Myšlenky za volantem
Marek Eben
Kniha Marka Ebena Myšlenky za volantem představuje soubor sloupků a fejetonů, které vycházely časopisecky v letech 2014–2020. „Moje zkušenost s podobnými knížkami je taková, že se mi vždycky něco líbí a něco zase ne. A byl bych vlastně rád, kdyby v té knížce zbylo jen to, co se mi líbí, abych nemusel otravně listovat a přeskakovat to, co se mi nelíbí. Ale nikdy jsem neměl to srdce z knížky něco vytrhnout, připadá mi to barbarské. A proto je tato knížka ve formě kroužkového bloku, protože z bloku člověk vytrhne list jako nic a nemusí se trápit. Pokud někomu po přečtení zbudou jen desky, velice se omlouvám.“... celý text
Audiokniha načtená přímo autorem poslouchaná během jedné dlouhé jízdy autem.
Příjemný, inteligentní humor, drobné hrátky s jazykem i zamyšlení se nad věcmi, které neřešíme, dokud nám nevlají myšlenky při něčem, jako je třeba řízení...
Výborná kniha s vtipnými příběhy ze života. Ebenův humor a životní nadhled je vážně super a vždy pobaví. Některé povídky byly opravdu milé, třeba ta o tom, jaké je to vozit v autě jezevčíka - 100 % pravda...
Pana Marka Ebena jsem měla odjakživa ráda - milovala jsem každý týden čučet na O poklad Anežky české, Já na tom dělám od Bratří Ebenů si broukám doteď, Plovárna byla taky super. Je to distingovaný pán s pokorou a s úžasným smyslem pro humor, což přetavil do Myšlenek za volantem. Moc pěkné myšlenky to byly, jen co je pravda, vyloudily mi velmi často úsměv na rtech a blahý pocit, že to s námi Čechy ještě nejde tak k šípku. Škoda, že toho nebylo víc. Zezačátku jde opravdu o ten volant, ale překvapivě jsme se dostali až ke covidu. Ale klidně bych četla dál. 90%
Mareka Ebena som vobec nepoznala ale vdaka tymto uryvkom/myslienkam by som ho velmi rada spoznala aj osobne. Je vtipny, mily, ma dovtip a citit z neho charakter. Uvahy na urovni pre sprijemnenie dna :)
Poměrně útlá kniha, která je místy docela i vtipná ... Jen za mě byly lepší ty první povídky (příběhy) a pak konečné povídky za začátku covidové doby ... Existuje i rozšířené vydaní této knihy (rok s covidem) ... Ale ne nevadí i tato kratší verze ... Svůj účel splnila a pobavila... Byla to taková jednohubka ....
Kdybych mohla dala bych deset hvězdiček. Humor Marka Ebena je skvělý a každá z myšlenek je jim naplněna.
Laskavý humor a pohled na život s nadhledem, to je přesně to, co jsem do ouška pustit potřebovala a co jsem také dostala. A konečně už vím, k čemu je například dobrá taková puberta.
Krátké, vtipné povídky Marka Ebena ze života. Hned začátek celé knihy povídek je vtipný, jelikož autor s humorem sobě vlastním, nechal knihu "svázat" do kroužkové vazby, aby čtenář případně mohl vytrhnout ty povídky, které se mu nelíbí :) ....takže je jasný, že se nic trhat nebude a co povídka, to životní zkušenost. Čte se to jedním dechem, doporučuji.
Poslouchala jsem načtené autorem a opravdu jsem se pobavila. Některé fejetony jsou vážně vtipné. A z té knihy v kroužkové vazbě bych nevytrhla jediný list.
Krátké fejetony Marka Ebena, vedou k zamyšlení o současných problémech a mezilidských vztazích. Marek Eben líčí různou problematiku s humorem, jemu vlastním, a tím se stává zábavným i poučným. Milá knížka.
Zdravím všechny a knížku vřele doporučuji. Čte se jedním dechem, je velmi vtipná, trefná a zakončena pointou tu vtipnou, tu k zamyšlení. Ocení ji ti, kteří mají rádi inteligentní, jemný humor. 100 %
Kniha je zábavná a často i úsměvná. Marek zde inteligentním způsobem poukazuje a často i jemně zesměšňuje různé, i z mého ohledu, leckdy prapodivné způsoby dnešního života. Pro lehké a rychlé čtení tuto knihu doporučuji.
Velmi milá kniha, plná inteligentního humoru,kterého je v dnešní době méně a méně.
Mnohokrát jsem se zasmála...
Vřele doporučuji všem...
humor česká literatura fejetony sloupky
2020 | Myšlenky za volantem |
1990 | Brnkání na duši |
2012 | Na plovárně s Markem Ebenem |
2015 | Marek Eben a hosté Na plovárně |
2006 | Život sedmkrát jinak |
Milá to knížka. Jen jsem se ze začátku lekla, že se všechny povídky budou týkat aut a to by mě nebavilo. Nejvíc mě bavila úvaha o Kardashian a jejích dětech a jménech těch dětí :D a pak cukroví, to bylo dokonalé!
V některých případech mi připadaly Markovy názory trochu zvláštní, ale on je prostě stará škola, no :))