Miznúce dievčatá

Miznúce dievčatá
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500931/bmid_miznuce-dievcata-654c9b4ebd359.jpg 4 1834 1834

Bola dosť blízko na to, aby videla, že dievča napísalo na stenu slovo jasnou červenou krvou. Vlastne to ani nebolo slovo. Meno... Jedného dňa zmizne v ospalom americkom mestečku Denton krásna sedemnásťročná Isabelle Colemanová. Všetci obyvatelia sa pustia do hľadania, no jediné, čo sa im podarí objaviť, je jej mobilný telefón. Nečakane sa však v meste zjaví iné unesené dievča – otrasené a traumatizované po roku väznenia –, ktoré vôbec nereaguje na svet okolo seba. Detektívka Josie Quinnová, ktorú práve suspendovali, sa rozhodne po zmiznutej Isabelle pátrať na vlastnú päsť. Má však len jedinú stopu, po ktorej sa môže vydať. A tou je záhadné meno Ramona. Tuší, že obe zmiznuté dievčatá majú niečo spoločné a Ramona je tajuplným kľúčom k tejto záhade. Josie Quinnová sa púšťa do zúfalých pretekov s časom. Za každú cenu musí nájsť Isabelle živú. Postupne zisťuje, že zmiznutých dievčat je viac, lenže nikto jej neverí. Podarí sa jej napriek tomu chytiť šialenca, ktorý ich unáša? A na aké temné miesta sa bude musieť vydať, aby odhalila pravdu, ktorú nikto nechce vidieť?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Vanishing Girls, 2018


více info...

Přidat komentář

Karoll_ina
02.10.2024 4 z 5

Jiný styl než čtu, ale příběh mě pohltil a přečteno jedním dechem. Těším se na další díly.

Fazolecek
25.09.2024 5 z 5

Kniha celkově (vizuální vjem i stylem psaní) mi připomíná Bryndzu.
Naprosto mě pohltila, takže mám na delší čas vystaráno s výběrem =)
Musím dodat, že téma tohoto dílu nemusí dělat dobře ženám a hlavně matkám. Kde ti spisovatelé na to chodí...


dominik0401
07.09.2024 4 z 5

První díl o fiktivním policejním oddělení ve městě Denton v Pensylvánii je pouze vstupní branou do světa s detektivem Josie Quinnovou.

Kniha se rozjíždí sice pomaleji, ale postupným odkrýváním tajemství okolo tohoto policejního oddělení se dostanete až na vrchol knihy a nebudete věřit vlastním očím.

Kniha je dobře psaná, krátké kapitoly vás nutí číst další a další stránky jako u například dobrého seriálu, kdy máte nutkání pustit ihned další díl.

Za mě skvělá detektivka a 4*. Tato série určitě najde v mé knihovně své místo.

petulik330
05.09.2024 5 z 5

Tak to tedy byla jízda. Začátek byl pomalý, ale dále se to rozjelo dost dobře.
Josie mi byla ze začátku dost nesympatická. Vše věděla nejlépe a byla nejlepší. Postupně se můj vztah k ní změnil když šla za nosem kdy větřila nějaké spiknutí. 100% doporučuji.

sloncekhk
04.09.2024 5 z 5

Musím říci že mě ze začátku Josie moc nesedla, ale pak se to nějak změnilo a Josie jsem si oblíbila. Kniha má spád, stále se něco děje, ale konec byl vážně jízda, myslím že série o Josie nebude chybět v mé knihovně.

derminator
29.08.2024 4 z 5

Kniha mě bavila a vypadá to že jsem našel dalšího oblíbeného autora. Kniha má spád, říz a vlastně pak na konci víte jak vše bylo. Hodnotím kladně za 85%. A určitě budu pokračovat celou sérií.

cetriolo
12.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Odporné téma, skvělá kniha. Od začátku příběh zaujme, zmizela dívka a její středoškolský učitel se nachází postřelený v autě plném gangsterů, které havarovalo u benzinky a jeho poslední slova jsou Ramona... musím říct, že tohle polechtalo moji zvědavost na tom správném místě :)

S postupujícím vyšetřováním má člověk stále temnější a temnější pocit ohledně té králičí nory, do které se zahrabal, ale stále je tam naděje, že to třeba není tak špatné, že je to jenom přehnaná paranoia... Není...

Naprosto mě nadchlo jak autorka dávala malé nápovědy, na kterých nebylo nic moc podezřelého když je člověk četl, ale v závěru dostaly úplně nový rozměr. Prolog a scény z prostředí zajatkyně. Lisettin zájem o ubohé matky zabitých dětí atd. Taktéž jsem uvítal, že autorka uzavřela i takové drobné konce, které často bývají v detektivkách opomíjeny - konkrétně mám namysli právní důsledky "dopadení pachatele"

Celkově vzato mě kniha nadchla, po dočtení jsem měl pocit, že všechno do sebe krásně zapadlo, nikde žádné nesrovnalost no další díly mají ještě lepší hodnocení no ještě takový malý bonus, v originále vyšlo už 21 knih v této sérii a všechny díly mají velice vysoké hodnocení (mám pocit, jako bych trefil jackpot) :)

