Nákaza přehled

Nákaza
https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80717/bmid_nakaza.jpg 4 178 178

Upírská trilógia série

Druhý diel upírskej trilógie, pokračovanie úspešných Žihadiel. Na planétu padá súmrak, nočné príšery obsadzujú Zem. New York a postupne aj zvyšok sveta podliehajú nákaze, ktorá mení ľudí na upírov. Žiaľ, len málokto vie, aká je skutočná príčina epidémie, a tak sa zdá, že Majster – zlovestný prastarý upír – čoskoro ovládne svet. Na čele vzdoru stojí čudná hŕstka odhodlaných. Ak chcú odvážlivci zastaviť pád ľudstva, musia stoj čo stoj získať vzácnu ručne písanú knihu. V jej strieborných doskách je ukrytý kľúč na vykynoženie nemŕtvych..... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Ikar (SK)

The Fall, 2010

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nákaza. Přihlašte se a napište ho.

denniys
11.03.2025 4 z 5

Po událostech prvního dílu se New York ocitl v chaosu – upíři ovládají město a lidé se snaží přežít. Hlavní hrdina, epidemiolog Ephraim Goodweather, spolu se svými spojenci, bojuje proti temným silám vedeným Mistrovým klanem. V tomto díle se odhaluje více o původu upírského viru a jeho spojení s dávným zlem.
"Pád" je povedené pokračování, které udržuje napětí a rozšiřuje mytologii upírů. Pokud máte rádi horory a dystopické příběhy s upírskou tématikou, tahle kniha rozhodně stojí za přečtení.

Merlin_CZ
07.03.2025 5 z 5

Jako první jsem viděl seriál tak jsem byl zvědavý.
Rozhodně dobře napsáno, pár věcí je samozřejmě trošku jinak než v seriálu, ale celkově hodně dobře napsáno.

CharlesWard
29.03.2024 3 z 5

Klasicky vatovitý prázdný díl jako u většiny trilogii. Bavili mě snad jen intermezza ze Setrakianova mládí. Asi to dojedu čistě z povinnosti.

Kniha Nákaza v seznamech

v Mé knihovně193x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Autoři knihy