Myšlenky za volantem
Marek Eben
Kniha Marka Ebena Myšlenky za volantem představuje soubor sloupků a fejetonů, které vycházely časopisecky v letech 2014–2020. „Moje zkušenost s podobnými knížkami je taková, že se mi vždycky něco líbí a něco zase ne. A byl bych vlastně rád, kdyby v té knížce zbylo jen to, co se mi líbí, abych nemusel otravně listovat a přeskakovat to, co se mi nelíbí. Ale nikdy jsem neměl to srdce z knížky něco vytrhnout, připadá mi to barbarské. A proto je tato knížka ve formě kroužkového bloku, protože z bloku člověk vytrhne list jako nic a nemusí se trápit. Pokud někomu po přečtení zbudou jen desky, velice se omlouvám.“... celý text
Milé povídky plné laskavého humoru a typického inteligentního pohledu pana Marka Ebena, které vás prostě a jednoduše pobaví.
Maličko mi vadilo provedení s kroužkovou vazbou (listy se hůře obracejí) a nápad vytrhávat listy povídek, které se vám nebudou líbit, ale jinak jednoznačně palec nahoru.
Parádní čtení. Skvěle jsem se pobavila i zasmála. Máte blbou náladu? Tohle vám jí určitě vylepší.
naprosto famózní kniha, už jsem se dlouho tak nezasmála, inteligentní humor, doufám že pan Eben napíše další
Marka Ebena mám rada, jeho inteligentný humor a uhladené spôsoby. Knihu som počúvala v audio formáte a bavila som sa. Keby som ju mala v papierovej forme, určite by som nevytrhla ani jeden jediný list :)
Luxusní záležitost. U mnohých kapitol jsme se smáli nahlas. Vyzdvihuju zvláště zeleninovou zahrádku, vánoční cukroví nebo dezinfekce, ale to zdaleka nejsou jediné skvosty této knížky :-)
Kráľovsky som sa bavila a nielen preto, že sme v rodine mali hráškovozeleného trabanta. Ďakujem pobavilo a phladilo.
Až mě mrzelo, jak moc dobře se kniha četla. Přečteno během několika málo hodin. Zasloužených pět *
Dokonalé, nelze nic vytknout. Poslouchal jsem jako audioknihu a pouze "za volantem". Věřím, že většina témat pana Ebena napadla opravdu při řízení. Sám mnohdy také v autě přemýšlím nad věcmi, které by mě za "běžného provozu" vůbec nenapadly.
Pan Eben na mě působí jako milý, vtipný, vzdělaný a sečtělý muž, tedy jsem se na knihu sloupků moc těšila. Líbily se mi, byly k věci, jen vtipné nebyly tolik jak jsem doufala.
Ještě donedávna jsem netušila, že náš oblíbený moderátor je i zdatným spisovatelem. Mě o tom jeho krátké sloupky a fejetony z časopisů převedené do knižní formy tedy rozhodně přesvědčily. Jsou nejen vtipné, ale i úderné, poučné a zajímavé. Dokáže reagovat na aktuální témata. Jeho názory a postřehy jsou sice krátké, ale dost všeříkající.
Kniha splnila přesně to, co jsem od ní očekávala. Je plná každodenních zážitků, které zná každý z nás,popsaných pro pana Ebena typickým inteligentním a laskavým humorem. Kniha je v kroužové vazbě jako poznámkový blok a v jejím úvodu autor nabádá čtenáře, aby vytrhli to, co se jim nelíbí. Já nevytrhla nic, moc jsem se pobavila a zvládla bych i dvojnásobek podobných veselých historek
Knížku jsem si koupila do auta a četla ji jako spolujezdec zbylému osazenstvu vozidla cestou tam a zase zpátky :) Bylo to milé a vtipné čtení. Doporučuji.
humor česká literatura fejetony sloupky
2020 | Myšlenky za volantem |
1990 | Brnkání na duši |
2012 | Na plovárně s Markem Ebenem |
2015 | Marek Eben a hosté Na plovárně |
2006 | Život sedmkrát jinak |
Humor Marka Ebena se nikdy nezapře.