Mrazení

Mrazení
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533354/bmid_mrazeni-65e1f782384b3.jpg 4 152 152

Každá klame tělem. Psychothriller, co vám zamotá hlavu. Olive Andersonová, nešťastná manželka vrcholového politika, večeří o samotě, když si k ní zničehonic přisedne okouzlující žena. A nejen to – bez uzardění předstírá, že je její životní partnerkou. To, co začne jako vzrušující flirt, se však změní v něco daleko nebezpečnějšího. Zdá se, že neznámá žena má tajemství to ale netuší, že Olive jich má ještě víc. Jedno zdánlivě nevinné setkání přeroste ve složitý případ, který se ztrácí v mlze intrik. Jaká zlověstná tajemství všichni zainteresovaní skrývají?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín

The Fake Wife, 2023

laura
09.12.2024 3 z 5

Původní název knihy je Falešná manželka - k příběhu by se hodil daleko více, ačkoli se děj odehrává převážně za hustého sněžení, v mrazu, mlze a zimě... To ovšem není to, z čeho vás mrazí...

Čtivé, napínavé, nepředvídatelné. Líbila se mi dvojice vyšetřovatelů - byli neotřelí, zajímaví, sympatičtí a zábavní.

Mrazivý příběh o lásce, žárlivosti, zradě a pomstě. Příběh plný intrik, bolesti a osamění. O tom, že každá hra jednou skončí. A ne vždycky to dopadne dobře. O přetvářce, falši, pokrytectví a zášti. O nebezpečí, vzestupech i pádech. Vždycky můžeme něco získat. Ale můžeme i něco ztratit...

Četlo se to skvěle, nemohla jsem se odtrhnout. Přesto jsem na konci zůstala s prázdnýma rukama. Něco tomu prostě chybělo. To něco, abych si řekla: No pááááni!

lucakuca
02.12.2024 4 z 5

Olala a lalala ooo!
To bylo fajne. Konečně normální vyšetřovatelé, kteří jsou lidé. No, ale zase svoji normálností vybočují z řady. Garry dvakrát neuspěl u zkoušek na detektiva, vlastně ho to moc nebaví, jen má tu smůlu, že je z rodiny policistů s rodokmenem až k Jacku Rozparovači a Lexy policistka, která má ráda růžovou, nepraktická auta a vždy ale opravdu vždy se nevhodně obleče. :-).
Jejich způsob vyšetřování je zajímavější než samotný případ.

harena
24.10.2024 4 z 5

Mrazení nepatří mezi nejlepší knihy Sharon, ale i tak to byl docela čtivý thriller. Nejvíc mě bavilo vyšetřování Garry a Lexy, zajímavé bylo i to, co se před třemi lety událo. Více časových linek nevadí, nakonec vše do sebe zapadne, kniha neurazí, ale ani nenadchne.

Gracinka
09.10.2024 3 z 5

Moc mě to nezaujalo. Hodně mi vadilo přeskakování mezi současností a minulostí. Kromě Lexy a Gerryho bylo všichni strašně nesympatičtí. A Olive mi byla tak protivná, že by mi ani nevadilo, kdyby jí nenašli.

janastok
01.10.2024 4 z 5

Vcelku dobrý, promyšlený psychothriller. Napínavé, vtipné, několik časových rovin a i trochu citů.

Kyri
28.09.2024 3 z 5

Knihu jsem přečetla docela rychle. Brzy bylo jasné, kdo je hlavní zloun. Nejsem moc na příběhy o osudové lásce, za to ta hvězda dolů. Není to úplně typická kniha téhle autorky, je víc civilní, méně tajemná, ale taky tím pádem méně poutavá.

KatyM.
23.09.2024 4 z 5

Oblíbená autorka opět nezklamala. Napínavý příběh o lásce, žárlivosti a pomstě. Doporučuji.

veronika4001
13.09.2024 3 z 5

Budu upřímná k sobě i k ostatním čtenářům. Dlouho jsem se nemohla začíst, ačkoliv jsem zatím přečetla všechny knihy od Sharon J. Bolton a všechny se mi moc líbily, a téměř všechny jsem doporučila k přečtení.
Ani tato kniha mi nesměla uniknout, ale co to?
Zajímavá zápletka hned na začátku příběhu, jak jsem u Sharon zvyklá, absentuje. Řekla jsem si, dobře, dvě ženy se neznají a přitom jedna z nich nadhodí konverzaci jako by se znaly, tak to bude parádní psychothriller! Dlouho ale nebylo nic, pouhý únos a "měření" manžela.
Tentokrát mě to zklamalo a já sahám po jiné knize, abych si spravila chuť.
Sharon J. Bolton to umí stokrát lépe!

astra3
08.09.2024 5 z 5

Knihy od této autorky jsou vždycky napínavé se spostou zvratů. Přečteno jedním dechem.

beruska
04.09.2024 5 z 5

Velmi dobrá, napínavá detektivka. Vůbec mi nevadilo počet stran, četla jsem do noci a nemohla se odtrhnout. Za mne super... Jen na konci mne zamrzelo, co hlavní hrdinka udělala, ale nemohu nic prozrazovat... Určitě 5* :) ....

