Miluj svůj život
Louise L. Hay
Své tělo můžete uzdravit tak, že vydáte pozitivní energii při práci se svou myslí. Autorka vysvětluje, jak limitujeme své myšlení a názory a tím vytváříme ve své hlavě zárodky a příčiny nemocí. Kniha nás vede k pozitivním změnám v našem myšlení a vytváří prostředí, které nám dovolí prožít kvalitnější a hodnotnější život. Myšlenky a slova, která vyslovíme, náš život totiž tvoří.... celý text
Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika Zdraví
Vydáno: 2021 , PragmaOriginální název:
You Can Heal Your Life, 1984
knihu jsem dostala asi před 18 lety od rodinné známé se slovy "na cestu do světa", nebo do života ?? asi je to jedno...každopádně, trvalo mi dlouho, než jsem ji otevřela..dokonce jsem měla chvíle, kdy jsem si říkala, že to není nic pro mně, a chtěla ji posunout dál..ale z jakéhosi popudu jsem to neudělala...a nyní procházím s láskou stránky a posunuji se dál i díky Louise...
Pracuji ve zdravotnictví, a dlouho jsem nějaké zapojení psychiky možná vědomě přehlížela a spoléhala na pilulky...a pak jsem po přesunu na hematoonkologii, kde jsem pracovala několik let zjistila, kolik věcí si opravdu děláme sami, a jak nás psychika brzdí i posouvá (ověřeno empiricky pozorováním na pacientech....) a pak mě na docela dlouhou dobu zbrzdil ve všech součástech života zánět srdce a mohla jsem přemýšlet hlavně o sobě...a začla...přemýšlet, pracovat na sobě, a snad se i posouvat..;) a otevřela jsem tuto knížku, a najednou si řekla, že tak to mělo být..teď je ten správný čas (jak píše tady mnoho lidí :)))... Louisiny myšlenky a laskavá slova jsou fajn berličkou na této cestě... Doporučuji...ale číst ve správnou dobu - na to jistě přijde laskavý čtenář sám :)
Nezůstanete lhostejní. Knížka vás nadchne, nebo naopak. Když jí potřebujete, uzdravuje, pohladí, inspiruje. Já jí milovala a ačkoli se jí nyní tolik neřídím, její principy mi pomohly a možná i nadále pomáhají :-) V hlavě už zůstane. Znám lidi, které "rozsvítila" a uzdravila, ale i lidi kteří jí nedočetli. Kdo knihu zná, tuší proč... ;-)
Rozhodně kniha k prostudování, k zamyšlení.
A je to kniha časová - osloví vás až v okamžiku, kdy přijde její čas. Když budete chtít, když budete odhodláni ke změnám, změní váš život. Mně byla darována přítelkyní v období, kdy se radikálně změnil můj život díky nekompromisní diagnoze. S touto knihou do mého života vstoupila naděje, že je ještě nějaká šance.
Cesta to však není lehká, i když ,,v nekonečnu života, kde se nacházím, je všechno dokonalé, úplné a celistvé..." :-)
S láskou naslouchám poseltvím svého těla již dvacet let.
Kniha mě moc nezaujala, nejspíš pro mě nenastal ten správný čas, kdy jsem si ji měla přečíst ale věřím v to, že pozitivní myšlenky a mluva dokáže člověka změnit a zlepšit mu život. Na druhou stranu si nemyslím, že všechny nemoci jsou jen v hlavě... a dají se vyléčit říkáním nějaké mantry ... někdy třeba popis autorky, kdy líčí, že když vidí malé dítě co má brýle, hned ví, že to dítě nechce vidět něco co se děje v rodině ... to mi přijde dost ujeté hned něco takového předpokládat ..
Knihu jsem dostala jako dar, bohužel jsem nebyla schopná ji dočíst. Věřím tomu, že trénováním mysli dokážeme začít opravdu přemýšlet jinak. Mně buď chyběl ten správný důvod, nebo jsem se svým dosavadním životem spokojená :). Zatím nebudu hodnotit počtem hvězd, určitě se k ní jednou vrátím.
děkuji za tu knihu :-) v počátcích mi hodně pomohla - sáhnu po ní i dnes, když si potřebuji cokoli připomenout
Doporučuji!
Úžasná knížka.:-)
Od doby, kdy jsem si ji přečetla se snažím myslet jen pozitivně. Doporučuji!!:-)
Chvíli mi trvalo, než jsem si trochu zvykla na autorčin styl (dosud jsem četla spíše Doreen Virtue, kterou zbožňuju) a více jsem se do knihy dostala až ke konci, kdy začala přidávat trochu i příklady ze svého života. Do té doby mi to přišlo příliš... neosobní? Těžce se mi četla. Ale někomu určitě sedne lépe.
Vážně užitečné čtení, které může ukázat cestu těm, kteří se cítí být ztraceni. Četla se skoro sama, ale důvodem mého nízkého hodnocení je až příliš velký důraz na duchovno a náboženství.
Miluj svůj život. A pokud tak činíš, proč mu děláš takové věci...? Po přečtení této knihy, abych nalezla sama sebe, jsem od základů svůj život změnila. Právě proto, že jsem si uvědomila, že jsem to především já, o koho jde, a ne ti ostatní. Kniha byla průvodcem mé "přeměny". Kniha, která Vám ukáže alternativy a především se Vás pokusí naladit na vlnu, na které budete sami se sebou spokojeni. Alespoň na mě tak působila a byla jsem nakonec vděčná, že jsem ji dostala. Ačkoliv dárce nejspíše spokojený nebyl... Ale to už je jiný příběh:-) Knihu Miluj svůj život vřele doporučuji!
Myslím si, že tato kniha je jedna ze základních, když na sobě chceme začít "pracovat". :-)
sebepoznání, sebepoznávání vývojová psychologie pozitivní myšlení vztahy emoce, pocity psychosomatika psychosomatická onemocnění
1991 | Miluj svůj život |
1997 | Síla ženy: Průvodce úspěšným životem pro každou ženu |
1994 | Síla je ve vás |
2013 | Vše je tak, jak má být |
2004 | Já to dokážu |
Moc zajímavá kniha. Určitě se k ní budu během života vracet. Jediné, co mi hodně vadilo a za co samozřejmě autorka nemůže, byla hromada hrubek a překlepů v tom českém vydání z roku 2016. To bylo opravdu něco hrozného!