Nabroušený šéfkuchař - Líbivé bludy a krutá pravda o zdravém stravování
Anthony Warner
Anthony Warner, bloger známý jako Angry Chef, rozplétá ve své knize spolu s týmem psychologů, výživových vědců a dietetiků tajemství, proč se většina z nás, rozumných, inteligentních lidí, tak snadno nechá oklamat módními stravovacími výstřelky. Nikdy předtím jsme o jídle a zdraví neměli k dispozici tolik informací jako nyní. Máme diety jako GAPS, paleo, detox, bezlepkovou, zásaditou, raw i myšlenku „cukrového spiknutí“. Spousta z toho je však nejen mylná, ale také doopravdy škodlivá. A tak nás Gizzi Erskineová, britská šéfkuchařka známá z kulinárních pořadů v TV, naladí na přečtení této důležité knihy: „Díky bohu za přímočarého, inteligentního a dobře informovaného Anthonyho Warnera. Někdo to musel říct (kult čistého střeva je blbost) a on se do toho pustil – energicky, zábavně a přesvědčivě.“... celý text
Literatura naučná Kuchařky Zdraví
Vydáno: 2018 , Slovart (ČR)Originální název:
The Angry Chef: Bad Science and the Truth About Healthy Eating, 2017
více info...
Přidat komentář
Celkem fajn knížka, ale nebýt zbytečných keců okolo, mohla by mít i poloviční rozsah. Čte se poměrně dobře, jedná se o takovou povšechnou kritiku různých přístupů ke stravě z pohledu vědy. Pokud se člověk o stravu a kritické myšlení trochu zajímá nedozví se nic moc nového.