Pavlína2019
30.08.2024 1 z 5

Vida, jak se i přes vysoké hodnocení někdy může kniha ne až tak příliš trefit do mého vkusu. Ačkoli mám autorku moc ráda. Zde mě vyloženě nebavily kapitoly o vyšetřování – opravdu už na detektivky nejsem, takže jsem je ke konci jen prolítla očima a nečetla. Více mě zajímalo to, co se dělo před třemi lety. A v nedávné době. Rovněž již méně to, co se dělo v autě s Olive po bouračce. Neustále samé lesbické vztahy. Opravdu kniha nebyla tentokrát podle mého vkusu.

Mandlevest
22.08.2024 4 z 5

Tohle bylo tedy schizofrenní čtení, moje oblíbená autorka mi opět potvrdila, že umí překvapit :-). Mám to s ní trochu jako na houpačce, má výborné knihy, zejména sérii s Lacey, ta je skvělá, ale stalo se mi, že jsem její samostatný román odložila a nedočetla, vůbec mě nebavil. Ke knize Mrazení : dvě linky, ta příběhová "thrillerová" s Olive mně přišla ulítlá a divná, četla se dobře, ale jinak to byla taková s prominutím " slabota" s nevěrohodnými a nesympatickými postavami a s koncem, sic vysvětleným, ale smysl to moc nedávalo. Ale! Potom tu byla druhá linka, vyšetřovací s Garrym a Lexy a ta mě bavila moc, ta byla skvělá. Tato policejní dvojka byla originální, velesympatická, se zajímavým vývojem, vtipnými situacemi, no, já si ji zamilovala:-) a bavila se skvěle. Odtud plyne ta schizofrennost, ale autorka umí psát, o tom žádná, takže čtivost knihy jako celku , v krátkých kapitolách, zaručena, proto hodnotím jako celek v průměru vysoko. Je to jiné, než její "temné" příběhy s atmosférou, je to lehčí čtení, přes některé smutné skutečnosti, které v příběhu najdete, spíše psané s nadsázkou a vtipem. Alespoň já to tak vnímala. Zejména za tu vyšetřovací část čtyři * a doporučení.

ivousekk
11.08.2024 4 z 5

Dobre to bylo. Odhaleni davkovane hezky postupne, at je ctenar konstatne zvedavy a udrzovany v napeti. Dvojice Garry a Lexy byla sympaticka.

Česneksmedem
09.08.2024 4 z 5

To teda byla sada exotů! A ty ženy byly takové nějaké divné. Možná to ale bude tím, že už jsem stařec. Jsou totiž jen tři druhy mužů, co nerozumí ženám. Mladí, dospělí a starci…

MiskaMa
05.08.2024 4 z 5

Začátek byl podle mě trochu zdlouhavý a nudný. To setkání a nesmyslné plkání dvou neznámých žen v hotelu mě moc nebavilo. Příběh měl pak ale rychlý spád a musím říct, že mě zaujal. Nejvíce se mi líbila dějová linka Garryho a Lexy, ale zbytek těch dějových linek byl až moc překombinovaný...

Hodnotím 4*, protože od autorky pro mě byla zatím top kniha Slib.

Katania
02.08.2024 5 z 5

Moc pěkný thriller. Vůbec by mi nevadilo, kdyby se z toho vyklubala série.

Rodaw
29.07.2024 3 z 5

Na knížku jsem se strašně moc těšila - anotace je totiž úplně boží!!
Ovšem to, co je napsané v anotaci, se děje pouze na začátku knihy a potom to jde jiným směrem.. což neříkám, že je špatně, ale na mě to bylo až takové... moc psychologické a hlavně překombinované.
Čtení jsem si užívala, ale čím víc se blížil konec, tím více jsem pomyslně vrtěla hlavou - právě skrz tu překombinovanost. Nebylo to špatné, ale od S. J. Bolton jsem rozhodně už četla i daleko lepší...

jana14
18.07.2024 3 z 5

Tak nevím. Autorka mě před nějakým časem velmi nadchla svými staršími knihami. Kromě ikonické detektivní série s nekonvenčí Lacey Flint mě "dostaly" samostatné thrillery jako Už teď jsi mrtvá, Obětina, Malé temné lži. Dvoudílná série Travič + Rakvář. V poslední době vyšlo nekolik dalších trillerů. Ve srovnání s průměrem na knižním trhu nejsou vyloženě špatné, ale bohužel pro mne upadají do celkem zapomenutého "thrillerového" průměru. Sem zahrnuji i knihu MRAZENÍ , ze které mě vůbec nemrazilo a kde si dříve o hodně "temnější" autorka klidně mohla odpustit přihlouplý "happy end". Jenom můj názor.

tami1
13.07.2024 4 z 5

Začátek docela krkolomný, začíst se byla fuška.

S většinou postav se seznámíme jen zběžně, není možné si k nim vytvořit nějaký hlubší vztah. Zato dvojice vyšetřovatelů je naprosto skvělá. Seržantka Lexy a dopravní policista Garry jsou schopní, chytří a chemie mezi nimi vytváří občas i nějaké vtipné situace.

Sančez
26.06.2024 5 z 5

Prostě dokonalost Bolton nezklame. Tyhle její thrillery můžu. Zhltnuto na jeden zátah, nešlo přestat číst.