Mokrá louka
Lenka Lanczová
Terezu a Lucii, sestry, co právě společně oslavily šestnácté narozeniny, čekají dva nejsladší měsíce v roce a vlastně jim vůbec nevadí, že je mají strávit doma - a ještě ke všemu pracovně. Zatímco Lucka prodává zmrzlinu, Terka, průbojnější a odvážnější z dvojčat, se při práci v recepci chatové osady Mokrá louka seznamuje se spoustou lidí více či méně zajímavých, normálních i těch druhých, takže o prázdninové zážitky není nouze - a když se v nedalekém tábořišti Na Žabáku usadí parta trampů, nechybí ani letní láska. A protože za dočasně nepřítomné rodiče přebírá vládu v domě i dozor nad dvojčaty trošku potrhlá dvojice moderní babičky a výstřední pratetičky, Terka se rozhodně nenudí: musí zvládnout zamilovanou sestru, akční stařenky i svou vlastní letní bouřku citů a sympatií věnovaných Tomovi, jednomu z trampů. Léto teprve začíná a příběh prázdninových lásek se rozvíjí víc než slibně…... celý text
Moje první Lanczovka, čtena na prázdninách u známých, jejichž starší dcera Lanczovou četla. Od té doby jsem jich přečetla víc
Knihu jsem začala číst víceméně z nostalgie ale i když dávno nejsem puberťák znovu jsem si ji užila. Autorka píše skvělým "jednoduchým" stylem, je to super letní oddechovka, kterou si mohou přečíst i dospělí.
Letní prázdninová pohoda, první lásky, naivita mládí a humor, to jsou klasické atributy této autorky. Dají se přečíst velmi rychle a zanechají po sobě nostalgickou vzpomínku.
Paradní letní pohodička, u které jsem vůbec nemusela přemýšlet a s lehkou nostalgií zavzpomínala na báječné devadesátky. :-)
Rozhodla jsem se pokračovat v návratu do minulosti a přečíst si i tohle. Pomsta Richardovi baví i teď, na závěr mě trochu zklamala Tereza. A dnešní generace se musí divit, co všechno se dalo vyčíst z občanského průkazu. :-)
Pro mě nejvtipnější ze všech autorčiných knih.
Jako puberťačka jsem to hltala a i teď si to jako odpolední rychlovku dám. Jako dobře, zrovna v téhle není moc prvních sexuálních zážitků, ale legrace na každé stránce to vynahradí.
Knihu jsem četla, abych si zavzpomínala na svou pubertu, kdy jsem Lanczovou hltala. Dle očekávání mi po dvaceti letech přišla naivní a předvídatelná. Dále mi neseděla až příliš drzá a neomalená hlavní hrdinka. A co jako měl znamenat ten konec?
Nicméně našla jsem minimálně dvě věci, které mi dala do života a to Kainarovu báseň Jan miluje Lenku a poučku jaké štěstí je, že se každé holce líbí trochu jiní kluci.
ačkoliv kniha řeší naivitu, nezdá se mi úplně nenaivní. Ale to asi patří k tomuto žánru. Vypravěčka mi byla celkem sympatická, jinak postavy nic moc. Babička a Tetinka byly zábavné, pan Mrkvička mě bavil.
Opět jedna prázdninová oddechovka, které dominuje humor, ať už se týká Tereziny babičky a tety, nebo práce v kempu. Příběh samotný je naivní a konec dost nepochopitelný. Patří k těm (nej)slabším.
Knihu jsem přečetla za jeden den a dost se u ní nasmála. Hlavně "bábiny" a pan Mrkvička byli boží :-)
Frky pana Mrkvičky a bábinka s tetinkou jsou báječné . Tahle knížka mě jako 15 letou hrozně bavila a dokonce i po letech.
Coby dospívající dívka jsem, ani nevím proč, knihy od Lenky Lanczové nečetla, Dostala jsem se k nim až někdy po třicítce a od té doby si sem tam nějakou přečtu. Tato mě bavila hlavně díky dvěma praštěným babčám a velectěnému panu Mrkvičkovi.
Tak tuhle jsem měla jako teenager nejraději. Před dvaadvaceti lety jsem ji přečetla asi 3x :D
Kniha se četla hezky. Akorát si musím vždy kouknout na první vydání, abych poznala, že jsem to četla. Další obálky se jim mimochodem povedly více, ale člověka to mate. ☺
Podle mého názoru jedna ze slabších knih. Jasně byla čtivá, ale děj nebyl nijak zajímavý. Když jsem si sama pro sebe děj shrnula, vlastně jsem tam celou dobu popisovala Richarda a láska k Tomovi? Nedá se pořádně nijak rozepsat. Dalo by se to považovat na takovou tu letní oddechovku k bazénu.
Příjemný letní příběh, který se velmi dobře četl. Babička, pratetička a pan Mrkvička jsou opravdu kouzelné postavy a už jen kvůli nim stojí za to si knihu přečíst. Každopádně kniha je opravdu dobrá, čte se jedním dechem a je napínavá. Na rozdíl od jiných "lanczovek", co jsem zatím četla, tak v této je opravdu minimum erotiky, ale ničemu to nevadí. Naopak je to ještě takové krásně nevinné. :) Hlavní hrdinka je fajn a s ničím se nepáře, na druhou stranu je to opravdu mladá holka a zkušenosti teprve sbírá, což je hodně znát hlavně na tom konci. Úplně jsem si při jeho čtení říkala: "A kde je jako pokračování?" :D No, asi není, musíme si konec domyslet, ale i o sbírání zkušeností je život. :)
Typický letní román. Musím říct, že babička, pratetička a pan Mrkvička v knize doslova perlili, i slzy smíchu mi občas tekly. Z toho konce jsem byla akorát rozčarovaná, vůbec nevím, co si o tom mám myslet.
láska sourozenci prázdniny léto
2019 | Těžká noc |
2014 | Život na ostro |
2013 | Dvakrát dospělá |
1997 | Znamení Blíženců |
2009 | Pošeptej po větru |
Pohodová oddechová knížka s řádně devadesátkovou letní atmosférou. Nic hlubokomyslného, ale dobře se to čte. Řekla bych, že je to předvídatelné, ale ten konec, ten jsem teda nečekala!