Mumie se vrací
Max Allan Collins
...jenže Imhotep se nevzdal svého snu o nesmrtelnosti a ještě mocnější síly zatoužily po Alexovi, jenž je prý vtělením boha Isise. Boj mocných mystických sil se rozhoří v srdci západní civilizace...
Literatura světová Dobrodružné Fantasy
Vydáno: 2001 , BB artOriginální název:
The Mummy Returns, 2001
Ztřeštěné bláznivé dobrodružství, komické situace, hlášky a sympatičtí hlavní hrdinové. Za mě perfektní, hlavně film.
Jakožto velký fanoušek filmu Mumie i Mumie se vrací jsem si musela přečíst i druhou knihu. Opět příjemná oddechovka, možná maličko slabší než první díl.
Je to takova jednoducha hloupost, co zabavi na par hodin a obcas jsou v ni inlegracni momenty.
Četla sem oba díly knihy i viděla i předtím oba filmy a dvojka se mi určitě líbí víc v obou případech. Hlavně kvůli více scénám s Imhotepem a jeho milou. Takže pro fandy Egypta, mumií nebo dobrodružství vřele doporučuji. Lze číst i samostatně bez zhlédnutí filmu.
Knihu jsem četla hned jak jsem uviděla první díl v kině. Moc se mi to líbilo . Krásně napsané , člověka dej vtáhne do příběhu.
Opět nádherně popsaný Egypt, místa, boje... a nechyběla ani láska hlavních hrdinů, kteří přidávali do příběhu takové kouzlo. Jako v prvním díle, tak i v druhém bylo dobrodružství, nebezpečí, napětí, únosy, akce... Ke konci jsem vypotřebovala i pár kapesníčků. Asi i druhý díl knihy se mi líbil více než film. I v téhle knize bylo všechno velice dobře popsané a já na konci příběhu neměla otázky, na které bych neměla odpovědi.
V knize se mi líbila láska, kterou měli Evelyn a Rick. Jak se ke své ženě Rick choval, jak jí dával najevo, jak moc jí miluje a co pro něj znamená. Dával jí najevo, že nikomu nedovolí, aby se jí něco stalo. Když jí unesli, tak se jí hned vydal zachránit. Úžasný manžel a otec. Upřímně jsem ho i Evelyn záviděla. Taky se mi moc líbil život, který Evelyn a Rick vedli. Život plný dobrodružství, nebezpečí, zážitků, cestování... tiše závidím.
Na konci mi bylo líto Imhotepa. Celou dobu si myslel, že ho Anck-Su-Namun skutečně miluje, ale když mu svou lásku měla dokázat, tak utekla. Záleželo jí více na sobě, než na něm. Myslím si, že u ní to nebyla ta "pravá" láska. Ta díky které vám záleží na tom člověku více než na sobě. To co se stalo na konci mě potvrdilo jenom v tom, co jsem si myslela u prvního dílu. Myslím si, že v tu chvíli Imhotep asi pochopil, že ho doopravdy nemiluje, že to není pravá láska a záviděl Rickovi a Evelyn, protože na konci viděl, že oni pravou lásku mají.
Začetl jsem se hned po prvním filmu, který jsem viděl. Prostě se mi nechtělo čekat na další film. Bohužel byl jsem zklamán, jak knižně tak následně i filmově.
I já se přidávám k chvalozpěvu - knížka udržela laťku filmu i atmosféru prvního dílu - bavil jsem se a knížku mám v seznamu oddechovek :)
Stejně jako první díl, byl i ten druhý velmi příjemný, čtivý, oddechový a dokreslil/dovysvětlil spoustu situací.
Skvělý příběh se "super" padoucho-mumií a odehrávající se ve skvělém prostředí. Film byl skvělý, stejně jako tato kniha.
Kniha byla výborná, napínavá a měla vše, co má mít - napětí, nebezpečí, zlo, lásku, štěstí, dobro a šťastný konec.
Výborné, stejně jako jednička. Sice jsem viděla film první a věděla jsem jak to dopadne, ale když umřela Evelyn, tak padlo za oběť spoustu kapesníků. Je to krásně napsané.
Typický druhý díl u mě prostě vede jednička! Ale i přesto to bylo úžasné čtení. Dokonce jsem se rozbrečela, když Evy umřela. Bohužel mi vadili dlouhé scény s Imhotepem, zatímco když tam bylo něco s Rickem a Evelyn dávala jsem pozor na 110%. Každopádně zajímavé a pěkné čtení.
Já patřím k té menšině, kterým se dvojka líbila víc než jednička - filmová i knižní verze. Občas je to sice trošku krkolomně napsané, ale to bude nejspíš vina překladatele :) "Smrt" Evelyn mě dokázala rozbrečet jak na plátně, tak na stránkách.... :D
Kniha i fil m super, dokonce bych řekla, že tenhle druhý díl je lepší než jednička a to se stává málokdy!!!!!!
1999 | Mumie |
2001 | Mumie se vrací |
2008 | Akta X: Chci uvěřit |
2006 | Cesta do pekel |
2002 | Král Škorpion |
Úspěšný první díl si přímo říkal o pokračování a návrat to byl samozřejmě ve velkém stylu. Osud lidstva opět visí na vlásku a je potřeba s tím něco nutně udělat. Do dění tady zasáhne synek hlavních protagónistů. Jedná se v podstatě o obměnu a doplnění prvního dílu. Nenáročná oddechovka v zajímavých kulisách.