Petr Fořt
česká, 1946
Populární knihy
/ všech 30 knihNové komentáře u knih Petr Fořt
Sport a správná výživa
„Mnoho prospěšných informací, nejen pro sportovce. Osobně chválím.“
— zaz
Moderní výživa pro děti
„Citace: "Je nejvyšší čas začít se starat o vlastní zdraví, to znamená í o výživu aktivně. Každý soudný člověk by se také měl naučit přijímat diametrálně odlišné názory a neřídit se nekriticky jen pohodlnými, ale tím pádem silně zjednodušenými klišé."
Čekala jsem klasické recepty, ale návody na skladbu jídelníčku byly jiné. Týkaly se i faktů, zamlčovaných výrobci, dále aktivity strávníků a jejich ne/kvalifikovaného rozhodování. Opakování : matka moudrosti: galaktóza.
Epidemie osteoporózy, ale velký obsah vápníku, má vysoké nároky na hořčík. Nekrytým přiměřeným množstvím hořčíku může zvyšovat riziko trombózy .
Bílkovina kasein zvyšuje riziko autoimunitních onemocnění: lupenka, artritida, revmatizmus, astmatu, přetěžuje játra, nadýmání.
Dříve na vše byly přísné normy a kontrolní vícestupňový dohled, včetně přísných sankcí. Povolených tzv. E bylo několik desítek, v Evropě mnohem více a v USA stovky. Podobných starostí jsme byli ušetřeni. Nechci, aby to vyznívalo kriticky, jen jsem zaskočena tím, že nesleduji obsah přidaných látek do potravin. Vím, že Němci jsou více zasvěceni do problematiky výživy a pečlivě si vybírají složení průmyslově vyráběných potravin. A my se divíme, proč naše děti trpí neduhy v měřítku, který jsme neznali. Knize dávám pět hvězdiček.
Autora DOPORUČUJI.
/PS: i psí granule: bílkoviny se zahřívají na teplotu přes 26O a více stupňů, pak trávení bílkovin je obtížné a nemoci, ze špatné výživy, zkracují život na pouhých 10-12 let.
Technologický postup např. pečení masa /bílkoviny/ je nižší teplota a delší dobu. /
/ Smažení se proto nedoporučuje často, škodí to bílkovinám, tukům, bramborovému škrobu apod. pak trávení je špatné... !/“... celý text
— zaz
Sport a správná výživa
„Poměrně kvalitní učebnice pro stravu a pohyb sportovcům.“
— JancaMia
K čemu jsou diety
„Kniha poradí s dietama a vysvětlí která co obsahuje a jaký má vliv na tělo a jaká jsou pozitiva a negativa. Téma i půst a hladovky, zdravé a nezdravé jídlo a použití surovin k přípravě zdravých jídel.“... celý text
— Stromovous
Aby dětem chutnalo
„Pro mě hodně zajímavý pohled. Nechce se mi však věřit, že by všichni pediatři cíleně lhali nebo že jsou tak mimo.“
— madem
Petr Fořt - knihy
Žánry autora
Literatura česká Literatura naučná Hobby Kuchařky Osobní rozvoj a styl Rodina
Štítky z knih
ženy kuchařky sport hubnutí diety očistná kúra těhotenství tělesná cvičení kojenci kojení
Fořt je 14x v oblíbených.