Muffin a čaj
Theo Addair (p)
Muffin a čaj série
1. díl >
Daniel a Kit jsou dva šestnáctiletí spolužáci, kteří snad ani nemůžou být rozdílnější. Jeden je nejlepším studentem na internátě, k okolí se chová odměřeně a úzkostlivě si střeží své soukromí. Druhý má umělecké nadání, pořádek považuje tak trochu za zbytečnost a často dřív mluví, než myslí. Zdálo by se, že přátelství mezi nimi je nepravděpodobné a cokoli hlubšího rovnou nemožné. Jenže muffin a čaj přece dokáží zázraky, to je známé přísloví. A pokud není, tak by mělo být…... celý text
Moc krásná, nelituji zakoupení. Příběh hezky zpracovaný, čtivý...jen jsem hodně v duchu i nahlas nadávala na ´úžasné´ spolužáky, ti m trhali žíly. Doporučuju všem, kdo jsou zaměření na LGBT tématiku. :)
Kniha mi vůbec nesedla. Jsem docela empatický člověk, takže mi vžití do hlavních hrdinů problém nedělá - tady jsem však problém měla. Styl psaní mě unavovala. Daniel mi místy připadal ukňouraný. Jedna hvězdička
je za snahu autora zachránit českou LGBT literaturu.
Moc hezké odpočinkové čtení. Pokud máte na něco takového náladu, mohu doporučit. Jinak je příběh hodně naivní a trochu mi připomínal povídky z Wattpadu.
Jednoduchý a příjemný příběh, místy hodně naivní, většinou dost přeslazený, ale přesto se mi moc líbil. Je to krásné čtení pro snílky a pro ty, kteří chtějí na chvíli zapomenout na opravdový nepřejícný svět, kde se lidé navzájem doopravdy neposlouchají a myslí v prvé řadě na sebe samé. Oba hlavní hrdinové jsou přesnými opaky takovýchto lidí a člověk jim proto drží palce a doufá, že se jim všechno podaří.
Myslim, že jsem lehce nad cílovkou a jsem uchvácená! Přečetla jsem jedním dechem a stále na knížku myslím, nemůžu se dočkat pokračování! ❤️ Po delší době jsem zase jednou nadšená z knížky, jsem zvědavá, jestli je to ten typ knížkyc co budu moci číst stále znovu.
Děkuji za ni ❤️
Sice nejsem cílovka, ale jelikož je mi Theo jako člověk děsně sympatický, tak jsem neodolala. Příběh je jedním slovem kouzelný ;)
Včera jsem si knihu koupila a včera ji přečetla. "Jedním dechem" doslovně, protože jsem vážně snad celou dobu nedýchala a až s koncem vydechla. Skoro mám chuť tu zhltnutou jednohubku přečíst ještě jednou, pomaleji a s vychutnáním. Dalo by se něco vytknout, ale nevytknu nic. Nezáleží na tom. Je to dílo a mně jde o pocity. Kniha, která ve mně vyvolá ten druh pocitů, který se neztratí ani po dočtení, je dobrá kniha.
A jestli si z toho (nejen) děcka vezmou, že upřímnost, otevřenost, mluvení o pocitech a nevzdávání se jsou důležité, tak prosím ano! :)
Ne, tohle ne prosím. Přečetla jsem si to, protože moje 'touto knihou posedlá' šéfová mi s ní neustále mávala před obličejem. A jaksi mě to nezaujalo. To, že jsou pánové čtyřprocentní nebyl určitě ten hlavní problém. Chraň Bůh, proti takovým lidem nemám za mák ani ťuk, naopak je fajn, že se někdo toto téma konečně snaží dostat v literatuře trochu do popředí, ale prostě jsem jim to celé nevěřila, i kdybych se postavila na hlavu. Příběh který se zdál spíš jak z červené knihovny než z gymnázia v nějakém českém městě, jehož jméno jsem už zapomněla. Postavy nemastné, neslané, místy až moc ufňukané a jak zde již zbylo zmíněno, jako fanfikce na wattpadu by to jistě obstálo více. Za mě toto opravdu ne a když Bůh dá, druhý díl se mi velkým obloukem vyhne (no vzhledem k mé práci nevyhne, ale co už)... a teď všechny fanynky a fanoušci Theo Addaira do mě :D
Při čtení mi bylo příjemně, hltala jsem každou stránku a netrpělivé čekala na první kontakt, na první objetí, na první rozhovor, na první pusu... knížka splnila má očekávání :-)
Od knížky jsem měla velké očekávání, které se bohužel nenaplnilo. Postavy byly příliš ufňukané, rozhovory občas o ničem... Něco na půl cesty mezi románem a fanfikcí z wattpadu. Jediným pozitivem je lgbt motiv, který se zatim v českém prostředí moc nepíše, ale to samo o sobě nestačí.
