Moderní výživa pro děti
Petr Fořt
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302807/moderni-vyziva-pro-deti-dWO-302807.jpg
5
3
3
RNDr. Petr Fořt, CSc.: MODERNÍ VÝŽIVA PRO DĚTI, vydalo: Nakladatelství a vydavatelství BETTY, 180 stran + příloha: barevné fotografie.
Přidat komentář
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2007 | Tak co mám jíst? |
2008 | Aby dětem chutnalo |
2000 | Moderní výživa pro děti |
2002 | Sport a správná výživa |
2010 | Recepty a výživové tabulky (nejen) pro sportovce |
(SPOILER) Citace: "Je nejvyšší čas začít se starat o vlastní zdraví, to znamená í o výživu aktivně. Každý soudný člověk by se také měl naučit přijímat diametrálně odlišné názory a neřídit se nekriticky jen pohodlnými, ale tím pádem silně zjednodušenými klišé."
Čekala jsem klasické recepty, ale návody na skladbu jídelníčku byly jiné. Týkaly se i faktů, zamlčovaných výrobci, dále aktivity strávníků a jejich ne/kvalifikovaného rozhodování. Opakování : matka moudrosti: galaktóza.
Epidemie osteoporózy, ale velký obsah vápníku, má vysoké nároky na hořčík. Nekrytým přiměřeným množstvím hořčíku může zvyšovat riziko trombózy .
Bílkovina kasein zvyšuje riziko autoimunitních onemocnění: lupenka, artritida, revmatizmus, astmatu, přetěžuje játra, nadýmání.
Dříve na vše byly přísné normy a kontrolní vícestupňový dohled, včetně přísných sankcí. Povolených tzv. E bylo několik desítek, v Evropě mnohem více a v USA stovky. Podobných starostí jsme byli ušetřeni. Nechci, aby to vyznívalo kriticky, jen jsem zaskočena tím, že nesleduji obsah přidaných látek do potravin. Vím, že Němci jsou více zasvěceni do problematiky výživy a pečlivě si vybírají složení průmyslově vyráběných potravin. A my se divíme, proč naše děti trpí neduhy v měřítku, který jsme neznali. Knize dávám pět hvězdiček.
Autora DOPORUČUJI.
/PS: i psí granule: bílkoviny se zahřívají na teplotu přes 26O a více stupňů, pak trávení bílkovin je obtížné a nemoci, ze špatné výživy, zkracují život na pouhých 10-12 let.
Technologický postup např. pečení masa /bílkoviny/ je nižší teplota a delší dobu. /
/ Smažení se proto nedoporučuje často, škodí to bílkovinám, tukům, bramborovému škrobu apod. pak trávení je špatné... !/