Sněžná slepota
P. J. Tracy
Monkeewrench série
Soutěž ve stavbě sněhuláků probíhající v minneapoliském parku patří každoročně k populárním zimním radovánkám, tentokrát ovšem jen do chvíle, než detektivové Leo Magozzi a Gino Rolseth objeví ve dvojici sněhuláků mrtvá těla dvou strážníků. Třetí mrtvola je nalezena rovněž ve sněhulákovi, tentokrát ve venkovském okrese severní Minnesoty, a detektivové musí spojit síly s bývalou učitelkou angličtiny, která postrádá zkušenosti z odhalování násilných trestných činů. Povolávají na pomoc Grace MacBrideovou a její tým počítačových mágů z firmy Monkeewrench zvaný Opičkáři, který přispěl neortodoxními postupy k objasnění řady závažných zločinů. Vychází najevo děsivé propojení mezi oběťmi nejen z řad strážců zákona a vnucují se otázky, kde je hranice mezi přísnou spravedlností a chladnokrevnou pomstou…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2008 , BB artOriginální název:
Snow blind, 2006
Z knihy mám smíšené pocity. SPOILER: Hrozně dobře se to četlo, ale ten otevřený konec se mi nelíbil. Taky mi přišlo, že se tam dobu nic nedělo a během posledních 30 stránek na nás autorky navalily strašně moc informací až mi z toho šla hlava kolem a nevyznala jsem se v tom.
Kniha neurazí ani nenadchne, ale zvládla jsem ji poměrně brzy přečíst. Každopádně se člověk nenudil.
Moc často se mi nestane, že knihu nepřečtu, ale teď jsem to bohužel musela udělat. Vůbec mě kniha neoslovila,tak snad někdy jindy.
Příběh měl dobře našlápnuto, ale chyby a překlepy, nevhodně použita klení a nedokončený konec dosti ubraly na kráse. Jinak ale velmi čtivé. Celkově bych dala tři a půl hvězdy.
Super napínavá knížka, jako ostatní od P.J.Tracy...ale dávám 4 hvězdičky za né moc dobře vyřešený konec...zdá se mi trochu neúplný a to já nerada :-)
2008 | Sněžná slepota |
2006 | Chceš hrát? |
2006 | Živá návnada |
2011 | Hra se smrtí |
2007 | Smrtelný běh |
Omylem se ke mně dostal jako první tento (čtvrtý) díl. Je možné, že se vrátím k předcházejícím. A to i přesto, že tento díl nebyl úplně bomba. Začátek mě nebavilo vůbec, byl zmatený a možná i nudný. Ale poslední třetina, tu jsem přečetla jedním dechem. Scény byly popsané akčně a zvraty mě bavily. Vlastně mě oslovilo i dilema, kterým je závěr protkán. Může něco ospravedlnit vraždu? Je jeden zločin roven jinému? Co je sebeobrana, co msta a co chladnokrevná vražda? Neurazí, nenadchne.