Muffin a čaj přehled

Muffin a čaj
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366888/bmid_muffin-a-caj-heC-366888.png 4 1616 1616

Muffin a čaj série

1. díl >

Daniel a Kit jsou dva šestnáctiletí spolužáci, kteří snad ani nemůžou být rozdílnější. Jeden je nejlepším studentem na internátě, k okolí se chová odměřeně a úzkostlivě si střeží své soukromí. Druhý má umělecké nadání, pořádek považuje tak trochu za zbytečnost a často dřív mluví, než myslí. Zdálo by se, že přátelství mezi nimi je nepravděpodobné a cokoli hlubšího rovnou nemožné. Jenže muffin a čaj přece dokáží zázraky, to je známé přísloví. A pokud není, tak by mělo být…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muffin a čaj. Přihlašte se a napište ho.

le-se
16.10.2024 5 z 5

Jemný něžný příběh, kdy jeden bere dané za neměnné, a druhý má vůli a sílu změnit naprosto všechno. Dokonale se v osobnostech hlavních hrdinů odráží prostředí ve kterém vyrostli.
U Daniela se despotický otec, který, z náznaků, dlouhodobě mlátí manželku rozhodne, že syn po prožitém traumatu nedostane žádnou péči. Naopak dostane jízdenku zpět do internátní školy, kde mu spolužáci jen naloží a dál se, ve smyslu emocionální rovnováhy, otec absolutně nestará.
Kit zůstal jen s maminkou, ketrá mu ale dává všechno, co Daniel vůbec nezažil, třeba prosté objetí a bezednou zásobu rodičovské lásky. Myslím, že proto na začátku příběhu Kit chce a dokáže dát víc ikdyž není vůbec jisté, že dostane cokoli na oplátku a mnoho informací vyplyne spíš z kontextu, než aby musely být přímo řečeny. Další propletence mezilidských vztahů a vztahu mezi hlavními hrdiny není z části nijak převratná záležitost, ale vtáhne vás natolik, jako by to byla myslánka z Harryho Pottera. Celý příběh jako by vás laskavě zachumlal do deky, podal muffin a čaj, a jemně upozornil, že to bude dobré, že se to stalo, ale už to skončilo, že už bude líp.

Tess_BooksNerd
21.09.2024 5 z 5

Audiokniha:
Tento příběh jsem objevila v audiotece a tak jsem si řekla, proč to nezkusit. A úplně mě převálcoval. Kniha byla skvěle namluvená. Obrovské plus, že byl příběh vyprávěn z pohledů obou hlavních hrdinů. Perfektně tak byli interpretovány pocity Daniela a Kita. Úžasný příběh dvou chlapců, kteří si k sobě nachází cestu. O šikaně, naději, bezmoci, zrady i pochopení. Spisovatelka nejen, že dokázala svým příběhem chytit mě za srdce, zároveň ale dává pohled na věci, které se dějí dnes a denně. Třeba právě v podobě šikany na škole. Nedokázala jsem přestat poslouchat a bylo až šílené, jak jsem příběh prožívala.

jirka7470
20.09.2024 5 z 5

Za mého teenagerovství takové knížky nebyly. Ale jsou teď a nikdy není pozdě na to mít šťastné dětství. Ta knížka se mnou rezonuje, tak jako tak. Což ve skutečnosti není příjemné. Probudit ukolébané touhy, přání, Stíny, vnitřní Kritiky, i Přátele, jejichž blízkost jsem ztratil. A že mě nikdy nepustí strach, že až mě ostatní lépe poznají, pochopí, že to, že sejm dospělý, jen předstírám, hlavně díky věku. Ale trénink nikdy nekončí a je to lepší, když vás potrénuje knížka, než skutečný člověk. A že jsem nevěděl, zda tu knížku spálit, nebo dát do mrazáku… Přitom je určitě dobře, nemít pořád vše srovnané. A Spřízněné duše, i v knížce, tu nejsou, aby s námi zůstaly, ale právě aby s námi zatřásly, jako se sněžníkem, a mi byli nuceni, když chceme něco, co nemáme, dělat něco, co jsme ještě neudělali. Tak uvidím. Mít Spřízněnou duši v knížce je vlastně dobře. Není to o nic méněcennější přítel. Když žijete celý život s Kritikem v hlavě, proč nepřibrat… třeba někoho jako Daniel a Kitty. A mít utvrzení v tom, co chci a co nechci. A odvahu. Prolomit vlny... (Ve filmu Prolomit vlny se mladičká Bess obětuje, aby probudila svého Jana, podobně jako Kitty, aby probudil Daniela.) Když chcete přeplout oceán k jinému břehu, musíte mít odvahu ten původní ztratit z dohledu.

Knižní novinky (26.2. - 11.3.)

19.02.2018

Kniha Muffin a čaj v seznamech

v Přečtených2 039x