Myšlenky za volantem
Marek Eben
Kniha Marka Ebena Myšlenky za volantem představuje soubor sloupků a fejetonů, které vycházely časopisecky v letech 2014–2020. „Moje zkušenost s podobnými knížkami je taková, že se mi vždycky něco líbí a něco zase ne. A byl bych vlastně rád, kdyby v té knížce zbylo jen to, co se mi líbí, abych nemusel otravně listovat a přeskakovat to, co se mi nelíbí. Ale nikdy jsem neměl to srdce z knížky něco vytrhnout, připadá mi to barbarské. A proto je tato knížka ve formě kroužkového bloku, protože z bloku člověk vytrhne list jako nic a nemusí se trápit. Pokud někomu po přečtení zbudou jen desky, velice se omlouvám.“... celý text
Vtipné fejetony s pointou, doporučuji dávkovat po kouskách, déle vám to vydrží :) Musím se mrknout na další Ebenovy knihy.
Formát krátkých fejetonů podávaných trefně a vtipně mi sedl. I když pro čtení před spaním je právě krátkost nebezpečná, protože si člověk řekne, že dá ještě jeden a ještě jeden. A najednou zjistíte, že jste chtěli jít sprát už před hodinou – něco jako, když máte před sebou obložený talíř. Ve většině názorů jsem se také s autorem shodl a když ne, nekazilo mi to dojem.
Nádherná knížka, pohlazení po duši, šetřila jsem si každý fejeton, co se jen dalo, ale nakonec jsem se dobrala konce. Škoda...přála jsem si aby neskončila nikdy.
Příjemné počteníčko...některé fejetony byly celkem fádní, ale většina jich je skvělá a úsměvná. A ten poslední mě úplně rozsekal :-)
Místy jsem neviděla na písmenka přes slzy smíchu. Jsme s panem Ebenem přibližně stejně staří a tak mnohé jím popisované situace jsou mi známé a blízké. A nevytrhla jsem samozřejmě ani jeden list...nebyl důvod.
Sloupky od různých lidí čtu rád. A vždy se hrozně špatně hodnotí, protože mají z logiky věci kolísavou úroveň. Marek Eben dokonce v této knize píše, že ty, co se vám nelíbí , tak se mají vytrhnout a vyhodit. Vtipné. :) No a celkově je to tak napůl, občas jsem se bavil a občas bych trhal.
Kniha Marka Ebena Myšlenky za volantem představuje soubor sloupků a fejetonů, které vycházely časopisecky v letech 2014–2021.
Bavila jsem se od začátku do konce! Miluju chytrý, laskavý humor pana Ebena. Jedna z těch knih, co zahřejí u srdce.
"Moje zkušenost s podobnými knížkami je taková, že se mi vždycky něco líbí a něco zase ne. A byl bych vlastně rád, kdyby v té knížce zbylo jen to, co se mi líbí, abych nemusel otravně listovat a přeskakovat to, co se mi nelíbí. A proto je tato knížka ve formě kroužkového bloku, protože z bloku člověk vytrhne list jako nic a nemusí se trápit. Pokud někomu po přečtení zbudou jen desky, velice se omlouvám."
Pohodové, ale jen průměrné čtení, nic extra překvapivého nebo originálního, v mém hodnocení někde mezi dvěma až třemi hvězdami. A dát pět hvězd jen proto, že autorem je Marek Eben, kterého si jinak vážím, by mi připadalo dosti pokrytecké.
(audiokniha)
Skvěle namluvená právě Markem E., čtená pohodově a citlivě. Některé myšlenky byly úžasné, plné životního optimismu. Ovšem ty nové, covidové apd., nakupování v supermarketu, tak ty mě trochu nudily. Ty starší, o psech, autech a manželce jsou pohlazení po duši.
Laskavé, milé, neskutečně trefné a myslím, že ještě na dlouhé roky stále aktuální. Témata jsou různorodá, nenásilná, svým způsobem naprosto obyčejná. S Markovým náhledem na svět naprosto ve všem souhlasím. Jednoznačně doporučuji pořídit si knihu v audio formě. (vydal Témbr) Sám pan Eben celou tuto knihu prezentuje svým přednesem, v režii Jana Jiráně a krásně podbarveno instrumentálním melodiemi Bratří Ebenů. Zážitek je díky tomu naprosto dokonalý, troufám si říct stoprocentní a všechny tyto úvahy jsou prezentovány přesně, tak jak je autor zamýšlel. Spousty knh mám tzv.na jedno použití. Tuto si myslím, že zařadím mezi osvědčené klasiky a minimálně ob rok se k ní s chutí vždy vrátím. Děkuji
Laskavý humor, nadhled, vtipné komentáře každodenního života a mě velmi blízké názory a postoje kultivovaného Marka Ebena nemohly zklamat. Hledáte-li pohlazení po duši a chcete mít při čtení úsměv na tváři, určitě si povídky přečtěte.
Též doporučuji jako audioknihu, člověk po celém dni nechá odpočinout očím a když čte knihu autor sám, je o zážitek víc.
Splnilo očekávání. Pohlazení po duši, občas slzy od smíchu, uznání a respekt nad Markovým postojem k životu. Škoda, že fejetonů nebylo víc....
Audio:
Audioknihu načetl Marek Eben sám a byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. Jeho fejetony jsou psané s humorem, vlídností a láskou, je to krásné pohlazení po duši. Užila jsem si všechny jeho příběhy, mít knihu, nevytrhla bych ani jeden list. Příběhy ze života plné laskavého humoru jsou v této divné době moc potřeba a děkuji za ně.
Milé povídky plné laskavého humoru a typického inteligentního pohledu pana Marka Ebena, které vás prostě a jednoduše pobaví.
Maličko mi vadilo provedení s kroužkovou vazbou (listy se hůře obracejí) a nápad vytrhávat listy povídek, které se vám nebudou líbit, ale jinak jednoznačně palec nahoru.
humor česká literatura fejetony sloupky
2020 | Myšlenky za volantem |
1990 | Brnkání na duši |
2012 | Na plovárně s Markem Ebenem |
2015 | Marek Eben a hosté Na plovárně |
2006 | Život sedmkrát jinak |
Příjemná kniha na relax. Prostě chytrý humor Marka Ebena.