Na vine sú hviezdy

Na vine sú hviezdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144817/bmid_na-vine-su-hviezdy-OEg-144817.jpg 4 7936 7936

Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život, lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa, ktorý má štýl, rakovinu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)

The Fault in Our Stars, 2012

Firefox4
05.08.2013 3 z 5

Škoda, že nevyšla v době mého mládí, takhle jsem se asi minula s cílovou skupinou. Místy mě pobavila, jasně, že jsem na konci brečela a svým dětem ji doporučím, ale pro mě by byla vhodnější kniha poněkud dospělejší.

Mirul
02.08.2013

Ta kniha ve mě něco zanechala, ale nedokážu říct co. Tady je opravdu pravdivé to, co je napsané na přebalu knihy - "nejvtipnější smutný příběh". Sotva jsem se ale začetla a už jsem byla na konci.
Skvělý příběh o tom, že i když víte, že smrt je nevyhnutelná, dokážete brát život s humorem. Skvělá kniha!

mautina7
02.08.2013 5 z 5

Po dočtení cítím jeden z vedlejších účinků smrti - nostalgii. Co k tomu říct, snad jen "Dobrý...!" :(

xoxoLenka
30.07.2013 4 z 5

Pěkná knížka o veselém umírání a smutném životě ...
Asi jsem čekala moc... Čekala jsem, že budu brečet, ale nestalo se tak. Líbily se mi myšlenky a vlastně i pojmutí celé knihy. Ale něco tomu chybělo, něco ...

La Fiera
30.07.2013 5 z 5

Absolutně fantastická knížka, která ukazuje, jak si lidé, kteří se setkali tváří v tvář se smrtí, ale unikli umí užívat života, protože ví, že si Smrt pro ně může přijít kdykoli znovu. A ukázat to někomu dalšímu. Jak se někteří lidé umí dívat s humorem i na nepříliš veselé věci a okolnosti. A o sarkastické poznámky tu také není nouze.
Hlavní hrdinka jako velmi inteligentní mladá dáma na mě působila příjemně. Stejně tak Izák a Gus, působili jako správně potrhlí teenageři. Byli hezky osobití.

Greenův styl psaní- žádné přikrášlování a caviky okolo, prostě krutá fakta a pravda- se k vyprávění příběhu naprosto dokonale hodil. Nemůžu jinak než hodnotit 5*.

Přesto bych však knize vytkla, nebo spíš nakladatelství, obzvlášť na začátku knihy, překlepy měnící význam věty. Např.: "tě" místo "mě". Nebylo jich moc, ale i tak mi narušily čtení.

Randyz1986
29.07.2013 4 z 5

Hodně smutná, ale zároveň i veselá knížka o lásce, životě a umírání...

*Lucias*
24.07.2013 4 z 5

Musela jsem ubrat jednu hvezdu za souveti, ktere me malem odradilo od cele knihy: "Libilo se mi, ze byl docentem fakulty trosku pokrivenych usmevu a na vedlejsi uvazek profesorem katedry hlasu, pri kterem mi moje kuze pripadala trochu vic jako kuze."
Jinak se mi libily ironicke poznamky a vtipky o jejich nemoci, i kdyz smichy jsem se teda nepotrhala. Bohuzel me kniha ani nerozbrecela, i kdyz jsem mela namale u Izakovy cvicne pohrebni reci..
Kazdopadne urcite doporucuji precist vsem:)

Lea
22.07.2013 4 z 5

Abych pravdu řekla, ta ocenění úplně nechápu, nicméně po dočtení si u mě Green reputaci vylepšil. Čte se to lehko a rychle, sem tam se objeví vtipná vložka, často jde o humor, který každému úsměv na rtech vytvořit nedokáže. Zkrátka je to o povaze a emoční rovině čtenáře. Čekala jsem hlubší myšlenku, co se týče Císařského neduhu, a dala se využít. Líbily se mi občasné filosofické debaty a náhled do světa rakoviny očima těch opravdu statečných. Poslední stránky mě každopádně zasáhly. Dost jsem se zaměřila na Hazel, což u mě osobně nahrálo v autorův prospěch. Jestli bych knížku doporučila dalším? Rozhodně. Patří v přeplněných regálech knihkupectví k těm potřebnějším.

Jiitush
20.07.2013 3 z 5

Dnes jsem dočetla knížku a říkám si: "A co?". Je to dojemné, ale ne až tak dojemné, aby mě to dohnalo k slzám, zvlášť když vím jak to skončí už po přečtení anotace. Nějak extra humorné mi to taky nepřišlo. Díky všem těm mediálním ohlasům jsem asi čekala něco víc.

cace
18.07.2013 5 z 5

Po doporučení jsem si knihu půjčila a samozřejmě se tématu trochu bála. Bylo to utrpení, ale počtení. Měla jsem problém se čtením ve vlaku, občas se nahrnuly slzy, to se jinak nedalo. Hodně dojemné.

