Motýliky 4: Medzi štyrmi očami

Motýliky 4: Medzi štyrmi očami
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498144/bmid_motyliky-4-medzi-styrmi-ocami-AKr-498144.png 5 675 675

Srdcerváči / Motýliky série

Štvrté pokračovanie najzamilovanejšieho komiksového príbehu. Nickova a Charlieho láska nebola nikdy silnejšia, no vzťahy sú aj o inom, než o motýlikoch v bruchu. Nick si všimol, že Charlieho trápi obrovský problém. Veľa neje a neustále ho ovláda úzkosť. Nick je však odhodlaný spraviť všetko pre to, aby sa Charlie cítil lepšie. Ustoja najväčšiu skúšku svojich mladých životov?... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Heartstopper. Volume 4, 2021

kimChristopher
16.08.2022 5 z 5

[Četla jsem online vezi komiksu, takže nevím jaké kapitoly tento příběh zahrnuje, ale stejně mám stejný názor pro všechny díly...]

Perfektní, úžasné, nádherné. Je to opravdu milý příběh o lásce a je to hodně emocionální. Všichni bychom potřebovali Nickovu lásku a Charlieho roztomilost. Doporučuji!!

Lka
13.08.2022 4 z 5

Další skvělý díl. Tentokrát se tu řeší závažné psychické problémy Charlieho. Opět krásné ilustrace.

pavla9879
03.08.2022 5 z 5

Já tuhle sérii tak miluju!!! Nemůžu se dočkat, až vyjde poslední díl, ale zároveň nechci, aby vyšel, protože nechci, aby tahle série někdy skončila. Chtěla bych, aby měla milion dílů... nebo dva.

Petkona
02.08.2022 4 z 5

Velice milé pokračování, oceňuji zapojení i vážnějšího tématu, určitě to komiks ozvláštnilo a moc mě to bavilo a všechny postavy jsme si zamilovala. Grafická stránka nádherná jako u předchozích dílů a myslím, že dám šanci i seriálu.

Makůvka
21.06.2022 5 z 5

Vím, že jsem o třetím dílu psala, že je nejlepší, ale tenhle byl ještě o něco lepší. Opět krásná romantika mezi Charliem a Nickem, kamarádství a rodinné problémy. Ale i vážná témata, která se nám autorka snaží přiblížit a říct, že láska a přátelství hodně při těchto nemocech pomáhá, ale nejdůležitější je, že s tím chce daný jedinec bojovat a léčit se.
Bylo to krásné, čtivé, dojemné a vážné. Bylo to moc fajn.

knihomolkaMist
28.05.2022 5 z 5

Jde tento roztomilý komiks nemilovat? Tady už zabředáváme do vážnějších témat, ale plyne to tak nenuceně, že vám autorka předá spoustu informací, aniž byste si toho vlastně všimli :D Celou sérii mohu jedině doporučit!

Bajbojka
23.05.2022 5 z 5

Nádherná kniha o lásce dvou kluků na střední skole. Ve čtvrtém díle se dozvídáme o Charlieho psychických problémech a hlavně anorexií. Jeho přítel Nick se mu snaží za každou cenu pomoci a drží ho nad vodou.
Asi nejosobnejsi a nejneznejsi díl z cele série. Plánují si ho koupit neboť mě dojal a pohladil na duši.
Povinnost pro všechny kdo mají rádi něžně romantické linky

Karola050716
11.05.2022 4 z 5

To máte tak..četla jsem jedničku - láska veliká, dvojku - láska pokračuje, trojku - asi sedmiletá krize a pak pauza..a pak přišel seriál OMGbflm láska dostává úplně jiný rozměr a tak tedy znovu jedna, dva, tři....a pak čtyři poprvé. Pro mě nejkrásnější první část, deníková druhá a třetí už méně, ale asi si ještě dám znovu seriál, protože prostě Nick a já ho miluju ️

janyska13
10.05.2022 5 z 5

Důležitý témata, důležité knihy od autorky a věřím, že i seriál pomůže mnoha lidem.

Miborrow
08.05.2022 4 z 5

Vše nemusí být tak růžové, jak se na první pohled může zdát. Charlie zažívá jedno ze svých nejhorších období a Nick se stává jeho největší oporou, kterou by jen těžko hledal někde jinde... Krásný a čtivý komiks. Závažnější téma, které by bylo vhodnější více rozepsat než shrnout do zápisků z deníků.

andulka1406
24.04.2022 5 z 5

Přečteno během chvíle. Řeší se tady už poměrně vážná témata a je to dobře zpracované. Pořád je to takové miloučké a to se mi na této sérii líbí. Knížku jsem četla v angličtině a byla super.

BetyN.
27.02.2022 4 z 5

Tento komiks byl pro mě velmi příjemnou jednohubkou na jeden večer. Nad knížkou jsem se culila, a tentokrát si i poplakala, protože tento díl byl vážnější, zabýval se tématikou duševního zdraví a šel do hloubky. Ale sladká byla kniha stále až až, což je přesně to, co od Srdcerváčů chci. Tento díl mě neučaroval tak jako třetí, ten byl za mě nejlepší, ale užila jsem si to a těším se na pokračování.

kedlis
27.02.2022 3 z 5

Oproti předchozím dílům to už není tolik "klišé" a "sladké", ale řeší se dost mentální zdraví, vztahy s rodinou apod. I na postavách je vidno, jak dospívají.

roman9276
22.02.2022 5 z 5

Tohle bylo zase ňuňu. Krásný, hodně mě to zase bavilo, rychlá jednohubka, ale trošku mě štve, že autorka na konci zmiňuje, že příští díl bude poslední. Je to škoda, protože tyhle komiksy jsou tak ááách.

