Náboj - Minulosť každého raz dostihne
Mary Louise Kelly
Štyridsaťročná profesorka francúzskej literatúry Caroline Cashionová začne mať bolesti v zápästí. Na lekárskom vyšetrení zistia, že ich príčinou je náboj, ktorý má v oblasti krčných stavcov. Caroline vôbec netuší, ako sa tam ocitol. Požiada rodičov o vysvetlenie, no s prekvapením zistí, že je adoptovaná a jej biologických rodičov v Atlante zastrelili, keď bola ešte dieťa. Aj ju vtedy postrelili, ale prežila. Páchateľa nikdy nechytili. Šokovaná Caroline sa rozhodne pátrať po svojich koreňoch, snaží sa zistiť podrobnosti spojené s týmto prípadom. Vyhľadá novinára, ktorý kedysi o vražde jej rodičov písal. Ten jej navrhne, že s ňou urobí rozhovor, čo by mohlo vyvolať záujem verejnosti a pomôcť jej odhaliť pravdu. Zrazu sa však z temnej minulosti vynára čoraz viac postáv, ktoré o prípade niečo vedia. Caroline pátra po vrahovi ďalej na vlastnú päsť, lebo chce stoj čo stoj zistiť, čo sa vlastne stalo a prečo. Lenže aj vrah číta noviny... Psychotriler Náboj sa vám dostane pod kožu, ovládne vašu myseľ i fantáziu a donúti vás rozmýšľať nad mnohými nezvyčajnými vecami.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2016 , Ikar (SK)Originální název:
The Bullet, 2015
Velmi čtivý příběh s nezvyklou zápletkou, napínavé čtení od začátku až do konce. Mě kniha určitě nezklamala a mohu jen doporučit.
Od knížky jsem se nemohla odtrhnout. Možná je to tím, že jsem na rok odložila žánr detektivek. Zápletka je zajímavá a autorka drží napětí od začátku až do konce.
Detektivka není žánr, který bych vyhledávala a tudíž nejsem velký odborník. Ale Kulka se mi velmi líbila, od postav až po zápletku a skvělé vyvrcholení. No a samozřejmě francouzština :)
Kniha se mi dobře četla, ale čekala jsem od ní víc. Nenadchne, ani neurazí.
Příběh je zajímavý, dle mého názoru by z něj ale šlo "vytřískat víc". Většina knihy mi přišla taková klidná, zvolna odvyprávěná (chvílemi až utahaná) a na posledních stránkách knihy najednou, jak lusknutím prstů, zvrat a děj nabral až zbytečně moc rychlý konec.
NO,z me teda zadna velka hitparada to nebyla..Cetlo se to dobre,ale nijak extra napinavy to nebylo a moc me to neuchvatilo
Měsíc, který totálně změní život neprůbojné nevýbušné profesorce. Poklidné vyprávění, nic, nic a najednou bác. Až poslední třetina knihy dostane spád a má prvky krimi či ladydetektivky. Hlavní opěvovaná hrdinka se stává vrahem. Námět super, provedení slabší.
*SPOILER!*
Až k neuvěření byl telefonický rozhovor dvou vražedkyň o vzájemné domluvě a utajení. Jakoby ta první se vysmívala druhé, heč zabila jsi špatného, ale mě si udělala službu. A druhé zklamané nezbývá než se jít vybrečet k řece a nebo...
Pěkně napsaná detektivka. Čte se rychle a hezky. Dobré čtení třeba na dovolenou ( i když má na cesty větší rozměr). Doporučuji.
Caroline žije poklidný život. Když ale zjistí, že její zdravotní potíže souvisí s kulkou, jež byla při magnetické rezonanci odhalena mezi jejími krčními obratly, nabírá její život na obrátkách. Co se vlastně tehdy v jejím dětství stalo? A čí dcerou vlastně je? Pustí se do pátrání na vlastní pěst. A dostane se do pořádně zapeklité situace.... Detektivka se zajímavou zápletkou a překvapivým rozuzlením. Líbilo se mi to, doporučuji.
Četlo se to dobře, rychle to odsýpalo.. ale ten konec mě celkem zklamal - takže lepší průměr
Moje první "detektivka". Zaujal mě námět a moje zvědavost zvítězila. Rozhodně jsem nelitovala, kniha je velmi čtivá a konec byl rozhodně zajímavý.
Za mě, velmi milé překvapení.
Od této knihy jsem si nic neslibovala, ale teď cca 15 minut po tom co jsem ji dočetla, jsem z ní nadšená.
Nečekala jsem řešení, které C. zvolila, ale fandila jsem jí až do konce a nakonec rozuzlení, které dává smysl :-) já jsem spokojená..
Tohle se mi hodně líbilo, asi proto, že jsem od toho nic nečekala... děj ubíhal tak jak měl, rozuzlení na konci jsem předvídala jen pár stránek předtím... takže ano, za mně dobrá kniha..
Kniha mne zaujala. Dobře se četla. Někdy se mi stává, že se do detektivek a thrillerů nejsem s to začíst - a jakmile se začne všechno ještě komplikovat, tak to je konec. Neznám jména, nic mi neříká děj, nechtějte po mně vědět, kdo je vrah... U této knihy se mi to nestalo! Styl psaní mi byl sympatický, děj poměrně zajímavý, pěkný nápad... Jsem spokojená! :-)
Jako oddechovka dobré, děj pěkně ubíhá, kniha je velmi čtivě napsaná, ale jako kvalitní detektivku bych to určitě neoznačila vzhledem k tomu, že konec je jasný už od první třetiny. Zlatý průměr...
Oddychové čtení, žádný drasťák, konec se dá docela dobře předpokládat. Doporučuji, není to špatné.
2016 | Kulka |
2016 | Muž s absolutní pamětí / Slib pod jmelím / Dokonalé ticho / Kulka |
Super knizka! Za me plny pocet!