Mrazivé hry
Markéta Harasimová
Dvě sestry – dva osudy… Velká láska, životní ztráta i smyslná vášeň potkají obě, ale každá je prožívá po svém. Starší Báře se vztah se vším všudy nedaří a muži, kteří procházejí jejím životem, jí nepřinášejí štěstí. Dokonce i Marek, jenž se zdál být tím pravým, ji zraní. A Žofie se sice za muže svého srdce provdala, ale brzy ho tragicky ztrácí. Bára se nedlouho po tvrdém prozření, kdy přistihne svého přítele při nevěře, stává obětí nebezpečného stalkera. Ona, a později ani policie, však netuší, kdo a proč ji pronásleduje a ohrožuje její život. Původně široký okruh podezřelých se postupně zužuje, avšak pachatel zůstává utajen. Lavina pohrůžek i útoků ji přinutí k úniku z vlastního domova… A právě díky tomu potkává hasiče Daniela. Zažívá milostné vzplanutí a vášnivé chvíle jí pomáhají zapomenout. Nic však není tak jednoznačné, jak se zdá, a na Báru čeká řada nástrah… Žofii zase trápí vzpomínky na autonehodu, při níž zahynul její milovaný manžel Ondra. Upadla do depresí, které ji nakonec přivedou až k myšlenkám na sebevraždu. Potřebuje nalézt ztracenou sílu k životu – a na obzoru se konečně objevuje nový muž… Pomůže jí zvednout se z popela a opět vzlétnout, anebo její život definitivně skončí v troskách? Osudy obou žen se protnou v dramatickém závěru plném napětí, vypjatých emocí a překvapivých odhalení.... celý text
Zajímavě napsaný příběh dvou sester, které musí řešit partnerské, pracovní i zdravotní problémy. Bára byla docela smolař, až jsem si už občas říkala, že té smůly je na jednoho člověka až moc. Normální smrtelník by snad nic takového nemohl ustát (např. ztráta rodiny a švagra, trable s přítelem, trable v práci, soukromý život nic moc, stalking). Zaráželo mě i její chování. Na svůj věk se občas chovala docela nerozumně a ukvapeně, někdy přímo jako správný puberťák. Čeho si naopak cením, tak je téma celé knihy, přeci jen není tolik knih s tímto tématem (alespoň já osobně jich tolik neznám). Jsem ráda, že se autorka rozhodla ve své knize věnovat zrovna stalkingu.
Osudy obou sester zajímavé, problematika stolkingu také. Ale pokud by se vynechaly "postelové scény, byla by to tenoučká knížečka
Možná se mi tahle kniha dostala do ruky jen ve špatný čas. Nejsem nijak prudérní, ale vzhledem k tomu, že je na každé čtvrté stránce popsaný sexuální zážitek, navrhovala bych polovinu listů odebrat, knížka by se ztenčila, ale na funkci by to nemělo vliv :-) Příběh mi přijde nepravděpodobně překombinovaný, zejména ty nehody a náhody, jak už zde bylo zmiňováno, jsou silně nereálné.
Hvězdu navíc dávám za překvapivé vyřešení kriminální zápletky a pozitivní závěr.
Po dlouhé době se mi do rukou dostala směska červené knihovny a detektivního příběhu. Jako odpočinkové čtení na dovolenou to nebylo špatné.
Knížka fajn, tuto autorku mám moc ráda, ale tolik smůly na jednoho člověka?! To mi přišlo už moc. Za to ubírám jednu hvězdičku.
Knížka se pěkně četla,sice jedna z hlavních postav měla samou smulu,ale konec mě překvapil
Nevěděla jsem co od autorky očekávat ale byla jsem mile překvapená. Kniha se četla moc hezky, taková oddechovka. Určitě zkusím i další knihy.
Četla se mi hezky. Odpočinková knížka, na dovolenou ideální.
Ze začátku byly sestry dopodrobna vyobrazeny, pak mi chybělo, jak se cítila Žofie....
Nejprve mě kniha nebavila. Neseděl mi styl psaní - hlavně u milostných scén mi přišly některé fráze až "starodávné". Pořádně jsem se začetla v momentě, kdy se z knihy začínala klubat detektivka. Ke konci tam ale na mě bylo moc náhod, nehod a smůly na jednoho člověka.
Moderní červená knihovna. Mix zamilovanosti, erotiky, sexu a detektivní zápletky přináší kupodivu dobré čtení. Autorka je zdatnou vypravěčkou, umí své čtenáře přitáhnout a zdatně posunovat místy až statický děj. Hlavními postavami jsou dvě sestry, které postihne nepříjemná událost - jednu smrt manžela, druhou přítelova nevěra, trable v práci a nepříjemný stalker. Jejich osudy se prolnou a obě najdou svou další životní lásku. Kniha je vázaná, a proto je škoda, že nakladatelství Čas nemá pár korun na jazykovou korekci zbytečných překlepů.
2014 | Sametová kůže |
2017 | Poháry touhy |
2015 | Vražedná vášeň |
2018 | Vůně noci |
2016 | Mrazivé hry |
No..co napsat. Kniha byla zajímavá, četla se celkem dobře navíc stalking je moje oblíbené téma, ale nejsem úplně spokojená. Příběh Báry se mi líbil ale Žofie mě nebavil. Některé její kapitoly jsem i přeskakovala. Nepřišlo mi, že by zde bylo nějak mnoho postelových scén. Podle obálky a názvu jsem čekala víc.
Konec mě překvapil,pachatele jsem neuhodla, měla jsem jiný tip.