, který se jí rozhodne pomoct, protože ona se přihlásila do soutěže a uvedla v ní, že se o svůj podnik stará s přítelem. A jak to tak chodí, jejich vztah nezůstane jen tak.
Samozřejmě tu byly klasické linky, které se dají lehce odhadnout, ale tentokrát mě trošku mrzela ta dramatická část před koncem, protože si myslím, že by se vývoj knihy mohl krásně posunout dál i bez ní a mnohem přirozeněji a nepůsobilo by to tak na sílu. Podle mě vůbec nebylo potřeba té komplikace využít. Nicméně kniha se mi líbila a pokračování si nenechám ujít.
Krasna kniha, ktora naladi na Vianoce a zaroven clovek tuzi navstivit takuto farmu. Prijemna atmosfera a mestecko, kde pozna kazdy kazdeho a dvaja dlhorocny priatelia, ktory sa konecne rozkyvaju vdaka sutazi ..... No prosto oplati sa to precitat
Táto kniha ma hneď navnadila na vianočnú nôtu. A keďže obľubujem malé mestečká, kde sa každý s každým pozná tak aj toto malé mestečko Inglewild mi učarovalo.
Toto bolo skvelé poňatie knižného trópu friends to lovers spojené s falošným vzťahom. Milujem to. Stella majiteľka vianočnej farmy síce bojuje s finančnými problémami, ale už počas čítania zistíte, že napriek tomu to v živote nemala ľahké nikdy sa nevzdávala a hlavne mala množstvo skevelých ľudí okolo seba, ktorí jej pomáhali. Príbeh je písaný hlavne z pohľadu Stelly, takže vidíme príbeh najmä jej očami. Oh, Luka tie jeho pomalé kroky či pomoc Stelle vám hneď prezradia, čo tajne skrýva. Každá žena by si zaslúžila takéhoto chlapa. Napriek tomu, že boli 10 rokov len priatelia, tak autorka skvelo poňala ich linku, pretože mali medzi sebou toľko lásky a citov, že som sa počas čítania stále usmievala.
Skvelá vsuvka bola detektívna zápletka, ktorá oživila príbeh. Zároveň toto bol krásny príbeh plný lásky, na ktorý sa oplatí čakať. Posledné kapitoly z pohľadu Luku sa mi veľmi páčili a ich príbeh lásky bol úžasný.
Vedľajšie postavy ma hneď zaujali a teším sa na ďalšie časti, ktoré budú patriť práve im.
Farma zázraků je krásny príbeh. Jediné, čo som si každou stranou opakovala bolo… čo robili 10 rokov, dofrasa?!?
K mojej otázke, Luka je perfektný a autorka aj to desaťročné vzájomné “mučenie platonickým vzťahom hlbokého priateľstva vysvetlila. Opäť moje milované malomesto, kde je Luka a Stella pod drobnohľadom. O ich vzťahu sa uzatvárali dokonca stávky, i keď, vzťah bol len naoko. Obaja si ho však užívali, čo bolo tak príjemné sledovať. Stella prišla i mamu, mali spolu krásny, no dosť kočovný život. Jej otec je iná káva a som rada, že Luka jej ako frajer bol po boku v prvých a pravých chvíľach. Jeho rodina bola plná žien a musím povedať, že aj keď prišiel o otca v najchúlostivejšom veku, jeho mama ho vychovala perfektne, dostal krásny základ vzorového partnerstva a chcel v živote to isté. Tie detaily, kedy sa pred influencerkou Evelyn, ktorá Stelle môže pomôcť pri výhre finančnej injekcie pre vianočnú farmu s kopou vychytávok(mimochodom, GENIÁLNE! Kedy budeme mať podobné farmy/firmy na Slovensku?), začali vyznávať s tým, že je to lož, no bola to pravda… mne sa dojatím a hĺbkou ich citov až tisli slzy do očí. Nepreháňam. Áno, Stella bola zvláštna povaha, no ak by bola iná, Luka by nemusel 10 rokov krúžiť okolo nej ako sup nad mršinou. Skrátka, bol by to úplne iný príbeh. Tento som si zamilovala aj s krimi vsuvkou, ktorá mala pre mňa prekvapivé rozuzlenie. Páčil sa mi šerif a jeho starostlivosť. Beckett bol zaujímavý od prvých riadkov-potetovaný odľud, magnet na ženské a veruže ma autorka navnadila na ďalšiu časť série.