Miluj svůj život
Louise L. Hay
Své tělo můžete uzdravit tak, že vydáte pozitivní energii při práci se svou myslí. Autorka vysvětluje, jak limitujeme své myšlení a názory a tím vytváříme ve své hlavě zárodky a příčiny nemocí. Kniha nás vede k pozitivním změnám v našem myšlení a vytváří prostředí, které nám dovolí prožít kvalitnější a hodnotnější život. Myšlenky a slova, která vyslovíme, náš život totiž tvoří.... celý text
Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika Zdraví
Vydáno: 2021 , PragmaOriginální název:
You Can Heal Your Life, 1984
Tuto knihu jsem začala číst několikrát. Pokaždé jsem si po prvních pár stránkách zaťukala na čelo a přesunula se raději k jiné knize. Na toto/podobné téma jsem četla např. Moc podvědomí a některé knihy od Franckha a Hicksových. Louise L. Hay nijak neohromila a přiznám se, že druhou polovinu knihy jsem dost přeskakovala a četla jen pasáže, které pro mě jsou aktuální.
Umím si představit, že kdybych byla v životní krizi, kniha by mi snad mohla vlít do žil zase trochu síly a odhodlání, ale jistá si tím nejsem, Dr. Murphy a jeho Moc podvědomí se mi zdála lepší.
Z této knihy jsem od první stránky nadšená.Líbí se mi autorčiny myšlenky.Líbí se mi ,jak je napsaná.
Opravdu si myslím,že je krásné,když člověk uzdraví své tělo i myšlenky,bude se k sobě i k lidem okolo chovat s úctou,láskou,ohleduplností.protože to vše nám db
nes hooodně chybí.
Protože naše myšlenky a slova tvoří náš život.my jsme život......
Pravděpodobně jsem tuto knihu dostala od svého otce k loňským Vánocům (Ježíšek se málokdy prozradí). Dnes je pro mě tato kniha ještě cennější. Přečtu brzy určitě znova!
Ať si kdo chce co chce říká, kdyby se tím všichni řídily, žilo by se všem lépe.
Ano, literárně ani stylisticky opravdu nejde o dokonalou knihu a na toto téma vzniklo sousta a i lepších knih. Tato ale byla jedna z prvních a je to naprostá klasika new age. Takže tak.
Kdo má rád sám sebe a přijímá se i s nedostatky (nejedná se o sobectví), uzdravuje především své tělo. Chová se k sobě dobře, vybírá si to prospěšné, co jeho tělu svědčí a vyhýbá se negacím a jedům, které otravují jeho duši. A navíc působí dobře na jiné lidi. Inspirativní kniha.
Kniha "Miluj svůj život" je pro mě něco jako bible, manuál na nalezení vlastní hodnoty a sebedůvěry, pochopení, že negací člověk nikdy nic nezíská. Je to jedna z prvních knih z oblasti osobního rozvoje a pozitivního stylu života, kterou jsem četla, a která nasadila laťku velmi vysoko. Nyní jsem ji četla již po druhé a stále bych ji označila za nejlepší, a opět jsem si z ní vzala něco nového. Tentokrát jsem nejprve knihu přečetla a zapisovala si stránky se všemi cvičeními, které jsem pak postupně a poctivě vypracovávala a je velmi zvláštní, co ta cvičení dělají s Vaší myslí, jak cítíte změnu. Kniha se čte lehce, je srozumitelná, líbí se mi poznatky z praxe od klientů i poznatky ze života spisovatelky.
Už je to hodně dávno, co jsem ji četla. Myslím, ale že existují daleko lepší knihy s touto tématikou.
Knížka má dobré i špatné části. Určitě souhlasím s tím, že když si budeme říkat jak jsme k ničemu, tak to moc daleko nedotáhneme. Na druhou stranu aids vážně nevzniknul z pocitu provinění.
Přestože jsem fanoušek veškerých motivačních a spirituálních knížek, tahle mě moc nenadchla. Některé pasáže byli dobré, ale bohužel u nějakých věcí jsem musela protáčet oči. Při představě sebe či někoho jiného, jak líbá své účty a žehná jim, jsem se musela smát a taky si rozhodně nemyslím, že např. takové pohlavní nemoci vznikají, protože se člověk cítí provinile po pohlavním styku. Je dobré byt spirituálně a pozitivně naladěn, ale člověk by měl taky zůstat nohama na zemi.
Fantastická kniha pro každého koho zajímá jak se uzdravit, pochopit jak se v některých situacích chová naše tělo a čím si škodíme. Pár myšlenek jsem si vypsala a občas se k nim vracím a často mě to pomohlo. Doporučuji
Knihu jsem již měla několikrát v ruce, ale nikdy mě nijak zvlášť nezaujala a nevěděla jsem co na ni ostatní vidí. Teď jsem si ji konečně po pár letech pořídila a přečetla během chvíle. Kniha se mi velmi líbila a hlavně jsem ji konečně chápala. Je to inspirativní četba, která nás vede k otevření sebe sama a pozitivnímu myšlení. Zajímalo by mě, zda to opravdu dokáže pomoct, začít myslet jinak a změnit svůj dosavadní šedý svět? Je to opravdu tak snadné? Proč jsme vlastně nemocní? Popíráme sami sebe? Dusíme v sobě emoce? Možná...
sebepoznání, sebepoznávání vývojová psychologie pozitivní myšlení vztahy emoce, pocity psychosomatika psychosomatická onemocnění
1991 | Miluj svůj život |
1997 | Síla ženy: Průvodce úspěšným životem pro každou ženu |
1994 | Síla je ve vás |
2013 | Vše je tak, jak má být |
2004 | Já to dokážu |
Když je nám zle, když nevíme kudy kam, obracíme se k těmto knihám.Po přečtení prvním stran je člověku hned líp....ale jak se uleví, vracíme se zpátky do vyjetých kolejí...V každém případě, je fajn tuto knihu mít v knihovně.