Náhoda

Náhoda
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46749/bmid_nahoda-eg1-46749.jpg 3 12 12

Autor řady dobrodružných psychologicky zdařilých děl z prostředí pobřežního či vnitrozemského života a námořní plavby soustřeďuje v románě děj kolem podivuhodných životních osudů námořního kapitána a jeho mladičké ženy, dcery bohatého anglického bankéře. Příběhem s pomalu plynoucím dějem a psychologicky dobře vykreslenými postavami z obojího výše zmíněného prostředí protéká téma zrady a zbabělosti a zejména pak téma osudové životní samoty. Doslov napsal Aloys Skoumal.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Melantrich

Chance, 1913

Chesterton
01.09.2024 2 z 5

[četba ČRo]
Jsem na tom stejně. Nedokážu se zaposlouchat ani při jednoduché činnosti, stále jsem se vracela zpět...dnes už je to rozvláčně prázdné. Ale jistě je příčinou i naše zpovykanost a nadbytek kvalitnějších textů :o)
Nikoli chyba autora.
2/3

p.stranska
01.09.2024 1 z 5

Audiokniha Čro. Nedoposloucháno, vůbec mě to nebavilo.

666Jitka
30.08.2024 3 z 5

Čekala jsem dobrodružný příběh a dostala jsem psychologickou fresku, která velmi pomalu až zdlouhavě zkoumá lidské charaktery a životní příběhy několika hlavních aktérů tohoto románu. Jako sonda do lidské nátury, etiky a nitra hlavních hrdinů to mohl být ve své době docela zajímavý počin, mně však přišla kniha poněkud rozvláčná a trochu nudná. Poslouchala jsem na Čro Vltava.

R47
21.08.2024 1 z 5

První Conrad, kterého jsem nedal. Neuvěřitelně nezajímavé.

Janadvorackova
13.08.2024 2 z 5

Některé příběhy mi k srdci prostě nepřirostou.
Špatně se tím prokousávalo, často jsem se vracela. Hrozně se to táhlo.