Sněžná slepota přehled
P. J. Tracy
Monkeewrench série
Soutěž ve stavbě sněhuláků probíhající v minneapoliském parku patří každoročně k populárním zimním radovánkám, tentokrát ovšem jen do chvíle, než detektivové Leo Magozzi a Gino Rolseth objeví ve dvojici sněhuláků mrtvá těla dvou strážníků. Třetí mrtvola je nalezena rovněž ve sněhulákovi, tentokrát ve venkovském okrese severní Minnesoty, a detektivové musí spojit síly s bývalou učitelkou angličtiny, která postrádá zkušenosti z odhalování násilných trestných činů. Povolávají na pomoc Grace MacBrideovou a její tým počítačových mágů z firmy Monkeewrench zvaný Opičkáři, který přispěl neortodoxními postupy k objasnění řady závažných zločinů. Vychází najevo děsivé propojení mezi oběťmi nejen z řad strážců zákona a vnucují se otázky, kde je hranice mezi přísnou spravedlností a chladnokrevnou pomstou…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2008 , BB artOriginální název:
Snow blind, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sněžná slepota. Přihlašte se a napište ho.
Z knihy mám smíšené pocity. SPOILER: Hrozně dobře se to četlo, ale ten otevřený konec se mi nelíbil. Taky mi přišlo, že se tam dobu nic nedělo a během posledních 30 stránek na nás autorky navalily strašně moc informací až mi z toho šla hlava kolem a nevyznala jsem se v tom.
Kniha neurazí ani nenadchne, ale zvládla jsem ji poměrně brzy přečíst. Každopádně se člověk nenudil.
Kniha Sněžná slepota v seznamech
2008 | Sněžná slepota |
2006 | Chceš hrát? |
2006 | Živá návnada |
2011 | Hra se smrtí |
2007 | Smrtelný běh |
Omylem se ke mně dostal jako první tento (čtvrtý) díl. Je možné, že se vrátím k předcházejícím. A to i přesto, že tento díl nebyl úplně bomba. Začátek mě nebavilo vůbec, byl zmatený a možná i nudný. Ale poslední třetina, tu jsem přečetla jedním dechem. Scény byly popsané akčně a zvraty mě bavily. Vlastně mě oslovilo i dilema, kterým je závěr protkán. Může něco ospravedlnit vraždu? Je jeden zločin roven jinému? Co je sebeobrana, co msta a co chladnokrevná vražda? Neurazí, nenadchne.