Mrazení
Sharon J. Bolton
Každá klame tělem. Psychothriller, co vám zamotá hlavu. Olive Andersonová, nešťastná manželka vrcholového politika, večeří o samotě, když si k ní zničehonic přisedne okouzlující žena. A nejen to – bez uzardění předstírá, že je její životní partnerkou. To, co začne jako vzrušující flirt, se však změní v něco daleko nebezpečnějšího. Zdá se, že neznámá žena má tajemství to ale netuší, že Olive jich má ještě víc. Jedno zdánlivě nevinné setkání přeroste ve složitý případ, který se ztrácí v mlze intrik. Jaká zlověstná tajemství všichni zainteresovaní skrývají?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2024 , Kniha ZlínOriginální název:
The Fake Wife, 2023
Olala a lalala ooo!
To bylo fajne. Konečně normální vyšetřovatelé, kteří jsou lidé. No, ale zase svoji normálností vybočují z řady. Garry dvakrát neuspěl u zkoušek na detektiva, vlastně ho to moc nebaví, jen má tu smůlu, že je z rodiny policistů s rodokmenem až k Jacku Rozparovači a Lexy policistka, která má ráda růžovou, nepraktická auta a vždy ale opravdu vždy se nevhodně obleče. :-).
Jejich způsob vyšetřování je zajímavější než samotný případ.
Mrazení nepatří mezi nejlepší knihy Sharon, ale i tak to byl docela čtivý thriller. Nejvíc mě bavilo vyšetřování Garry a Lexy, zajímavé bylo i to, co se před třemi lety událo. Více časových linek nevadí, nakonec vše do sebe zapadne, kniha neurazí, ale ani nenadchne.
Moc mě to nezaujalo. Hodně mi vadilo přeskakování mezi současností a minulostí. Kromě Lexy a Gerryho bylo všichni strašně nesympatičtí. A Olive mi byla tak protivná, že by mi ani nevadilo, kdyby jí nenašli.
Vcelku dobrý, promyšlený psychothriller. Napínavé, vtipné, několik časových rovin a i trochu citů.
Knihu jsem přečetla docela rychle. Brzy bylo jasné, kdo je hlavní zloun. Nejsem moc na příběhy o osudové lásce, za to ta hvězda dolů. Není to úplně typická kniha téhle autorky, je víc civilní, méně tajemná, ale taky tím pádem méně poutavá.
Oblíbená autorka opět nezklamala. Napínavý příběh o lásce, žárlivosti a pomstě. Doporučuji.
Budu upřímná k sobě i k ostatním čtenářům. Dlouho jsem se nemohla začíst, ačkoliv jsem zatím přečetla všechny knihy od Sharon J. Bolton a všechny se mi moc líbily, a téměř všechny jsem doporučila k přečtení.
Ani tato kniha mi nesměla uniknout, ale co to?
Zajímavá zápletka hned na začátku příběhu, jak jsem u Sharon zvyklá, absentuje. Řekla jsem si, dobře, dvě ženy se neznají a přitom jedna z nich nadhodí konverzaci jako by se znaly, tak to bude parádní psychothriller! Dlouho ale nebylo nic, pouhý únos a "měření" manžela.
Tentokrát mě to zklamalo a já sahám po jiné knize, abych si spravila chuť.
Sharon J. Bolton to umí stokrát lépe!
Knihy od této autorky jsou vždycky napínavé se spostou zvratů. Přečteno jedním dechem.
Velmi dobrá, napínavá detektivka. Vůbec mi nevadilo počet stran, četla jsem do noci a nemohla se odtrhnout. Za mne super... Jen na konci mne zamrzelo, co hlavní hrdinka udělala, ale nemohu nic prozrazovat... Určitě 5* :) ....
Vida, jak se i přes vysoké hodnocení někdy může kniha ne až tak příliš trefit do mého vkusu. Ačkoli mám autorku moc ráda. Zde mě vyloženě nebavily kapitoly o vyšetřování – opravdu už na detektivky nejsem, takže jsem je ke konci jen prolítla očima a nečetla. Více mě zajímalo to, co se dělo před třemi lety. A v nedávné době. Rovněž již méně to, co se dělo v autě s Olive po bouračce. Neustále samé lesbické vztahy. Opravdu kniha nebyla tentokrát podle mého vkusu.
