Nákaza

Nákaza
https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80717/bmid_nakaza.jpg 4 178 178

Upírská trilógia série

Druhý diel upírskej trilógie, pokračovanie úspešných Žihadiel. Na planétu padá súmrak, nočné príšery obsadzujú Zem. New York a postupne aj zvyšok sveta podliehajú nákaze, ktorá mení ľudí na upírov. Žiaľ, len málokto vie, aká je skutočná príčina epidémie, a tak sa zdá, že Majster – zlovestný prastarý upír – čoskoro ovládne svet. Na čele vzdoru stojí čudná hŕstka odhodlaných. Ak chcú odvážlivci zastaviť pád ľudstva, musia stoj čo stoj získať vzácnu ručne písanú knihu. V jej strieborných doskách je ukrytý kľúč na vykynoženie nemŕtvych..... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Ikar (SK)

The Fall, 2010

BadNicole8
25.11.2014 5 z 5

Super knížka, sice mi bylo líto některých postav, ale i tak super.

hledaseniki
11.07.2014 5 z 5

Druhý díl navazuje tam kde první skončil. Kniha je stejně čtivá jako díl předchozí vlastně daleko víc, protože se tam toho děje skutečně hodně. Nečekala bych, že se mi po Nákaze může líbit další díl ještě víc, ale Pád mě přesvědčil o tom, že to skutečně jde. Příběh plný napětí, akce, skvělé atmosféry a mnoho upírů včele s Mistrem. Už teď se těším na poslední díl.

kormoran78
17.05.2014 4 z 5

Oproti prvnímu (zřejmě seznamovacímu) dílu velký posun- zábavné, akční a napínavé. Chystám se na třetí, závěrečný díl a doufám, že nebudu zklamán.

1972Sixo
14.02.2014 4 z 5

Po prvom diely, ktorý páchol filmovým scenárom prichádza nekompromisný akčný horor. Je lepší, na nič sa nehrá, zaujímavé postavy (s ešte stále nevyvinutými charaktermi), dejove peripetie aj brutálne vychytávky. Lepšie 4* no na 5* si asi počkám do 3 časti

Lenny33
04.07.2013 4 z 5

Kromě strachu a napětí převládala při čtení knihy také myšlenka, že lidská hloupost je nekonečná.

"Můj meč zpívá stříbrem..."

Beatrice
09.09.2012 5 z 5

Nákaza je v plnom prúde, z ľudí sa stávajú šialení upíri a z tých, ktorí prežili, štvaná zver. Malá svorka odhodlaných bojovníkov proti upíriemu vírusu bojuje ako sa dá, no svet sa rúca príliš rýchlo. Potoky bielej hustej krvi, odseknuté hlavy a končatiny, Gus a jeho nová banda lovcov upírov, Ephraim so Zackom proti upírej matke, profesor Setrakian a odvaha zbaviť sa raz a navždy Majstra. Znova skvelá atmosféra, akcia, láska a priateľstvo, napätie...ani táto časť ma nesklamala a púšťam sa do poslednej :)

jantar31
03.07.2012 5 z 5

Lepší než první díl. Řežba, maso , krev , emoce , láska , deprese jsou ingredience toho molotova koktejlu.
Prostě plný počet hvězd.

Autoři knihy