Ježíši, tohle je zklamání týdne, měsíce, roku, desetiletí... Dala jsem na komentáře a hodnocení tady a říkám si... Děláte si ze mě srandu? Prosím, můžete mi vysvětlit, co se vám na téhle knize líbilo? Lepší příběhy jsem psala ve svých 13 letech, v celé knize se fakt nic pořádně nedělo. Čtení téhle knihy mě nutilo protáčet oči asi tak na každé druhé stránce, už jenom kvůli českému prostředí, který se snažil násilně vypadat jako super americké prostředí.
No za mě prostě rozhodně ne.
2,5*
Inu, na tuhle knizku jsem uz asi stara. Ona proste neni nicim zajimava. Jasne, jedna se o gay couple, takze je v nasich ceskych vodach asi celkem jedinecna timto tematem, ale to je tak vsechno, cim pribeh vynika. Cteni me nijak extra nebavilo a uprimne rikam, ze knizku bych doporucila ctenarum 12-15 let, protoze to ve me nechalo dojem Lenky Lanczove, jen s jinymi hrdiny.
LGBT komunite fandim a NEpovazuji ji za neco nenormalnoho, takze pokud je knizka zajimava jen tim, ze jsou tam dva zamilovani kluci misto holky a kluka, pak me to nijak ze zidle nezvedne.
Knizka ma nicmene prijemny teply nadech a Kit je velmi sympaticka postava. A krome spatneho tisku na konci knihy (opakujici se dve posledni kapitoly) jsem v knizce nenasla zadnou chybu, oujeeeee!
Tak je to samozřejmě částečně zastydlé a vyumělkované, ale to patří k žánru teen romance. :-) Přesto se mi to líbilo. Stereotypně pojatý britský internát a související rodinné vztahy bych v knize českého autora nečekal, celkový feeling knihy byl zvláštní (nemyšleno pejorativně). Což jsem pochopil, když jsem viděl rozhovor s tímto debutujícím spisovatelem. Uvidíme, jestli titulu pomůže nebo ublíží natáhnutí na sérii.
Muffin a čaj je jedno veliké, až nechutně přeslazené, klišé, které však má svoje kouzlo a neskutečně sympatické postavy. Na to, že se jedná snad o první český LGBT román, tak se povedl. I když jsem si myslel, že mě příběh nemůže nalákat na pokračování, tak opak je pravdou.
Měla jsem náladu na nějakou romantiku a tak jsem sáhla po tomhle LGBT románu a joo je to sladký...hróózně sladký....ale taky neskutečně kouzelný a jsem ráda,že jsem se na tuhle knihu nechala nalákat ❤️ oba kluky (hlavně Kita) bych chtěla potkat v reálném životě ????
Muffin a čaj je můj první young adult román s tématikou LGBT, který jsem četla. Popravdě jsem nikdy nad koupí o knížce s homosexuální tématikou neuvažovala, ale přemohla mě zvědavost a musím říct, že mě kniha mile překvapila. Už jen obálka knihy mě nadchla (i přes to, že by se kniha neměla posuzovat podle obalu, ale v mnoha případech je to moje slabá stránka).
