Strážce z Vysočiny
Hannah Howell
Murray Family série
Romantický historicko-společenský román z prostředí skotské Vysočiny. Lady Annys MacQueenová nemá na vybranou. Hrozí, že její krutý příbuzný odhalí podvod, díky němuž nepřišla o své pozemky. Aby ochránila svého malého syna a své lidi, musí požádat o pomoc jediného muže, na kterého nedokáže nikdy zapomenout. Náplní života sira Harcourta Murraye je smysl pro povinnost a čest. Jediný způsob, jak by se mohl odvděčit zemanovi, jenž mu zachránil život, je souhlasit, že zplodí dítě s vdovou po siru MacQueenovi... s lady Annys. Touha po půvabné vdově oplývající pevnou vůlí je stejně riskantní jako zabezpečení jejích pozemků. Avšak přesvědčit ji, že jeho láska k ní je věčná, znamená také vypořádat se s jejími největšími obavami, které mohou ohrozit vše, čeho si oba nejvíce cení.... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2022 , OldagOriginální název:
Highland Guard, 2015
Knihu jsem četla jedním dechem, je sice ze staré doby, ale nic neubírá na nátuře lidem, každá doba má své.
Postava Harcourta Murraya sa objavila vo viacerých knihách a tak som sa konečne dočkala knihy o ňom. Zaujímavá zápletka a romantika radia knihu k oddychovému čítaniu, ktoré poteší.
Přiznám se, že už si moc nepamatuji všechny rytíře a zemany a panství - od autorky jsem přečetla hodně knih. I tak mi všichni mužští protagonisté přišli povědomí a byla jsem ráda, že jsou zmiňováni v dalších příbězích. Tato kniha nebyla špatná, i když mě nenadchla tolik jako třeba jiné. Místy to bylo opravdu příliš prvoplánové - samozřejmě chápu, že v tomto žánru to jinak nejde, dalo by se to ale trochu víc propracovat. I tak mě to bavilo a ráda si přečtu další. Akorát s obálkou by si mohl někdo dát větší práci, tahle se opravdu nepovedla.
Krásné, příběh se mi velice líbil a i bavil. Murray rodinku prostě miluju. Byl tam Callum, kterého jsem si už oblíbila jako malého chlapce v dílu Anděl z Vysočiny. Další krásný díl z této série
Milé oddechové čtení. Plynule navazuje na tuto sérii i když bych řekla, že počátek knihy působí svižným tempem, později je to trošičku nudné
Dějová zápletka se hodně podobá předchozímu dílu Pán z V... a podle závěru na něj i časově navazuje. A i když se jedná o autorčino standartní dílo, také zde se jí podařilo najít zajímavý nápad, který děj příjemně osvěžil. A ovšem také zapojení dvou členů MacFingalova klanu s jejich svéráznými schopnostmi. Jako v případě všech předchozích dílů je to tedy opět milé relaxační počtení pro chvíle odpočinku.
Já ty Murraye prostě miluji
Obálka knihy je tedy dost příšerná,ale naštěstí to obsah vyvažuje :)
2007 | Nevěsta z Vysočiny |
2006 | Rytíř z Vysočiny |
2008 | Anděl z Vysočiny |
2009 | Dobyvatel z Vysočiny |
2011 | Válečník z Vysočiny |
Moc krásný příběh o lásce. Knížka se mi moc líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.