Miluji celý svět
Erich von Däniken
![Miluji celý svět Miluji celý svět](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48991/miluji-cely-svet-48991.jpg?v=1295890329)
Citlivě a s vtipem vylíčené neuvěřitelné příhody ze všech koutů světa. Netradiční próza světoznámého autora, který proslul svou originalitou.
Literatura světová Povídky
Vydáno: 1997 , Ikar (CZ) , Knižní klubOriginální název:
Ich liebe die ganze Welt, 1983
![Pelly Pelly](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/36487/36487-ySu.jpg?v=1529336240)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Otevřeně se přiznám, že od této knížky jsem mnoho nečekal. Dostal jsem se k ní víceméně náhodou a zpočátku jsem si říkal, zda ji mám vůbec číst a jestli to nebude zbytečná ztráta času. Měl jsem prostě pocit, že se jedná pouze o nějaký vykalkulovaný a silně komerční počin, těžící z obrovské popularity Dänikenových dřívějších bestsellerů, „záhadologických“ titulů z oblasti literatury faktu. Byl jsem však nakonec nesmírně mile překvapen atmosférou a místy rozhodně více než obstojnou literární úrovní těchto povídek. „Celý svět za 100 franků“ považuji dokonce za jeden z vůbec nejlepších a nejkouzelnějších textů na téma Vánoc, který jsem kdy četl.
![Terva Terva](https://www.databazeknih.cz/img/users/87_/87261/m_terva.jpg?v=1733671589)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Příběhy, které Erich von Däniken zažil na svých cestách za poznáním. Lehce nadprůměrná kniha. Neobsahuje žádné fotografie.
![pagac17 pagac17](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/22557/22557-Nwv.jpg?v=1404037926)
Název knihy je charakteristický pro celý její obsah. Autor se mistrně zabývaval celým světem. Jak současným, tak i kosmickým. Musím opakovat znění na záložce knihy. Jsou to originálně a vtipně líčené neuvěřitelné příhody. které mu někdo vyprávěl, i historicky jemu vlastní, v nichž se záhadná minulost zrcadlí v dosud nepoznané budoucnosti. Nejsem schopen vyhodnotit, který z příběhů byl nejlepší nebo nejzajímavější. Proto mě nejvíce zaujal závěrečný příběh pod názvem Pozdrav z Moskvy. Dobře jsem se pobavil a dopořučuji ke čtení
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Spousta záhadný i zábavných příběhů, které autor zažil na svých cestách téměř po celém světě.
![Jack Bauer Jack Bauer](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/15037/15037.jpg?v=1381127954)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Netradičně pojatá kniha plná neuvěřitelných příhod, které autor sám prožil na cestách po objevování záhad. Některé jsou vtipné, jiné těžko uvěřitelné a některé typu „ jedna bába povídala" , proložené typicky „danikenovskými" sci-fi povídkami.
1971 | ![]() |
1995 | ![]() |
2008 | ![]() |
1991 | ![]() |
2007 | ![]() |
Předchůdce Zlomku času (rozšířené o několik historek), stejné přiběhy. Kdybych to věděl, tak jsem nesháněl.