Muffin a čaj

Muffin a čaj
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366888/bmid_muffin-a-caj-heC-366888.png 4 1616 1616

Muffin a čaj série

1. díl >

Daniel a Kit jsou dva šestnáctiletí spolužáci, kteří snad ani nemůžou být rozdílnější. Jeden je nejlepším studentem na internátě, k okolí se chová odměřeně a úzkostlivě si střeží své soukromí. Druhý má umělecké nadání, pořádek považuje tak trochu za zbytečnost a často dřív mluví, než myslí. Zdálo by se, že přátelství mezi nimi je nepravděpodobné a cokoli hlubšího rovnou nemožné. Jenže muffin a čaj přece dokáží zázraky, to je známé přísloví. A pokud není, tak by mělo být…... celý text

Christine97
06.10.2019 4 z 5

Přečteno za jedno odpoledne. Milá a nenáročná četba, s poměrně jednoduchou zápletkou a místy předvídatelnými zvraty. To ovšem nic nemění na tom, že se jedná o velice čtivou knihu, která se zaobírá hned několika podstatnými tématy (dospíváním, poznáváním sebe samého, homosexualitou, šikanou aj.). Příběh plynul bez sebemenších zádrhelů a jednotlivé postavy nebyly k mému překvapení nudné a jednotvárné, ba naopak. Byly plné emocí, a tento fakt dodával na jisté realističnosti. Za sebe musím konstatovat, že jsem si knihu opravdu užila. Jsem zvědavá na pokračování.

slunečnice777
30.09.2019 5 z 5

Málo kdy komentuji rozečtené knížky. Do konce mě zbývá 90 stránek. Něco tak krásného jsem dlouho nečetl. Příběh je nabitý emocemi. Krásně se to čte, pořád jsem toho názoru že chcete-li slash se dá vydávat i knižně. Jemné, něžné, láskyplné....... . Určitě si přečtu pokračování. Jsem rád že mě kamarádka knihu doporučila, a nelituji ba naopak jsem nadšený, Autora si nejspíše brzy oblíbím čím dál tím více a více......takové ty posedlosti, však to všichni moc dobře známe.

Laughtubbe
18.09.2019 5 z 5

Muffin a čaj - bože, jak já měla potřebu se s nimi znát osobně. Charakter obou knižních hrdinů je okouzlující. Každý je jiný a zároveň stejný ve spoustě ohledech. Tito dva hrdinové dokáží ukázat nevinnost a hloubku lásky. Člověk při těch slovech, co mu tečou pod očima, nezvládá pomalu ani dýchat jen aby mu něco neuteklo. Mohu jen doporučit. Jen jedna věc mi byla trochu líto, a to doslov. Člověk pak přemýšlí nad čtením druhého dílu, když mu byl konec lehce prozrazen.

Veríňák
09.09.2019 4 z 5

Něžná.
Přesně taková je tahle kniha.
Teoreticky by to byla taková normální love story ze střední, ale téma dvou homosexuálních teenagerů, a pochopitelně také zpracování, příběh povyšuje o mnoho úrovní.
Rozhodně stojí za přečtení.

haha_ja
04.09.2019 4 z 5

Kniha, která se zaobírá tématem ne tolik běžným, ale v dnešní době ještě stále tabuzujícím. Chyběla mi tam trochu větší zápletka, která by mě udržovala v plném napětí po celou dobu čtení knihy, ale jako oddechové čtení mi to sedlo. Kniha je určena pro mládež, ale je natolik dobře psaná, že si ji jako poučení o stereotypech může přečíst kdokoliv. Znovu bych si ale už takovou knihu asi nevybrala a to z důvodu táhnoucího se děje. Ale je to milé čtení se zasmáním a s občasným smutkem a údivem na tváři.

leny.wood
02.09.2019 5 z 5

Tak tohle bylo neuvěřitelné! Nemohla jsem přestat číst, to zkrátka nešlo. Rozhodně by kniha neměla nést označení "pro mládež", protože by si ji měl přečíst široký okruh čtenářů. Co si budeme povídat, nesmyslné předsudky má stále spousta lidí. Muffin a čaj vás dokáže rozesmát, rozplakat a hlavně vás přinutí přemýšlet! A zítra vzhůru na druhý díl.

Makyny
01.09.2019 4 z 5

Přečteno za jediný den...
A bylo to tak hezky roztomilý a sladký... A já mám sladký ráda, takže se mi to líbílo :-)

the_middle
01.09.2019 5 z 5

Co k tomu říct... Prostě BOMBA!

posterez
30.08.2019 2 z 5

Romantický příběh, který vypráví o homosexuálním vztahu dvou studentů gymnázia.

1) Líbí se mi, jak je kniha psaná. Výborná slovní zásoba, krásná souvětí. Člověk má pocit, že to psal někdo, kdo prostě psát umí a ne laik, co se jen tak rozhodl něco napsat a ono to vyšlo.
2) Číst o rozvíjející lásce dvou homosexuálů je strašně zvláštní. Nejsem na to zvyklá, ale nevadí mi to. Nicméně mi vadí, jak je všechno strašně jednoduché. Ačkoli jsou v knize volená dobrá slova a čte se velmi svižně, chybí tomu opravdová zápletka a napětí. Od začátku je jasné, kdo je kdo, jak se věci mají a jak dopadnou. To mi na knize vadí a proto musím dát tak málo hvězd. Příště by to chtělo větší moment překvapení. :-) Druhý díl je prý o trochu lepší. Uvidíme, ještě těm dvěma klukům dám přeci jen šanci. :-)

Kira-san8
29.08.2019 5 z 5

Úžasná kniha. Přečetla jsem ji jedním dechem a musím říct, že už dlouho mě nic tak nepohltilo. Úžasně a realisticky napsané postavy, nádherná práce s češtinou a řešení témat, se kterými by se mohli young adults setkat (a mnohdy i setkávají). Jediné, co mi na knize moc nesedělo, bylo prostředí internátu. Sice tam bylo vysvětleno, proč se toto gymnázium tak podobá anglickým školám, ale i přes to jsem si chvílemi připadala, jako v Anglii.