Líbí se mi, že jsou v knize obsažená hned dvě témata, již zmíněné LGBT, které je bezmezně na prvním místě, a pak šikana, která se začíná v reálném světě postupně víc a víc otevírat a nebere se již jako tabu, přece jenom se rozšiřuje čím dál víc, a ne jen na dětech. Při začátku čtení jsem se lehce pozastavila nad nezvyklým způsobem formy stylu psaní, který autor použil, (to, jak je příběh psát z pohledu jak Kita, tak Daniela, přičemž každý má vždy svou kapitolu). Nicméně po několika dalších stránkách už jsem si na tento styl zvykla, a pak už jsem si jiný styl ani nedokázala představit.
Celkově je kniha milá a oddechová. Těším se na další autorovy knihy.
Miloučká oddechovka, přečtená za několik hodin. Nebýt té první poloviny, kdy jsem si stále na něco stěžovala, měla bych názor lepší. Bohužel nemohu zapomenout na to, že mi na celém příběhu cosi vadilo... možná jsem si v některých chvílích nemohla zvyknout na styl psaní, možná mi někdy nevyhovovala atmosféra.
Jinak je ale příběh pěkný, jak jsem napsala již výše, oddechový a také reálný. Dokážu si představit, že by se něco takového mohlo odehrát i ve skutečném životě.
Správně vyobrazena je tam i šikana, za což smekávám před autorem svůj imaginární klobouk – málokdo to zvládne popsat věrohodně.
Celé dílko je pro mě taková milá, lehoučká záležitost, po které znovu sáhnu, až bude má nálada na bodu mrazu. Pěkné.
Zpočatku jsem si myslela, že tato kniha bude další klasická "love story" a liší se jen tím, že se jedná o knihu s LGTB tématikou. Pár takových knih jsem už četla a musím říct, že se mi opravdu líbily. Úvod knihy mi připadal sice lehce zmatený, předvídatelný a takový prostý, ale pak se karta obrátila a druhá polovina knihy mi sebrala dech. Hltala jsem ji stránku po stránce, čekala na první polibek hlavních postav a vše s nimi prožívala. Starosti i radosti. A i když jsem si ze začátku myslela, že konec je víc než předvídatelný, musím uznat, že mě mile překvapil. Autor volil dobrá slovní spojení a člověka to velmi příjemně vtáhlo do děje. Jako kdybych seděla v té kuchyni s Cristianem a Danielem, jedla s nimi palačinky s medem a zapíjela je kakaem.
Jde poznat, že je to autorova prvotina, zejména v dialozích, u kterých čtenář ne vždy ví, kdo zrovna mluví. Občas jsem se v tom ztrácela a rušilo mě to. Je tam také příliš zbytečných poetických slov, která by se dala vypustit a oba hoši mluví téměř spisovně, což je šíleně divný, nikdy jsem pubertálního kluka neslyšela mluvit tímhle stylem. V knize jsou přesně ta klišé, která téma gay love story nabízí. Taky se postavy někdy chovají mimo charakter, jako kdyby si obrátili role. Pro zkušené čtenáře gay fanfikcí žádné závratné dílo, ale o to tady nešlo, spíš se měly prolomit ledy v české lgbt literatuře, což se povedlo.
Čtyři hvězdy za odvahu autora, za sympatické postavy, za happyend (i když teda epilog tam být taky nemusel), za sladké oddechové počtení a naivní roztomilost, z níž jsem ještě nevyrostla. Málem jsem z toho dostala cukrovku v dobrém slova smyslu. Až na občasné výpadky se mi to líbilo.
homosexualita studenti šikana střední školy psychické problémy internát pro dospívající mládež (young adult) romance gayové LGBT, queer, LGBT+
2018 | Muffin a čaj |
2019 | Koláčky a spiklenci |
2019 | Na kraj světa |
2021 | Supertajný seznam věcí |
2020 | Čtyřměstí |
Tahle kniha je skvělá a roztomilá. Nenapadají mě jiná slova jak jí popsat. Daniel a Kit jsou úžasní, zamilovala jsem si je hned na začátku. Jsem ráda, že jsem konečně narazila na knihu od českého autora, která byla skvělá. Všem můžu jen doporučit.