Berulidemknihy
29.01.2022 4 z 5

Tahle série prostě vždycky tak krásně pohladí po duši, že pak člověk nemá sílu ani hledat, co by vytknul. Děkuji autorce za další krásný příběh:)

Karolin77
04.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Od tohoto dílu jsem čekala trochu více a upřímně jsem mírně zklamaná.
Autorka tu pokračuje v tom co naťukla v minulém díle. Což je porucha příjmu potravy.
Doufala jsem, že to v knize bude o něco víc rozvedené a více popsané. Což bohužel nebylo. Byl to tu ukázané, ale na mě toho bylo málo. Je tam,ale hezky ukázané,jak se chovat pokud někoho s touto poruchou znáte.
Postavy tu jsou úžasné pořád jako v předešlých dílech. Mám moc ráda jejich přátelskou partu.
Už to není tak sladké a jednoduché jako na začátku.
I Nick tu řeší své problémy s bratrem a otcem. A do toho se snaží pomoci Charliemu. Oba dva si chtějí říct,že se milují,ale neví pořádně jak. Jejich se vztah se stále vyvíjí a já to miluju.
První díl se mi nelíbil a jsem moc ráda, že jsem na konec dala šanci těm dalším, které se mi opravdu líbily.
Bylo to hezké čtení a upřímně mě mrzí,že už se se blíží konec Srdcervačů.
Za mě to byl jeden ze slabších dílů. Pořád mám nejradši třetí díl. Ale určitě mohu doporučit. :)

Lenka2533
01.01.2022 5 z 5

Čtvrtý díl opět nezklamal. Klukům jsem fandila celou dobu. Bylo to úžasný, miluju to! Těším se na další díl :)

SknihouVrukách
29.12.2021 5 z 5

Táto knižka v lete obletela slovenský bookstagram, ale to by som nebola ja, keby som sa k nej nedostala o pol roka neskôr. Inak influencla ma na ňu Mara z @kniznenebo.

Pokiaľ ste nevedeli tak toto je enemies to lovers príbeh. Tento trope milujem a aj tu som si ho veľmi užila. Veľmi sa mi páčilo, že obidve hlavne postavy boli zloduchovia. Hlavná hrdinka Alessandra bola fakt, že badass. A Kallias ? To je jeden úžasný chlap. Proste autorka zobrala všetky najlepšie tropes a dala ich do jednej knihy. Čo sa týka fantasy sveta, tak nečakajte nič prelomové a originálne. Fantasy stránka tejto knihy je veľmi jednoduchá a myslím si, že toto je ten typ fantasy, ktoré chcete čítať, keď potrebujete vypnúť. Začiatok knihy bol veľmi dobrý a asi to bola aj moja najviac obľúbená časť kniha. V strede to mierne škrípalo, možno ma to niekedy mierne nudilo, ale koniec bol zase super. Podľa mňa sa na konci stali aj dobre zvraty a konečne tam bola romantika, na ktorú som čakala celú knihu. Niektoré strany som čítala s otvorenými ústami. Akurát škoda, že kniha nebola dlhšia, keďže mi niektoré veci prišli nedotiahnute a občas sa niečo až príliš rýchlo stalo.

Autorka píše veľmi dobre a oddychovo. Keď som už mala čas na čítanie tak mi stránky mizli pod rukami. Nemôžem zabudnúť spomenúť tú krásnu obálku. Atmosféra tejto knihy bola taktiež úžasná. Kniha vo mne zanechávala taký temný pocit aj vďaka všetkým intrigám.

Určite knižku odporúčam pokiaľ chcete čítať nejaké nenáročnej fantasy v týchto zimných dňoch 4/5

Adelína_čte
22.12.2021 5 z 5

Před nějakou dobou jsem na jeden zátah přelouskala už čtvrtý díl Srdcerváčů. Pokud mě sledujedete déle, tak jste si asi všimli, že jsem všechny předchozí díly hodnotila víceméně kladně, některé díly byly slabší, některé mi utkvěly v paměti více... stejně jako tento čtvrtý.
Už to není ta přeslazená nejrůžovější cukrová vata obalená v jednorožcím třpytivěm prášku..i když ta mi předtím osobně taky nevadila :D mnohem víc se tu řeší citlivá témata, mentální zdraví, je tu opět velká diverzita...
Jsem trochu smutná z toho, že pátý díl bude tím posledním, na druhou stranu se nesmírně těším na ten netflixový seriál! Herecké obsazení vypadá parádně, nemůžu se dočkat, jak se rolí zhostí.
Srdcerváči zkrátka stojí za přečtení a doufám, že budou později stát i za zhlédnutí

Niki378
13.12.2021 5 z 5