Myšlenky za volantem
Marek Eben
Myšlenky za volantem série
1. díl >
Kniha Marka Ebena Myšlenky za volantem představuje soubor sloupků a fejetonů, které vycházely časopisecky v letech 2014–2021, druhé vydání je rozšířené o čtyři nové texty. „Moje zkušenost s podobnými knížkami je taková, že se mi vždycky něco líbí a něco zase ne. A byl bych vlastně rád, kdyby v té knížce zbylo jen to, co se mi líbí, abych nemusel otravně listovat a přeskakovat to, co se mi nelíbí. Ale nikdy jsem neměl to srdce z knížky něco vytrhnout, připadá mi to barbarské. A proto je tato knížka ve formě kroužkového bloku, protože z bloku člověk vytrhne list jako nic a nemusí se trápit. Pokud někomu po přečtení zbudou jen desky, velice se omlouvám.“ (Vydání 2., rozšířené)... celý text
[audiokniha]
Při vší úctě k Markovi, dost z toho trčí psaní na objednávku do časopisu a nouzovka v covidu. Špatné to jistě není, čeština nadstandardní, ale úplně mě to neuchvátilo. Byť jsem potkala i fajn a myšlenky a jsem tuze vděčná za dárek !!!
3/4
Audiokniha. Pokud by to měl namluvit někdo jiný, než autor sám, bylo by to plitké, šedé a zbytečné. Na Marka Ebena jsem si musela počkat, než mu přijdu na chuť. Jeho smysl pro humor je tak zásadně milý a jedinečný, že ne každému se líbí. Ale co je naprosto nevyvratitelné je to, že to SAKRA umí. Nikdo jiný nemá takový "hodný" humor, jako on.
Stoprocentní esence pana Ebena. Nádherné, milé, úsměvné čtení. Je to oáza klidu a pohody v dnešním šíleném světě.
Krátké, jednoduché kapitolky... Které nejen pobavily, ale za mě v lecčems vystihují i osobnost pana Ebena.
Příjemné, milé, vtipné čtení na jeden večer, rozhodně to není na vytrhávání stránek. Ráda se k ní za čas vrátím...
Marka Ebena si moc vážím. A tímto dílkem ukázal, že není jen "Pan moderátor", ale i fejetonista a glosátor par excellence. Několik jeho úvah jsem slyšela v rádiu a četla v časopisech, proto jsem se ihned rozhodla, že si jeho text pořídím v audioverzi, neboť mám ráda jeho hlas.
Rozhodně jsem neprohloupila - moje očekávání naplnil na víc než na 100%.
Líbí se mi jeho styl: nevtíravý humor, kultivovanost a bravurní práce s jazykem. Umí své postřehy patřičně vyšperkovat a nezapomene je korunovat velice vtipnou pointou. Navíc dokáže to, co mnohým bavičům chybí: je skromný a rozhodně se nikomu nepodbízí. Jsem zvědavá na jeho další tvorbu - myslím, že právě útvar drobné prózy mu sedne asi nejvíc.
Naposloucháno jako audiokniha při dnešní cestě z Prahy do Ostravy a zpět. Při některých částech jsem měl velké problémy s řízením auta - dostával jsem neskutečné záchvaty smíchu. A přitom ty myšlenky jsou naprosto logické.
Klidně bych dala víc hvězdiček…
Tomu říkám humorná knížka…
Jako Audiokniha je vážně skvělá…
Moc hezká kniha, milá, vtipná, slušná, pana Ebena mám ráda a s většinou jeho myšlenek souhlasím, a určitě bych žádnou stránku netrhala, nikdy.
Krásný jazyk, opravdové, chytré, milé....Někdy jsem se rozesmála nahlas. Taky mám dva psy, naštěstí maličké.
Tak jsem si lehla u bazénu na lehátko, nasadila sluchátka do uší a užila si skvělou audioknihu mého oblíbence Marka Ebena. Pěkné vyprávění nejen o autech a volantu. Tento všestranně nadaný člověk mě ani nemohl zklamat, to on prostě neumí.
Posloucháno jako audio poté, co knihu opakovaně chválila mamka. Já tak uchvácena nejsem, je to takové poněkud nijaké rozumování, nic proti ničemu. Myslím, že mi to moc dlouho v hlavě neutkví, taková oddechovka.
Autor nám toho práskl na sebe hodně, ač nerad dává interview. Má rád psy, cukroví a miluje svou ženu, zato nemá rád hloupé lidi, hodně cukroví, zeleninovou zahrádku, focení a politiku (y) :-)
2020 | Myšlenky za volantem |
1990 | Brnkání na duši |
2012 | Na plovárně s Markem Ebenem |
2024 | Myšlenky za volantem 2 |
2015 | Marek Eben a hosté Na plovárně |
Po přečtení mi zůstaly všechny stránky, což jednoznačně dokazuje spokojenost. Velmi milý humor pana Ebena, jak ho známe z televizních obrazovek. Chcete-li se zasmát , neváhejte sáhnout po této knížečce.