Muffin a čaj přehled
Theo Addair (p)
Muffin a čaj série
1. díl >
Daniel a Kit jsou dva šestnáctiletí spolužáci, kteří snad ani nemůžou být rozdílnější. Jeden je nejlepším studentem na internátě, k okolí se chová odměřeně a úzkostlivě si střeží své soukromí. Druhý má umělecké nadání, pořádek považuje tak trochu za zbytečnost a často dřív mluví, než myslí. Zdálo by se, že přátelství mezi nimi je nepravděpodobné a cokoli hlubšího rovnou nemožné. Jenže muffin a čaj přece dokáží zázraky, to je známé přísloví. A pokud není, tak by mělo být…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muffin a čaj. Přihlašte se a napište ho.

Knihy s tématikou LGBT mi nevadí, ale nijak je nevyhledávám, tudíž tato byla mou první. Poslouchala jsem ji v audioverzi a úplně nevěděla, co od ní očekávat. Byl to smutný, avšak milý příběh, ve kterém se mísí homosexualita, šikana, první lásky, zklamání a hledání sám sebe. Líbilo se mi střídání kapitol z pohledu Kitta a Daniela, i když některé pasáže byly zdvojené, což mi přišlo zbytečné. Myšlenka muffinu a čaje mě nadchla, stejně tak obálka. Celkově je kniha fajn oddychovkou, se spoustou myšlenek, avšak nic hlubšího ve mě nezanechala, což trochu přisuzuji audioverzi. Pokud bych normálně četla, myslím, že bych jí dokázala více procítit.

Laskavá kniha, na které se mi nelíbí jakým způsobem autorka pracuje s náznaky. Čtení jsem si nesmírně užila.
Knižní novinky (26.2. - 11.3.)
19.02.2018
Kniha Muffin a čaj v seznamech
v Přečtených | 2 070x |
v Mé knihovně | 669x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
homosexualita studenti šikana střední škola psychické problémy internát pro dospívající mládež (young adult) romance gayové LGBT, queer, LGBT+Autorovy další knížky
2018 | ![]() |
2019 | ![]() |
2019 | ![]() |
2021 | ![]() |
2020 | ![]() |
Překrásný příběh, který byl plný emocí. Rozesmál mě, na chvilinku slzy ukáply, zlomil mi srdce, zase ho složil, překvapil, byl smutný i milý...
Kita jsem si absolutně zamilovala a obdivuji jeho odvahu, talent vždy říct něco správného, jeho vytrvalost, péči, prostě celkově je to moc hodný a dobrý kluk.
Daniel byl také skvělý, ale kvůli své minulosti se potýkal s bolestí, stínem minulosti, zlými spolužáky, nepochopením a prostě měl svou masku, která se dala pochopit. Ale když k sobě někoho pustil, byl to skvělý kluk.
V příběhu se setkáváme s nenávistným chováním některých spolužáků, řešení problémů se sebou samými nebo vztahy, zradou, ubližováním druhým... Ale také je tu spoustu hezkého, jako literární soutěž, přátelství, láska, prázdniny s rodinou, smích, palačinky...
Příběh byl chvilami pohodový, napínavý, veselý, smutný, překvapivý a rozhodně, jak už jsem psala, plný emocí.
Skvělé je za mě i střídání kapitol z pohledu obou kluků.
Není to úplně nejnovější dílo, ale na seznamu jsem ho měla dlouho a když jsem ho viděla v knihobotovi, musela si ho koupit a rozhodně nelituji. Byl to celkově velmi poutavý, zajímavý a emocionální příběh, který se mi rozhodně vryje do paměti.