Miluj svůj život
Louise L. Hay
Své tělo můžete uzdravit tak, že vydáte pozitivní energii při práci se svou myslí. Autorka vysvětluje, jak limitujeme své myšlení a názory a tím vytváříme ve své hlavě zárodky a příčiny nemocí. Kniha nás vede k pozitivním změnám v našem myšlení a vytváří prostředí, které nám dovolí prožít kvalitnější a hodnotnější život. Myšlenky a slova, která vyslovíme, náš život totiž tvoří.... celý text
Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika Zdraví
Vydáno: 2021 , PragmaOriginální název:
You Can Heal Your Life, 1984
U autorky jsem ovlivněna tím, že jsem si o jejím životě zjistila dost osobních informací a často si pouštím na netu rozhovory s ní.
Přesto, že se kniha může zdát velmi triviální, tak věřte, že aplikování afirmací nese své ovoce, to především u těch co jsou velmi uzavření a nepustí si lidi do svého srdce.
Knihu by měl číst ten, co se neumí vymanit z bludného kruhu sebetrýznivých myšlenek. Udělejte si pokus:- běžte k zrcadlu, podívejte se sobě do očí a velmi procítěně a s láskou se oslovte ,,miluji tě ......opravdu a hluboce tě miluji!,, co to s váma udělá? Budete se smát, plakat a nebo vám tak naskočí myšlenka, to je ale hloupost. Toto vše vypovídá o tom, jak si sami sebe vážíte. Když nemáte dobrý vztah k sobě a svému tělu, nemůžete ho mít ani ke svému okolí.
Moc se mi na Luise líbí jak v rozhovorech přiznává celoživotní práci na sobě a svých myšlenkách CITUJI: tato práce je jako když z cesty odklízíte velké balvany, pak kameny různé velikosti, a nakonec už tam zůstane jen štěrk a ten už jen zametete !!,, KONEC CITATU
No, není ta babča suprová? Je mým vzorem....
Dobře se čte,opravdová práce na sobě samém je ale trochu o něčem jiném,zbavit se strachu, odpustit ,milovat sebe sama a přijmout sama sebe je docela těžká duchovní práce .Jen odříkáváním pozitivních afirmací , no nevím Každý si s knihy vezme své.
Moje malá forma bible :) - doporučuji byť jen k zamyšlení nad podstatou a přijímáním životních skutečností.
Možná se zdá hodně americká - tak to jste ještě nečetli The Secret, kde je viděno štěstí v tom, (trošku zjednodušeně) že máte nový skvělý bourák. K této knize mě přivedl stejnojmenný dokument. Nezáleží na tom, že to zní až přehnaně jednoduše. Tahle žena pomohla sama sobě dostat se z příšerných věcí a pomohla neskutečné hromadě lidí najít alespoň naději. A pomohla najít naději i mně. Nejsem na takové knížky. Knížky o duševním růstu a životním úspěchu, knížky o instantním návodu na štěstí, ale tohle je něco jiného. Možná to není stoprocentní lék na všechno, ale určitě nikomu neuškodí, když bude myslet byť jen o malinko pozitivněji.
Mám ji na nočním stolku 365 dní v roce a často se k ní vracím. Hodně mi v životě pomohla. Taková moje osobní bible...
Krásná pozitivní knížka, ale v praktickém životě takové myšlenky člověka šťastnějším neudělají a to jednoduše proto, že člověk má pocit jako by sám sobě lhal. Věřit v to, že když budu přemýšlet jen pozitivně, všechno se podaří, se podobá náboženské víře. Člověk trvá na tom, že to tak je, ale neví proč a má vždy strach, když se ho někdo snaží přesvědčit o opaku.
Když je člověk šťastný pak žije správně a to je logická myšlenka. Pro mě je ale mnohem více osvobozující, méně přemýšlet o vlastním egu, protože právě to, dělá lidi nešťastnými. Copak je důležité být někým, mít nějaké jméno či krásný vzhled k tomu, abych byla šťastná? Není to právě naše ego, které nás nutí dělat věci, které nechceme, a proto nás to činí nešťastnými? Není právě ego důvodem, proč lidé pijí alkohol a berou drogy, neboť tyto omamné látky přinášejí chvilkový pocit otupení vlastního ega? Když chceme vyčistit hlavu je nejlepší úplně zapomenout na vlastní JÁ. Právě tehdy totiž můžeme dělat rozhodnutí s rozmyslem. Naše jednání budou objektivnější, a vyvarujeme se tak nesprávným postojům a utrpení.
Tato kniha není špatná. Já ji dostala od kamarádky jako dárek, a právě tak pro mě celá kniha vyznívá. Je to jako poplácání od kamarádky, která vás chce povzbudit, ale není to filozofie, kterou by se člověk skutečně mohl v životě řídit.
se vším teda rozhodně nesouhlasím, ale s hlavní myšlenkou sebelásky určitě. Většina problémů a potíží pramení z nedostatku sebelásky a neustálého sebekritizování, podceňování sebe samého a z toho že si myslíme že za nic nestojíme a nic si nezasloužíme, že v ničem nejsme dobří. A to je si myslím pravdivé.
Není třeba být pobožná........Názory američanů je nutno brát s rezervou, oni všechno tak vyšroubují, až se to zdá nemožné. určitě je dobré si knihu přečíst, některé myšlenky vás osloví a jiné ne a hlavně si to převést na situaci každého z nás. rádi musíme mít hlavně sami sebe, pak i ten život za to stojí.
Tahle knížka je na můj vkus až příliš americká... nebo možná příliš duchovní. Stále se poměrně zdlouhavě motá kolem toho samého. Přesto si myslím, že stojí za přečtení - najde se v ní pár názorů, které stojí za zamyšlení. Dokážu si představit, že někoho autorka pohltí a kniha mu skutečně pomůže, ale já některým tvrzením autorky asi nikdy neuvěřím...
sebepoznání, sebepoznávání vývojová psychologie pozitivní myšlení vztahy emoce, pocity psychosomatika psychosomatická onemocnění
1991 | Miluj svůj život |
1997 | Síla ženy: Průvodce úspěšným životem pro každou ženu |
1994 | Síla je ve vás |
2013 | Vše je tak, jak má být |
2004 | Já to dokážu |
Čtivá knížka, k zamyšlení... Určitě se k ní budu ráda vracet..