Abych to shrnula, knihu vřele doporučuji. Navíc má i pokračování, takže nesmutněte, pokud jste se dosti nenabažili nevinné lásky těchto dvou sympatických mladíků.

imarvin
29.08.2019 5 z 5

Mám za to, že většina knížek je odrazem duše autora. Nezáleží, o čem píše. Jestli to sám zažil nebo by chtěl zažít. Jestli si celý příběh vyfabuluje ve své hlavě nebo se nechá inspirovat skutečností. Já si jednoduše představuji, že něco z toho spisovatele vstoupí do jeho knížky a ta to potom předává nám, čtenářům. A jestli se nepletu a je to opravdu takhle, pak autor téhle knížky musí mít neskutečně nádhernou duši, protože tolik krásné energie, byť se v příběhu pořád nedějí jen pozitivní věci, na mě s knížky dlouho nepůsobilo.
Dávno nepatřím do kategorie young adult, ale tohle bylo moc milé, čtivé, plné krásné češtiny a důležitých témat. (homosexualita, šikana…)

monika011
28.08.2019 3 z 5

První young adult kniha, která mi tak nějak neseděla. Když opomeneme, jak jsou kluci mladí a přitom spolu mluví na takové úrovni, že neustále propadají panickým záchvatům a omdlévají, a že chodí na takovou školu, kde průměrný žák může přeskočit ročník, je to velmi milé a pěkné dílo.

"Kit se šťastně usmál a položil si hlavu na jeho rameno. Připadal si jako doma. Ne na nějakém konkrétním místě, spíš přesně tam, kde by měl být."

Jsem moc ráda, že se autor zabíral problémy, kterými mladí lidé (pro které je kniha určena) mohou procházet, a tak se v knížce můžou najít. Šikana, nedostačující láska rodičů, nadprůměrná inteligence, pomluvy, dospívání a v neposlední řadě homosexualita. Tohle jsou rozhodně témata, o kterých by se mělo více mluvit. A já jsem ráda, že Theo o nich
dokonce napsal i knihu. Taky se mi líbilo české prostředí a šlo poznat, že původní text je v češtině, autor si hrál se slovy a větami, přesně jak nám to náš překrásný jazyk dovoluje.

sd1992
27.08.2019 5 z 5

Jeee, tohle bylo tak skvělý, boží, úžasný, milý a lehký čtení!!!! Neee, jako fakt.. mě to moc mile překvapilo. Byla to vůbec moje první lgbt literatura, ale začetla jsem se okamžitě.. :) klobouk dolů, že toto super dílo je od českého autora.. :) Já české autory bohužel moc nečtu, ale tohle mě přesvědčilo, že možná dělám chybu..! Kita a Daniela si musíte všichni hned zamilovat jako já.. určitě :)!!!

lucygreen
27.08.2019 4 z 5

Bylo to odpocinkove čtení a líbilo se mi to, sice to nebylo to nejlepší z nejlepších, ale prostředí intru a školy i postavy se mi líbily.

Knihomolka97
24.08.2019 5 z 5

To bylo tak strašné milé a sladké. :-) Oba hrdinové Kit i Daniel jsou sympatičtí klučinové. Líbilo se mi jejich sbližování, jak měl každý svůj pohled na věc a kolikrát vzniklo roztomilé nedorozumění. :-D Vážně moc hezký příběh s krásným koncem. Moc se těším na další díl.
A Markovi bych nejraději vyškrábala oči!!

lucie5503
23.08.2019 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Emoční jízda. Knihu jsem vzala do ruky pozdě v noci, že si přečtu dvě kapitoly a bude se líp usínat. Ha, v šest ráno jsem knížku odkládala s lesknoucima se očima. Nešlo to odložit, prostě nešlo. Nechápu jak, ale najednou jsem byla mladej kluk a prožívala všechno, co hlavní hrdinové.
Do teď nechápu, jak někdo může takhle dokonale popsat pocity, city a především tu neskutečnou empatii. Klobouk dolů! Druhý díl už je samozřejmě na cestě. :)

Katefite
21.08.2019 5 z 5

Úžasná romantická a dojemná kniha. To snad ani ji nak nejde popsat. Všema deseti doporučuji!

Verunka926
20.08.2019 5 z 5

Naprostá krása!

Ereandil
16.08.2019 5 z 5

Děkuji náhodě, že jsem se k téhle knížce dostala. Přečetla jsem ji prakticky najednou a dlouho jsem přemýšlela, proč se mi vlastně líbila, i když do kategorie Young Adult už nějakou dobu nespadám.

A po nějaké době jsem přišla na to, že to má na svědomí kombinace příběhu s okamžiky a dialogy. Podobně jako u pohádek příběh Muffinu a čaje živě interaguje s podvědomím čtenáře. A dialogy a situace, které se sice v naprosté většině případů nikdy neodehrají, jsou právě to, šestnáctileté já spousty čtenářů (minimálně to mé) potřebovalo a potřebuje. Snad nejlépe to lze popsat jako setkání s imaginárním kamarádem. Bylo to něco diametrálně odlišného než těch pár dívčích románků, které mě kdysi postihly.

V neposlední řadě pak musím také vychválit styl autora, který je na vysoké úrovni a je mi velmi blízký.

Milujuknihy645
16.08.2019 5 z 5