Na neVěčné časy

Na neVěčné časy
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529665/bmid_na-nevecne-casy-659ae2f5529d6.jpg 5 164 164

Ponořte se do světa romantiky a magie. Osm příběhů o druhých šancích, které vám ukáží, kde všude je možné najít svou spřízněnou duši, pravou lásku nebo sílu začít znovu. Poznejte magický realismus, který si ve světě získal tisíce srdcí a v této jedinečné sbírce máte možnost se s ním seznámit i vy. Autorky: Štěpánka Horáková, Rina Vevesi, Martina Holešinská, Júlia Matulová, Marie Domská, Tereza Kadečková, Rosana Zvelebilová, Leandra Sold.... celý text

DomiJel
23.10.2024 5 z 5

Kniha Na neVěčné časy z nakladatelství Canc je skvělým příkladem magického realismu, který propojuje každodenní realitu s prvky nadpřirozena a magie. Tato sbírka osmi příběhů dokáže čtenáře vtáhnout do světů, kde se na první pohled běžné situace mění v něco neobyčejného. Pokud jste tento žánr dosud nepoznali, kniha nabízí úžasnou příležitost ponořit se do něj a objevovat nové možnosti příběhového vyprávění. Pro čtenáře, kteří hledají něco víc než jen tradiční literaturu, bude Na neVěčné časy příjemným překvapením, které kombinuje každodenní život s momenty plnými kouzel a tajemství.

Každý z osmi příběhů přináší nejen originální zápletku, ale také hluboký vnitřní vhled, často s „AHA“ momentem, který zanechá stopu. Jedním z hlavních témat knihy jsou druhé šance. Každá postava v těchto příbězích prochází určitou formou proměny, kterou je možné díky kapce magie a osudových zvratů. Tento aspekt činí knihu nejen čtivou, ale i inspirující. Příběhy nutí k zamyšlení nad životními rozhodnutími, možnostmi změny a nečekanými cestami, kterými se naše životy mohou ubírat.

Jedinečnost této knihy spočívá i v tom, že každý čtenář v ní může najít něco svého. Každý z příběhů přináší nový pohled na život, na vztahy a na možnosti změny. Navíc se kniha vyznačuje tím, že při každém dalším čtení mohou čtenáři objevit nové úhly pohledu a nové významy. Je to sbírka, ke které se můžete opakovaně vracet, a přitom vždy odhalíte něco nového a inspirujícího. Na neVěčné časy není jen o magii, ale také o hlubokých lidských emocích, o rozhodnutích, která nás formují, a o druhých šancích, které nám život občas nabízí.

Celkově lze říci, že Na neVěčné časy je kniha, která zaujme svou originalitou, hloubkou a schopností přimět čtenáře k zamyšlení. Každý příběh je pečlivě promyšlený, má svůj vlastní rytmus a kouzlo, a společně vytvářejí bohatou mozaiku, která osloví jak milovníky magického realismu, tak čtenáře, kteří hledají něco nového a neotřelého.

Vlasta71
23.09.2024 4 z 5

Kniha obsahuje 8 povídek od 8 autorek.
Některá zaujme víc jiná trošku méně.
Mně se nejvíce líbila Tvůj hlas a Polibek smrti.
Krásná je obálka z jedné strany kostlivec a z druhé krásná dívka

Mialenne
18.09.2024 4 z 5

Kniha s nádhernou obálkou, z jedné strany dívka a z druhé kostlivec. Každá strana obsahuje 4 povídky a velmi mne překvapilo, jak jsou autoři na pár stránkách schopni vytvořit nový fungující svět.

Začala jsem číst ze strany kostlivce a hned první povídka "Kdo neumí milovat" mne velmi bavila. Je sice trochu "úchylnější", tudíž nesedne každému, ale já bych klidně ocenila delší příběh v tomto světě.
Další povídka "Pět otázek" je na známé téma Chárona, ale přenesená na Kubu do pochybného rodinného podniku. Závěr mě překvapil, ale i pobavil.
Moje ze všech nejoblíbenější povídka Maso a květina byla tak moc rozkošná. Trošku to na mě dýchalo "upírskou nesmrtelností".
"Polibek smrti" mne na téhle straně zaujal nejméně. I přestože jsem milovníkem padlých andělů a ďáblů, takhle povídka ve mně nezanechala nějaký extra dojem.

Z druhé strany pak povídka "Největší talent" měla. zajímavý nápad, jen ten konec byl takový hrrr a moc mě nenadchl.
Druhá byla pak povídka "Tvůj hlas", která se mi z této strany a možná i celé knihy líbila nejvíce. Okamžitě mne přenesla do vánoční nálady, byly tam vtipné poznámky a ten závěr byl takový šok, ale v dobrém. Moc mě to bavilo.
Další byla "Karma", která nebyla špatná, líbila se mi i pointa a celkový systém tohoto světa, jen ta zamilovanost postav mi přišla moc na sílu.
Stejně tak poslední povídka "Na stopě minulosti" mi přišla v romantické lince napjatá, nepřirozená a furt jsem čekala nějaký podraz.