Tohle bylo tedy schizofrenní čtení, moje oblíbená autorka mi opět potvrdila, že umí překvapit :-). Mám to s ní trochu jako na houpačce, má výborné knihy, zejména sérii s Lacey, ta je skvělá, ale stalo se mi, že jsem její samostatný román odložila a nedočetla, vůbec mě nebavil. Ke knize Mrazení : dvě linky, ta příběhová "thrillerová" s Olive mně přišla ulítlá a divná, četla se dobře, ale jinak to byla taková s prominutím " slabota" s nevěrohodnými a nesympatickými postavami a s koncem, sic vysvětleným, ale smysl to moc nedávalo. Ale! Potom tu byla druhá linka, vyšetřovací s Garrym a Lexy a ta mě bavila moc, ta byla skvělá. Tato policejní dvojka byla originální, velesympatická, se zajímavým vývojem, vtipnými situacemi, no, já si ji zamilovala:-) a bavila se skvěle. Odtud plyne ta schizofrennost, ale autorka umí psát, o tom žádná, takže čtivost knihy jako celku , v krátkých kapitolách, zaručena, proto hodnotím jako celek v průměru vysoko. Je to jiné, než její "temné" příběhy s atmosférou, je to lehčí čtení, přes některé smutné skutečnosti, které v příběhu najdete, spíše psané s nadsázkou a vtipem. Alespoň já to tak vnímala. Zejména za tu vyšetřovací část čtyři * a doporučení.
Dobre to bylo. Odhaleni davkovane hezky postupne, at je ctenar konstatne zvedavy a udrzovany v napeti. Dvojice Garry a Lexy byla sympaticka.
To teda byla sada exotů! A ty ženy byly takové nějaké divné. Možná to ale bude tím, že už jsem stařec. Jsou totiž jen tři druhy mužů, co nerozumí ženám. Mladí, dospělí a starci…
Začátek byl podle mě trochu zdlouhavý a nudný. To setkání a nesmyslné plkání dvou neznámých žen v hotelu mě moc nebavilo. Příběh měl pak ale rychlý spád a musím říct, že mě zaujal. Nejvíce se mi líbila dějová linka Garryho a Lexy, ale zbytek těch dějových linek byl až moc překombinovaný...
Hodnotím 4*, protože od autorky pro mě byla zatím top kniha Slib.
Na knížku jsem se strašně moc těšila - anotace je totiž úplně boží!!
Ovšem to, co je napsané v anotaci, se děje pouze na začátku knihy a potom to jde jiným směrem.. což neříkám, že je špatně, ale na mě to bylo až takové... moc psychologické a hlavně překombinované.
Čtení jsem si užívala, ale čím víc se blížil konec, tím více jsem pomyslně vrtěla hlavou - právě skrz tu překombinovanost. Nebylo to špatné, ale od S. J. Bolton jsem rozhodně už četla i daleko lepší...
Tak nevím. Autorka mě před nějakým časem velmi nadchla svými staršími knihami. Kromě ikonické detektivní série s nekonvenčí Lacey Flint mě "dostaly" samostatné thrillery jako Už teď jsi mrtvá, Obětina, Malé temné lži. Dvoudílná série Travič + Rakvář. V poslední době vyšlo nekolik dalších trillerů. Ve srovnání s průměrem na knižním trhu nejsou vyloženě špatné, ale bohužel pro mne upadají do celkem zapomenutého "thrillerového" průměru. Sem zahrnuji i knihu MRAZENÍ , ze které mě vůbec nemrazilo a kde si dříve o hodně "temnější" autorka klidně mohla odpustit přihlouplý "happy end". Jenom můj názor.
Začátek docela krkolomný, začíst se byla fuška.
S většinou postav se seznámíme jen zběžně, není možné si k nim vytvořit nějaký hlubší vztah. Zato dvojice vyšetřovatelů je naprosto skvělá. Seržantka Lexy a dopravní policista Garry jsou schopní, chytří a chemie mezi nimi vytváří občas i nějaké vtipné situace.
Prostě dokonalost Bolton nezklame. Tyhle její thrillery můžu. Zhltnuto na jeden zátah, nešlo přestat číst.
2015 | Volavka |
2016 | Tak to je, tak to bude |
2017 | Má ji rád, nemá ji rád |
2014 | Obětina |
2019 | Rakvář |
Původní název knihy je Falešná manželka - k příběhu by se hodil daleko více, ačkoli se děj odehrává převážně za hustého sněžení, v mrazu, mlze a zimě... To ovšem není to, z čeho vás mrazí...
Čtivé, napínavé, nepředvídatelné. Líbila se mi dvojice vyšetřovatelů - byli neotřelí, zajímaví, sympatičtí a zábavní.
Mrazivý příběh o lásce, žárlivosti, zradě a pomstě. Příběh plný intrik, bolesti a osamění. O tom, že každá hra jednou skončí. A ne vždycky to dopadne dobře. O přetvářce, falši, pokrytectví a zášti. O nebezpečí, vzestupech i pádech. Vždycky můžeme něco získat. Ale můžeme i něco ztratit...
Četlo se to skvěle, nemohla jsem se odtrhnout. Přesto jsem na konci zůstala s prázdnýma rukama. Něco tomu prostě chybělo. To něco, abych si řekla: No pááááni!