Myšlenky za volantem
Marek Eben
Kniha Marka Ebena Myšlenky za volantem představuje soubor sloupků a fejetonů, které vycházely časopisecky v letech 2014–2020. „Moje zkušenost s podobnými knížkami je taková, že se mi vždycky něco líbí a něco zase ne. A byl bych vlastně rád, kdyby v té knížce zbylo jen to, co se mi líbí, abych nemusel otravně listovat a přeskakovat to, co se mi nelíbí. Ale nikdy jsem neměl to srdce z knížky něco vytrhnout, připadá mi to barbarské. A proto je tato knížka ve formě kroužkového bloku, protože z bloku člověk vytrhne list jako nic a nemusí se trápit. Pokud někomu po přečtení zbudou jen desky, velice se omlouvám.“... celý text
Inteligentní. Laskavý. Taktní. Vtipný. Noblesní. Charismatický. Slušný. Skromný. Kultivovaný.
Poznámka pod čarou: Takového prezidenta český národ již několik let nutně potřebuje.
Ačkoli mi některé z političtěji laděných fejetonů tak úplně nesedly - především vzhledem k tomu, za kterého režimu odstartoval Marek Eben svoji kariéru - valná většina byla skvělá. Ten o nákupech v době koronavirové, ten o květáku, ten o jezevčíkovi jako chlupatém ohřívači bez vypínače... Vůbec nelituji, že jsem si audioknihu koupila a poslechla. Vyvolala u mě úsměv na rtech.
Taková jednohubka, velmi milá jednohubka! U některých fejetonů jsem se posmála více u některých méně. Ale jako celek hodnotím určitě pozitivně.
Úžasné odreagování se, zlepšení nálady a až na pár textů k současné situaci, úplné zapomenutí na starosti všedních dnů. Bylo nádherné se naplno a naprosto uvolněně zasmát. Dokonalé, děkuji.
Skvělá oddechovka.. poslouchala jsem audio a díky p. Ebenovi úplně skvělé..usmívám se ještě po týdnu .. doporučuji
Některé fejetony opravdu úsměvné, některé nudné. Kniha je oddechovka, jsem ráda, že jsem se k ní dostala, nicméně to není kniha, kterou bych musela mít v knihovně.
Je to takový Robert Fulghum styl.
Knihu jsem si pořídila hlavně kvůli čtenářské výzvě. A jsem za to opravdu ráda. Fejetony jsou tak čtivé a tak milé.
Asi si pořídím i audioknihu, protože to chci slyšet i přímo od pana Ebena.
Vřele doporučuji.
Knížka je to moc pěkná, ale nakionec audiokniha ještě lepší. Parádní oddechovka i zamyšlení. Mluvený projev panaa Ebena je bezesporu výtečný. Super nápad na knihu, kde můžete vytrhávat stránky, které vás nebaví, ale ve skutečnosti je poměrně nepraktická. Navíc je tam super úplně vše, tak kdo by stránky oddělával. Mohl teda své knize věřit více.
Velmi milá kniha, pro mě formou audioknihy v podání autora. Chytrý a slušný humor. U částí souvisejících s Covid dobou - lopata a manželka, nákup rohlíků, jsem se smála nahlas. A to se mi dlouho nestalo.
Poslouchala jsem jako audioknihu načtenou panem Ebenem a bylo to moc příjemné, takové milé pohlazení po duši. Sama mám jezevčíky, takže pro mne bylo nejlepší to vyprávění o psovi v posteli a pak taky to o pubertě. A při tom, jak nakupoval rohlíky jsem se od srdce smála nahlas.
Milé překvapení. Kniha se mi moc líbila, původně se mi do ní nechtělo, začala jsem číst kvůli výzvě a půjčila jsem si ji, ale určitě zakoupím - stojí za to ji mít doma.
To bylo pohlazení po duši. Krásné, pravdivé a často jsem přikyvovala souhlasně hlavou, protože si myslím totéž. Díky pane Ebene. Mám Vás ráda, už od dob seriálu Kamarádi, Vaše písničky i skvělé moderátorské výkony.
Marka Ebena jsem si vždycky považovala a považuju. Tak nějak obecně.
Ráda jsem koukala na Plovárnu, ráda ho vidím hrát, a když jsem ho dříve občas slýchala moderovat, nezarmoutil.
Oblast ve které ho vnímám jako naprostou špičku v oboru, je ale muzika, které se léta věnuje s bratry; zpěv, bezchybná technická a intonační jistota a - texty.
Ty jsou pro mě - jeden každý - něčím naprosto dokonalým po všech stránkách, které by takový text měl mít. A že jich je...
A tak není divu, že mi některá zamyšlení v knížce přišla, - no, - jaksi málo ebenovská, místy trochu plytká, unavená a jakoby z musu. A to i formulacemi.
Kvituju, co Marek Eben píše v anotaci, a ano, to už je zase on. Jenže, já bych stejně ty listy neškubala, málo platné...
A "neškubala" jsem ani jednotlivá vyprávění v audioknize, jen jsem si dávala čím dál delší pauzy, ale zase tam byl bonus autorova hlasu, a to se mi líbilo.
Tak jo, jdu si pustit muziku.
2020 | Myšlenky za volantem |
1990 | Brnkání na duši |
2012 | Na plovárně s Markem Ebenem |
2015 | Marek Eben a hosté Na plovárně |
2006 | Život sedmkrát jinak |
Líbilo se mi to! Pohodové, chytré a zároveň vtipné počteníčko :-)