Ronnie68
04.09.2024 4 z 5

Útlá kniha, která obsahuje 4 povídky z jedné strany a 4 povídky z druhé strany... líbily se a četly se skvěle...

Lil30
30.08.2024 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, nejvíce mě zaujaly povídky: Kdo neumí milovat, Pět otázek a Polibek smrti. A ta obálka, prostě nádhera, díky ní jsem si knihu vybrala.

jindra_strelec
23.08.2024 5 z 5

Pustil jsem se na neprobádané území magického realismu osmičky autorek. A rozhodně to nebylo osm hrozných více v recenzi

anetaKiwg
21.08.2024 5 z 5

Na nevěčné časy

Wow! Tato knížka mě naprosto dostala! Jedná se o sbírku romantických a fantasy povídek, které jsem zhltla opravdu rychle. Obálka knihy je nádherná a má dokonce oboustranný design, což mě mile překvapilo. Grafické zpracování je úžasné a knize dodává ten správný šmrnc.

Povídky jsou rozděleny na světlou a temnou stranu, což je super nápad, protože si tak každý může najít to své.

Světlá strana:
Tady mě nejvíce zaujaly první dvě povídky.

"Největší talent" je vtipný a svižný příběh o tom, jak po svatbě sdílíte se svým partnerem jeho největší přednosti. Fakt mě to bavilo!

"Tvůj hlas" je krásný příběh o tom, jak můžete zaslechnout hlas své spřízněné duše, když na něj narazíte. Vánoční atmosféra, dojemné momenty a konec, který mě zahřál u srdce.

Temná strana:

Z téhle části mě nejvíc chytly povídky "Kdo neumí milovat" a "Pět otázek". Obě mají temnou atmosféru, propracovaný děj a konce, které mě opravdu bavily.

Celkově mě kniha velmi potěšila. Představené světy byly originální a u některých příběhů bych si přála, aby měly více stránek. Myslím, že si tam každý něco najde a rozhodně doporučuji na letní večerní čtení.

Tuhle knížku prostě musíte mít!

P.rochazka
16.08.2024 5 z 5

Prvne jsem si rikala, ze to bude dobra oddechovka. Ale cim vic nad temi pribehy premyslim, tim vic se mi libi, jak je to napsane .-] Nakonec me to dostalo a radi se mezi jedny z nejlepsich sborniku, co jsem zatim cetla.

Knihomolka97
14.08.2024 5 z 5

V této sbírce najdete 8 kratkých povídek od 8 českých autorek. Příběhy o lásce s kapkou magie, které chytnou za srdce. Každý je jedinečný.
Některé jsou psané v ich-formě, některé v er-formě. Je tu třeba příběh o druhé šanci na lásku, dále příběh o karmě či příběh, kde Svatý Valentýn nemusí být jen svátek zamilovaných.
Nebudu se rozepisovat o každé zvlášť, jen bych chtěla říct, že nejvíce se mi líbila pátá povídka (za 5*) a nejméně druhá (3,5*). Ostatní bych hodnotila v rozmezí 4 - 4-5*, opravdu povedené! Zajímavé náměty i prvky magie a vážně mi bylo líto, že nebyly delší.
Knížku moc doporučuji i pro ty, kteří třeba povídky běžné nečtou. Což jsem i já.
Sbírku jako celek hodnotím 4,5*/5*

Jaehyun
11.08.2024 3 z 5

U povídky Největší talent (kde po svatbě získáte talen svého protějšku) bych brala, kdyby tam bylo o stránku dvě víc, jinak to bylo dobře napsané. Pak se mi líbila povídka Tvůj hlas (kde slyšíte hlas své soulmate). Zbytek byl ok. Na jedno přečtení super.

Plusové body za obálku, která je oboustranná, aspoň co jsem viděla na internetu.

aliceh95X
31.07.2024 5 z 5

„Niky s výrazem černé vdovy hypnotizovala hodiny na stěně.“

Jak jsem si v anotaci přečetla slova magický realismus, věděla jsem, že buď budu spokojená, nebo hodně zklamaná. Tenhle žánr mám ráda, ale je dost často zaměňován s fantasy a u nás moc rozšířený není. Naštěstí, v tomto případě jsem sáhla dobře.

Mám ráda takovéhle jednohubky. Romantika nebyla extra vtíravá, fantasy tak akorát. Zjišťuju, že mě tahle vyváženost dost baví. Už se mi docela zajídali romantasy o vílách a dracích na jedno brdo.