Hradčiatko
09.08.2024 5 z 5

Knižku mi dala kamarátka s myšlienkou, aby som jej ju načítala v rámci našich amatérskych audio, ale toto nahlas čítať nedokážem, ani pre ňu nie... Je to skoro škoda, lebo je podľa mňa dobre napísaná, zaujala, krátke kapitoly veľmi pomohli, aby som mohla po kúskoch čítať dva dni až do konca a fakt na to, že to nie je mnou preferovaný žáner som bola nadšená! Čo bol teda problém? Téma... pre nás obe s kamarátkou až moc blízka a osobná, nesmierne bolestná, verejne poviem len toľko, že som vlastne závidela preživším dievčatám tie drogy, čo im podávali a roztrieštené spomienky... Vo výsledku to des a poznačenie asi nemierni, ale som presvedčená, že následky o niečo áno, ony majú šanci nie zabudnúť, to nemáme žiadna, ale dokázať to vytesniť na dno hlavy a nejak snáď žiť ďalej - ja viem, sú to fiktívne postavy, aspoňže tak :) Premýšľam nad ďalšími dielmi, že by neboli od veci, ak sa ku mne dostanú ;)

Ferda43
04.08.2024 5 z 5

Tak jo, přiznávám, že to byla blbost začít sedmým dílem. První díl je naprosto luxusní a těšila jsem se na každou volnou chvilku ke čtení. Jen to téma mi úplně nedělá dobře. Nikdy bych nechtěla nic podobného zažít a už vůbec ne moje dítě.. Těším se na další díly.

Kopretinka784
11.07.2024 5 z 5

Tak konečně jsem se dozvěděla, jak to s Josií začalo. A že to mělo spád už od prvního dílu. Většinou mi vadí, že nečtu série od začátku. Ale v tomto případě jsem už po dvou dílech věděla, kdo je kdo. Bohužel taky, jak to s některými postavami bude pokračovat. Ale nijak to neubralo na čtivosti.
Opět se budu opakovat, pět hvězdiček je málo. A tak se těším, až se ke mně v knihovně dostaně další knížka této autorky.

ClaireW
07.07.2024 4 z 5

Pomalejší začátek ale nakonec se to rozjelo a rychle to odcípalo. Vyšetřovatelka je rázná ženská, která se nenechá odbýt, to se mi líbilo. Po přečtení prvního dílu budu v sérii určitě pokračovat.

Jessybelle
22.06.2024 4 z 5

Jako jo, nebyli to vůbec špatné. Jen ten začátek byl trochu nezáživný, ale pak se to rozjelo. Bavilo mě to. No, aspoň že Jossie nechlastá, no má zase jiné traumata. To bez nich asi ani nejde.
Nicméně zdá se, že autorka psát umí, tak se vrhnu postupně na další díly.

jarkaska
20.06.2024 5 z 5

Tuto knihu jsem si vybrala v rámci ČV, a nelituji. Kniha se pěkně četla, každou volnou chvilku jsem seděla a doslova hltala děj. Určitě budu pokračovat v této sérii, další knihu mám již zamluvenou. Tak mi nezbývá čekat.

bumble
14.06.2024 3 z 5

První díl v sérii a jsem trochu v rozpacích. Nedá se říci, že by to bylo zase až tak špatné, ale jak se lidově říká, ze sedadla mě to nezvedlo. Poměrně dlouho to bylo trochu utahané a pak zase přehnaně překotné. Josie, i když byla suspendována, vyšetřuje zmizení postupně několika žen a přichází na spoustu podivností a to i v blízkém okolí. Její metody a následné reakce by si asi však ani policajt v normálním životě beztrestně dovolit neměl....
"Suma sumárum" nenadchlo, ale vzhledem k tomu, že procenta u dalších dílů se zvedají, dám Josie Quinnové ještě šanci a uvidím, zda to byla chyba či nikoli.

p. Rochesterová
27.05.2024 3 z 5

Koupila jsem si zatím tři díly téhle doporučované série..a nevím zda koupím další..vůbec to vlastně nebylo špatné, ale že by mě to nadchlo, to ne..jdu na další díl a uvidím

alnahu
22.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Hlavní hrdinka této knižní série, je nekmpromisní vyšetřovatelka Josie Quinnová,která bojuje statečně za spravedlnost.A tak je to i v tomto prvním díle "Zmizelé dívky"této série.V příběhu se vydáme do malého městečka, kde se ztratila mladá dívka Isabell.Vyšetřováni se ujme právě mladá vyšetrovatelka Josie.Ta v té době prochází osobní krizí-nemá to jednoduché,za svou výbušnin povahu je suspendována a k tomu se ještě rozvádí a přesto se do pátrání pustí,aby ztracenou dívku našla a když se ukáže,že není první,která zmizela o to z větší vervou se pustí do vyšetřování. Josí rozkrývá příběh plný tajemství,zapletek a intrik,aby pronikla do hlubin lidského zla.Styl psaní této autorky se mi líbí ,jak umí rychle vtáhnout do děje.I obálka knihy k příběhu sedí.

limruska
20.05.2024 5 z 5

Paráda , mám ráda série. Když takhle dobře začne první díl, začíná skvělá jízda. Za mě super.

Zuzunda
03.05.2024 5 z 5

Tak to byla síla! Nemám slov, hltala jsem každou kapitolu. Prostě doporučuji, doporučuji, doporučuji !!

Bája89
03.05.2024 3 z 5

Odposlechnuto jako audiokniha a musím říct, že mě příběh od začátku bavil. Měla jsem několik domněnek, kam děj povede a vždy jsem byla úplně vedle. Tím si mě autorka dokonale omotala kolem prstu.

olivie303
02.05.2024 4 z 5

Povedený začátek série.
Četlo se to samo, pěkné zvraty, jen trošku natahované a Josii pořád nad něčím přemýšlela.
Doufám, že další díly budou, i podle hodnocení, ještě lepší.