My Cooking Diary 3 - rodičům a dětem
Kateřina Lustigová
Třetí díl kuchařky My Cooking Diary obsahuje 120 receptů pro děti od jednoho roku. U spousty z nich jsem se snažila vytvořit více variací, aby inspirace byla co největší. Celkově tedy v knize najdete více než 170 receptů. Jídla jsou v knize prezentována bezpečnou formou nejenom pro metodu BLW.
Fajn kuchařka, která hodně inspiruje svým přístupem. Jediné, co mi místy opravdu vadilo, je výrazně nespisovná čeština.
Krásná, přehledná, jídla podle ní uvařená jsou vynikající. Taky děkuju za rozhovor s M. Slimákovou.
Moje nejoblíbenější kuchařka :-) Souzním s autorčinými názory a obecně to, jak se staví ke stravování dětí se mi líbí. Ocenila jsem rozhovor s Margit Slimákovou v úvodní části a že ho autorka zařadila i přes to, že se v některých "výživových názorech" neshodnou. Kuchařka je velmi hezky graficky zpracovaná, recepty rozděleny do přehledných kapitol (Základní recepty a postupy, Snídaně, Obědy, Večeře, Mlsání a svačinky s sebou). Ze začátku jsem si jen musela trochu zvyknout na hovorovou češtinu, kterou je kuchařka psaná. Jinak je to ale kuchařka plná inspirace a zatím vše co jsem z ní vyzkoušela bylo super :-) Určitě doporučuji!
Kuchařku jsem dostala, když byl dceři rok a poměrně ráda a často podle ní vařím. Co mi ale doopravdy nesedí je ta nespisovná čestina. A pokaždé, když vidím "šťastné vajíčko", tak se mi otvírá kudla v kapse.
2017 | My Cooking Diary |
2019 | My Cooking Diary 2 |
2021 | My Cooking Diary 3 - rodičům a dětem |
Kniha obsahuje zajimave recepty. Libi se mi struktura i obecne informace, ktere vysvetluji a vzdelavaji ohledne zpusobu pripravy, vyzivovych hodnot ap. Ale vadi mi nespisovana cestina. Pusobi to dost humpolacky az neslusne. Smutne je, ze na jednu stranu autorka odvadi skvelou praci v edukaci ohledne vyzivy, na stranu druhou nespisovnou reci svou praci trochu srazi. A mozna me to jako ctenare i trochu urazi, pusobi to odbyte. I kdyz ta prace za tim videt je , protoze recepty funguji. Za me patri nespisovna cestina do beletrie, ale ne do tistenych kucharek. Cte se to dost blbe, i kdyz recepty jsou bezva. Opravdu velka skoda.