Originalita povídek ve sbírce, to bylo příjemné vytržení z té plejády opakujících se příběhů, co jsem četla poslední dobou.

Celkově hodnotím hodně vysoko, právě za tu lehkost čtení, rozmanitost (Od vánoční romantiky až po démony) a novost. V tomhle žánru bych si ráda přečetla víc, snad začne u nás taky konečně vycházet, zatím jsem ho zaznamenala jen v cizině.

Povídky, co se mi líbily nejvíc.

Kdo neumí milovat - dokonalost od první stránky, ten svět prostě miluju a chtěla bych celou knihu o démonech, co na Valentýna loví duše hříšníků.

Tvůj hlas - další svět, kde chci víc, protože najít svoji spřízněnou duši, pomocí vnitřního hlasu a přitom to nemusí být zrovna ta vaše láska až na věky, je něco, co mě moc bavilo.

Největší talent - krásná ukázka jak si přestavuji magický realismus, ani moc magie, ani moc obyčejnosti. Navíc představa upjatého ředitele, jak pod „vlivem“ vypouští jeden, více či méně vhodný vtip za druhým, byla prostě geniální.

Poslední plus knihy a ne to nejmenší jsou dvě nádherné obálky, a to, že je made u nás. Autorky mi sedly a ráda si přečtu jejich dalších knihy.

Timčik
23.07.2024 5 z 5

Kniha písaná viacerými autormi, poviedky, kde sa prelínala realita a niečo nadprirodzené, magické. Každá jedna mala čosi do seba, najviac sa mi však páčila Kto neumí milovat.
Takisto obálka je krásna, ako z jednej, tak aj z druhej strany, navyše tá temnejšie vyzerajúca ma bavila omnoho viac :) niektoré poviedky by mohli mať ozaj svoj samostatný príbeh, keďže by tam bolo čo rozprávať ešte :)

Olga.Su
19.07.2024 5 z 5

Přečteno v podstatě za den, uvítala bych knihu delší. Zajímavé povídky od českých autorek. Kniha je oboustranná, to se mi moc líbilo. A co mě nadchlo je kombinace reálného světa s nějakou lehkou magií, nebo jednou kouzelnou zákonitostí. To si prostě musíte přečíst, abyste to pochopili. Stojí za to.

Muska119
13.07.2024 5 z 5

Sedlo mi to. Asi až na tu povídku o kočkách se mi líbily všechny. Kniha mohla být delší, nezlobila bych se. Ale dobrá jednohubka.

Nataliereader
10.07.2024 5 z 5

Líbilo se. Pěkné svižné čtení, hezký balanc mezi romantikou a fantasy. Obálka je za mě jedna z nejlepší, co jsem viděla za poslední dobu.

evca7271
08.07.2024 4 z 5

Příjemná oddechovka na zpříjemnění dne nebo ideální na dovolenou.

pavlaK98Q
06.07.2024 4 z 5

Za mě super počin. Příběhy všechny jsou čtivé a zajímavé, neměla jsem pocit, že jsou nedokončené spíš jako kdyby člověk nahlédl do několika životních okamžiků hlavních postav v několika různých světech. Myslím, že si od autorek přečtu více.

Jita2000
05.07.2024 5 z 5

Pěkná jednohubka na pár večerů. Oddechové čtení, víc romantické jak fantasy. Za mě ideální do kufru na dovolenou.

Lidie.Selova
28.06.2024 4 z 5

Na nevěčné časy
Prvně jsem nevěděla, co čekat, protože pojem magický realismus mi není moc znám. Ale nadšené recenze, mě přesvědčily, ať knihu zkusím.
Je to vlastně mix romantiky a fantasy , ale řekla bych v novém pojetí. V to v takovém, které se mi líbí.
Povídky jsou krátké svižné a bavily mě nové zápletky a příběhy. Musím se přiznat, že třeba Na stopě minulosti nebo Karma mě moc neuchvátili , za to povídky z temné strany to byla jiná káva.
K tomu obálka, která mě zaujala na první pohled.
Celkově jsem nadšená za originalitu, čtivé příběhy a krásné grafické zpracování. Osobně si myslím, že třeba hned první dvě povídky Největší talent a Tvůj hlas bych si více užila v audio podobě , protože srší skvělými dialogy. Temnou stranu bych zas prosila klidně dvakrát delší.
Za mě nádherné 4 hvězdičky z pěti.

monushka
24.06.2024 5 z 5

Povedené povídky! Myslela jsem si, že pro mě to moc nebude, jelikož fantasy nečtu příliš často, ale byla jsem nadšená!

A obálka knihy je překrásná.