Murko sa vracia
Michaela Hrachovcová
Kniha pre deti v predškolskom a mladšom školskom veku rozpráva príbeh kocúrika, ktorý neposlúchol mamičku a vydal sa za dobrodružstvom.
![Miriam2017 Miriam2017](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/299914/m_miriam2017-JiP.jpg?v=1640002389)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Keďže mačiatka sú u nás vítané v akejkoľvek podobe, aj ilustrovaný Murko zabodoval. Príbeh poučný, ilustrácie pekné.
![yaoiyuri yaoiyuri](https://www.databazeknih.cz/img/users/35_/35738/35738-YZf.jpg?v=1503928437)
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
Taková variace na Kuřátko a obilí s explicitním poselstvím o tom, jak byste měli poslouchat maminku – jen bez kuřátka, obilí a veršů. :D Ilustrace jsou opravdu nádherné, popravdě jsem tu knížku pořídila po zběžném prolistování kvůli nim.
![Susán888 Susán888](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moc hezký příběh o malém kocourkovi. Nenásilně kocourek zjistí, jak je dobré poslouchat maminku. A navíc má kniha nádherné ilustrace.
![ladyfromskye ladyfromskye](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/26841/ladyfromskye-374.jpg?v=1541529601)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jedna z nejkrásnějších dětských knížek, jakou jsem kdy četla. Něžný příběh o zatoulaném koťátku je doplněný nádhernými ilustracemi. Čtení si budou užívat děti i dospělí. Takhle by měly knihy pro děti vypadat!
![Juss-Berry Juss-Berry](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Je to kniha na které se rozečítají i děti ve 3. nebo 4,třídě, kterým čtení nic neříká. Máte-li doma problémy, zkuste tuto knihu s jemným příběhem o tom, že doma je doma a když je doma nějaká povinnost, měla by se plnit.
![Zlatinka.Emilly Zlatinka.Emilly](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
ČTENÍ S REBEČKOU: Pro děti velice poutavý příběh o zatoulaném kocourkovi. Děti si uvědomí, kam vede neposlušnost a že i z toho je cesta ven. Kocourek nalezl spoustu kamarádů ochotných pomoci mu a vlastně o tom tahle knížka je. O odpuštění a pomoci druhým. Navíc je doplněna na každé dvojstránce roztomilým obrázkem.
![Hebrey Hebrey](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/165509/m_hebrey-LSV.jpg?v=1616610564)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Dcerka si knížku půjčila v knihovně hlavně proto, že je o koťátku. Název napovídal, že to bude takový klasický příběh pro děti o koťátku, které se ztratí a šťastně se nakonec vrátí. Tak to také je, ale na "obyčejném" a očekávatelném příběhu postavila autorka jednoduchým i malému dítěti srozumitelným způsobem ponaučení doplněné biblickými verši. Za mne 5 hvězdiček.
![petshopačka petshopačka](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/193445/m_193445-wHv.jpg?v=1497980382)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kocourek Mourek je zvědavý a vydá se do lesa, kde zabloudí. Zvířátka mu pomůžou vrátit se za maminkou na statek. Moc se mi líbily obrázky.
![Leenah Leenah](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Úžasná dětská knížka, spíš ale pro trošku větší děti (u menších jsem musela přečíst na jeden zátah, aby se o ztraceného kocourka nebály). Ale krásné poselství i ilustrace.
![Kopretina Kopretina](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/123374/m_kopretina-d4G.jpg?v=1678952539)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Devítiletý syn s nadšením přečetl sám a celé mi to odvyprávěl. Čtyřleté dcerce jsem knížku přečetla, moc se jí líbila, návštěvě vyprávěla příběh kocourka a hlavně ukázala obrázky, kterých je v knize mnoho krásných.
![HanKasp HanKasp](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Příběh malého kocourka od jeho narození po získávání prvních dovedností. V knize vystupují další zvířátka, například srnka, koloušek, sova, liška a veverka. Kocourek získává přátele, kteří mu pomáhají najít ztracenou cestu domů.
Knížka je vhodná pro malé čtenáře, neboť není rozsáhlá a písmenka jsou také větší. Kniha je plná krásných ilustrací.
2010 | ![]() |
2016 | ![]() |