Najjasnejšie hviezdy

Najjasnejšie hviezdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472843/bmid_najjasnejsie-hviezdy-BZz-472843.jpg 3 97 97

Strhujúci príbeh o láske a klamstvách Karina pozná tvrdú realitu armádneho života. A ako každý, kto vyrástol v blízkosti vojenskej základne, vie, čo nasleduje po návrate vojaka z misie. Preto sa snaží budovať si pokojný život vo vlastnom dome. K rodine sa však neotáča chrbtom. Drží ju pokope. Aj keď je otec na misii, aj keď má brat Austin opletačky so zákonom. Austin robí jednu hlúposť za druhou a otec to už nezvláda. Karina potom všetko napráva, no aj ona postupne stráca pevnú pôdu pod nohami. A vtedy ho stretne – zatvorenú knihu, do ktorej veľmi túži nahliadnuť. Ako masérka spoznala mnoho vojakov, no tento je iný. Dvadsaťročný Kael má za sebou dve ťažké misie v Afganistane. Je uzavretý a neobvykle tichý. Nechce, aby sa Karina čo i len dotkla jeho pravej nohy. Karina si na jeho spoločnosť časom zvykne a prestane zastierať svoje city. Zdá sa, že konečne našla dlho hľadaný pokoj. Ilúzia však rýchlo vyprchá. Zrazu musí nájsť silu oddeliť pravdu od klamstiev a rozhodnúť sa, ako s ňou naloží.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)

The Brightes Stars

katasokolov
12.12.2022 2 z 5

TAK TAKHLE NE!

Těšila jsem se na podobný příběh jako After a dostala jen táhlou nudu, ve které se střetnou dva lidé napojení na armádu, byť každý jiným způsobem.

Armádní prostředí mám ráda a čekala jsem tudíž nějaké drama. Místo toho jsem četla jen plnou snůšku keců a rádoby filozofických úvah o životě a válce.

Nezaujala mne žádná hlavní, ale ani vedlejší postava a děj byl suchopárný a proklatě zdlouhavý. Knihu bohužel nedoporučuji a dvěma navazujícím dílům se obloukem vyhnu. Jako řeknu vám, Hardin byl sice blb, ale aspoň nebyl nudnej :-D. Tady dostanete tak nanejvýš nepříliš mluvného vojáka a dívku, která se neustále za někoho omlouvá a stěhuje si do baráku naprosto cizí lidi.

Výňatek z textu s WTF efektem:

“Dnes měl košili s dlouhým rukávem, se jménem své jednotky na štítku, a k tomu modré džíny s roztřepenými nohavicemi, jako by je nosil už léta. Měla jsem chuť sáhnout si na ty roztřepené konce a cítit pod prsty měkká vlákna.” :-D

Ještě bych chtěla zmínit, že naprosto nechápu označení 17+ na přebalu knihy, neděje se tady naprosto nic nepřístojného, na rozdíl od série After, kde toto označení jaksi chybělo.

Pokud čekáte příběh podobný kupříkladu letošní novince na Netflixu Purple Hearts, tak se nedočkáte :-(.

petusska01
28.12.2021 2 z 5

Knihu som čítala na preskacku s inými lebo ma veľmi nebavila a nevedela som sa zacitat ani do príbehu ani vžiť do hlavných postáv. Celkovo som mala pocit, akoby mi tam chýbali celé pasáže. A Karina bola fakt otravná, tie jej myšlienky a hysterické správanie... Akože, prečítam si určite pokračovanie nakoľko nemám rada nedoriešené veci, ale čakala som viac.

Majka1979
03.10.2021 3 z 5

Zo začiatku som knihe nedávala veľkú šancu, pretože pre mňa bola séria After utrpenie, ale môžem povedať, že túto knihu som prečítala do konca a príbeh ma naozaj zaujal.
Ako vždy hovorím, nemusí byť v knihe samý sex a erotika, aby ma zaujala. Bola napísaná pútavo, príbeh hlavnej hrdinky, jej rodiny, jedného vojaka, ktorý jej vstúpil do života, tehotnej kamarátky vás nenechá chladnými. Budete chcieť čítať ďalej a ďalej, len aby ste zistili, ako sa ich životy zmenia, ako dokážu životom kráčať, hoci majú v ceste prekážky.

A ak ich zasiahne láska, tak potom je ten život o to pestrejší a plnší. :)

Odporúčam prečítať, ak máte rady takéto príbehy, veľmi dlho som takéto niečo nečítala a môžem povedať, že som sa párkrát zamyslela aj nad svojim životom. Niekedy takáto trošku iná, no napokon aj trošku kniha na zamyslenie, padne vhod :)

valika0302
31.08.2021

príbeh z prostredia, ktorý pre naše územie nie je veľmi typický, preto som sa nevedela celkom zžiť s príbehom, ale v konečnom dôsledku sa mi kniha páčila :)