LiLinka
11.07.2013 5 z 5

Ke knize jsem si vytvořila citové pouto.. je to opravdu nádherné dílo, které stojí za ocenění. Krásné vyjádření charakteristiky postav a celkový dojemný a přitom krutý děj.. doporučila bych ji každému, donutí člověka začít přemýšlet nad věcmi, které si dříve tolik neuvědomoval. Tato kniha si zaslouží daleko více, než 5 hvězdiček.

Lensiiee
10.07.2013 4 z 5

Tuto knihu jsem strašně dlouho odkládala. Ze strachu. Už teď mám z rakoviny noční můry a bála jsem se, že po přečtení této knihy to bude ještě horší. Kniha je napsaná dobře, ale něco jí chybí.

hanaheu
06.07.2013 5 z 5

Co dodat. Za mě super kniha,super se četla. Mě se moc líbila.

Kayla
27.06.2013 4 z 5

Upřímně? Čekala jsem o této knížky víc. Knížka se sice dobře čte, ale přece ten děj mohl být trochu lepší. Ale i přesto se mi to líbilo a musím doporučit dál :-) V brzký době bych se k ní ráda vrátila a přečetla si jí znova, než bude film v kinech :-)

PriMula
27.06.2013 5 z 5

Knížka mě nejdřív zaujala vzhledem. Hned po přečtení první stránky jsem zjistila že úžasný není jen vzhled. -SPOILER- Chtěla bych ale vědět co bude s Hazel.. :( :D Jinak dokonalá knížka kterou doporučuji.

chip_dale
26.06.2013

krásné.... veselé, smutné, čisté...

KateCullen
25.06.2013 4 z 5

Nevšední příběh o dvou lidech, kteří na každé stránce filozofují o smrti a životě. Někdy až z toho čtenář může dostat záchvat úzkosti, jako já. Na můj vkus mi tam ale něco chybělo, taková ta pomyslná třešnička na závěr, která to všechno dovrší a nenechá mě spát.

Malous
25.06.2013 5 z 5

Kolem této knihy jsem dlouho chodila v knihkupectví a váhala jsem, jestli si ji pořídit. Říkala jsem si, že to bude jen další kniha o umírání a rakovině, plná citů a utrpení.. Takových už je mnoho a nechtělo se mi do ní.
Zmýlila jsem se. Včera jsem knihu začala číst a po necelých 6 hodinách jsem se dostala na konec, NAPROSTO OHROMENÁ (a možná i ochromená).
Nejsem zrovna příznivec takových knih, mám spíše ráda Scifi nebo Fantasy.. Byla jsem velice překvapena, jak moc mě kniha vtáhla do děje.
Mohu jen doporučit!

Miru
24.06.2013 3 z 5

Pro mě jeden z těch případů, kdy masivní reklama a propagace zvítězila nad obsahem. Čekala jsem prostě víc. Víc emocí, víc humoru, lépe vykreslenou psychologii postav... Takhle ve mne zůstal pouze pocit, že o vše výše zmiňované se autor jen zlehka otřel a uvedené vysoké hodnocení knihy je pouze úlitba rakovině.

Eliz
23.06.2013 3 z 5

Když jsem o této knize slyšela poprvé, ihned jsem si ji chtěla přečíst. Nakonec se mi do rukou dostala ve formě ebooku a já se do ní s nadšením pustila. Přečetla jsem ji za dva dny, začíst se do ní mi problém nedělalo. Akorát jsem nějak nepobrala konec. Otočila jsem na další stranu s tím, že v oné kapitole už konečně zjistím, jak to dopadlo, ale už na mě čekalo jenom poděkování autora. Fakt super. Další věc, která mi dost vadila ta rychlost průběhu. Ještě jsem se ani pořádně nezorientovala v charakterech postav a oni už stihli dojít k tomu, že se milují. Možná to bylo tím, že jsem knížku četla tak rychle, možná ne. Spíš ne.

Jo, bylo to zklamání. Nejvíc mě naštvalo to, že jsem u toho vůbec nebrečela, i když jsem ze všech stran slyšela, jak všichni brečeli rovnou dvakrát. Mně se k tomu ani nechtělo. Smutná jsem z toho taky nebyla. A zas tak vtipný, jak tvrdí na obálce, to taky nebylo.