Náhodní hrdinovia
Danielle Steel
V jedno májové ráno sú na letisku JFK v New Yorku pripravené na odlet dve lietadlá. Pri bezpečnostnej kontrole nájde agentka Bernice Adamsová v prepravke pohľadnicu so zvláštnym, znepokojivým odkazom. Bernice informuje o náleze nadriadenú, no tá nad jej obavami iba mávne rukou. Bernice však dá na intuíciu a zburcuje bezpečnostné oddelenie. Čoskoro dorazí Ben Waterman, agent vnútornej bezpečnosti, ktorého stále trápi pocit viny z nevydareného zásahu, pri ktorom zahynuli rukojemníci. Aj Ben začne mať podozrenie. Kto nechal na letisku tú pohľadnicu a čo presne odkaz znamená? Ben si prezrie zoznam cestujúcich a zameria sa na lietadlo A321, ktoré má pilotovať Helen Smithová. Predtým pracovala v armáde a bola mimoriadne úspešná, lenže potom jej v Iraku zahynul manžel a ona zostala sama s tromi deťmi. Na palube lietadla je aj slávna filmová hviezda, pilot vo výslužbe či nervózny otec so synom, ktorého uniesol svojej žene. Ben prehľadáva údaje a inštinkt mu čoraz viac napovedá, že práve v Heleninom lietadle sedí človek, ktorý plánuje niečo hrozné. Cestujúci, posádka aj experti na zemi sa musia z minúty na minútu stať hrdinami, aby odvrátili hroziacu katastrofu.... celý text
Dobrodružné Romány Pro ženy
Vydáno: 2020 , Ikar (SK)Originální název:
Accidental Heroes, 2017
Kniha se četla dobře. Ze začátku jsem měla trošičku chaos v postavách a chvíli trvalo než se to ''rozjelo'', ale stálo to za to.
Zajímavý příběh, který by jste od Steel nečekali. Ikdyž v knize chybí romantika je velmi napínavá. Přečetla jsem ji ze dne na den. Je to jako s kávou 100 lidí 100 chutí a každý ji pije rád jinak (mléko, cukr, whisky).
Takový “soft thriller” , úplně něco jiného, než na co jsem u Steel zvyklá, jako kdyby to nepsala ona. Pořád jsem čekala, kdy to sklouzne k romantice, a ono nic :-)
Tentokrát se D. Steel pustila do dobrodružného žánru. Příběh lidí, kteří se starají o bezpečnost cestujících letecké společnosti. Nálezem pohlednice se vzkazem "Navždycky si mě budeš pamatovat!" se rozjíždí vyšetřování a pomoc letadlu A321, který pilotuje sympatická Helen.
Snaha všech zainteresovaných osob k odvrácení tragédie graduje. Kniha patří mezi ty průměrné, které spisovatelka napsala.
(SPOILER) Po přečtení úvodního slova jsem se lekla, jaká to bude blbost, ale úplný odpad to nebyl. Na mě příliš "americké", protože všechno dobře dopadne, všichni se mají rádi a vše se v dobré obrátí a hlavní padouch je tak předvídatelný, až to bolí. Na čtení na pláži to stačí, ale na víc nic.