Miluj svůj život
Louise L. Hay
Své tělo můžete uzdravit tak, že vydáte pozitivní energii při práci se svou myslí. Autorka vysvětluje, jak limitujeme své myšlení a názory a tím vytváříme ve své hlavě zárodky a příčiny nemocí. Kniha nás vede k pozitivním změnám v našem myšlení a vytváří prostředí, které nám dovolí prožít kvalitnější a hodnotnější život. Myšlenky a slova, která vyslovíme, náš život totiž tvoří.... celý text
Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika Zdraví
Vydáno: 2021 , PragmaOriginální název:
You Can Heal Your Life, 1984
K této úžasné kníže se vracím v průběhu života několikrát. Doporučuji všem, co chtějí mít život ve vlastních rukách.
Téměř každý, koho znám, má větší či menší problémy se sebejistotou a sebepřijetím. Ovlivňuje to všechny sféry našich životů, vztahy, pravděpodobně i fyzické zdraví. Tato kniha se tomuto aspektu věnuje a dává různé návody, jak se začít mít rád, jak přijmout celou svoji osobnost, jak si ji uvědomovat, a i z čeho konkrétně mohou plynout různá fyzická onemocnění.
Kniha na mě působila poměrně brakovitě, ač v principu s některými myšlenkami souhlasím a mělo by o nich být ve společnosti širší povědomí. Byla čtivá. Pokud někdo nechce na dané téma číst něco moc filosofického nebo zabihajícího do hloubky (a méně sluníčkovou formou), pak by mohla přijít vhod.
Kniha, která pohladí po srdci. Každý člověk si utváří svůj život sám. Každá myšlenka, která nás napadne, utváří naší budoucnost. I přes to, že si neseme nějakou minulost, tak můžeme žít krásný život. Viz. autorčin příběh. Tato kniha přinesla do mého života denodenní pozitivní afirmace, odpuštění a pochopení druhých lidí.
Samozřejmě všichni chceme věřit tomu, že všechno v knize je pravda.......a podle ní se pak můžeme řídit. Jenže nějaké části připomínají tak trochu pohádku. Každopádně si myslím, že kniha nese správné poselství a to zní.....užívejte si svého života. Pomůže vám zamyslet se, co vám vlastně v životě chybí, abyste mohli být štastní. Už jenom tím, že se tím začnete zabývat, si myslím, že můžete přijít na něco...co vám ve výsledku může pomoct.
Další kniha, ke které jsem se po čase vrátila v rámci letošní Čtenářské výzvy.
Je velmi krásná a inspirující ♡.
Knihu jsem četla před dvaceti lety a v té době jsem byla stále ve shonu. Pochopila jsem , že člověk by měl i někdy trochu vydechnout tkzv. vypnout a trochu se pustit do svého já a zamyslet se, co je v životě opravdu nejdůležitější. Vše se odvíjí v myšlení, jak přijmeme skutečnosti kolem nás.
Takhle kniha je nejspíš pro lidi kteří jsou na počátku své duchovní cesty, řeší špatné myšlenky a mají málo sebelasky a spoustu problémů. Na základě pozitivních recenzí jsem si ji koupila, ale pro mě není.
Jestli mi ilustrace v P.S. přišly nádherné, tak tahle kniha je překrásná, plná pozitivních barev a myšlenek. Určitě se k ní budu často vracet. Louise L. Hay jsem vždy obdivovala a vždy pro mě byla inspirací. Na to až se ke mě dostane tato kniha jsem si musela roky počkat, ale přišla v té nejsprávnější chvíli a věřím, že mi pomůže ujasnit si ve své hlavě vše, co potřebuji.
Inspirující kniha. Zajímavé myšlenky i postupy. Pro lidi, kteří si prochází těžkým obdobím může být obrovským přínosem. Né se vším jsem osobně souhlasila. Jak už to bývá z knihy si člověk vždy bere jen "něco" ,co zrovna potřebuje. Z této si toho s sebou odnesete spoustu. Doporučuju :-)
Určite inšpirujúca kniha. Taká na začiatok hľadania, keď sa človeku otvárajú oči a začína vnímať, že nie všetko je (v súvislosti s ľudským zdravím) tak, ako sa bežne hovorí. Treba sa odpichnúť a skúmať ďalej.
P. S. Neodpustím si poznámku na tak často autorkou spomínanú prirodzenú krásu a na druhej strane mince jej "umelohmotne" pôsobiacu vizáž z posledných rokov života...
Knihu jsem četla před léty po doporučení kamarádky. Pocity, které se ve mě střídaly určitě nemusím ani popisovat. Bylo těžké na sobě zapracovat a začít myslet pozitivně nebo se doslova radovat z každé minuty či vteřiny. A ještě navíc se podívat do vlastních očí a pochválit se. Nejspíš by měl mít takovou knihu doma každý, kdo je nespokojen se svým já. Opravdu pomůže. Byť jen na určitou dobu. Dobré číst častěji než jednou za 10 let...
Kniha, co určitě stojí za přečtení. Ideálnější by bylo, kdyby lidé svůj život milovali i bez těch takzvaných příruček, ale pokud z nich některou vybrat, tak určitě tuto.
Skvělá ukázka toho, jak mysl ovlivňuje naše tělo. Doporučuji všem, kteří se zajímají o osobní rozvoj a esoteriku.
Výborná knížka, krásně ilustrovaná. Mnoho jsem si z ní vzala. Doporučuji opravdu každému, kdo se zajímá o osobní rozvoj/motivaci :)
Mrzi me, ze toto vydani,ktere jsem si zapujcila v knihovne v sobe melo asi 20 chyb, prijde mi,ze clovek, co delal korekci knihy ji vlastne ani neudelal, dost to kazi dojem.
Za to ale Louise nemuze.
Kniha a myšlenky se mi líbily a ztotoznuji se s nimi, cloveku davaji nadeji.
Louise byla neskutecne silna a pozivitni osobnost.
Pozitivní mysl je určitě důležitá a přínosná, negativními myšlenkami si nepomůžeme a naopak nás to bude vysávat. Některé myšlenky, ale byly až fanatické a neuvěřitelné. Lepší by bylo v některých situacích být realista a zachovat si kritické myšlení.
sebepoznání, sebepoznávání vývojová psychologie pozitivní myšlení vztahy emoce, pocity psychosomatika psychosomatická onemocnění
1991 | Miluj svůj život |
1997 | Síla ženy: Průvodce úspěšným životem pro každou ženu |
1994 | Síla je ve vás |
2013 | Vše je tak, jak má být |
2004 | Já to dokážu |
Knihu jsem poslouchala a líbila se mě moc,,některé věty se opakovaly,myslenky,slova,,a konec mě o životě autorky překvapil,,,