Nanobook
Mardoša (p)
Křehký příběh internetového věku. Do milostného trojúhelníku – iTom, Eliška a dívka zahalená přezdívkou 90/60/90 – vstupuje rozporuplný profesor docent Tečka, ředitel Centra pro výzkum a aplikaci nanogamie, který nejen nemocným pomáhá a odstraňuje z jejich těl nakažlivé viry, ale je rovněž posedlý touhou odstraňovat „přebytečné jedince“, kteří jsou podle něj „viry společnosti“. Digitální psík Hal (který se zatoulal) je ovšem postavou zcela kladnou… V Nanobooku je prozaicky zpracován příběh, jenž je v písních vyprávěn také na novém albu skupiny Tata Bojs Nanoalbum.... celý text
Dala jsem si krásný večer s Tata Bojs a jejich lahůdečkou Nanobookem i Nanoalbem. Příjemně mě naladily a úsměvem obdařily již ilustrace na začátku knížky (a nejen tam). A dál je to celé tak nějak krásně vyladěné, veselé i smutné, od léčení k zabíjení, od IT k mraveništi, od přírody k vyspělým technologiím. A muzika na albu je taky skvělá a Jiří Schmitzer jako pan Tečka nemá chybu.
A splnila jsem bod 4 Výzvy.
Velmi příjemné překvapení. Líbivý příběh, povedené ilustrace a chytlavé album k tomu. Co víc si člověk může přát?
Moc pěkné dílko. Vtipné a vůbec ne nezajímavé. Moderní a jak už tady někdo napsal multigenerační.
Roztomilé, jednoduché, předvídatelné, to ale vůbec nevadí, protože i přes to mě konec dostal :)
Hra zo slovami u Mardošu je tvorivá a povznášajúca, kým love story knihy máločím prekvapí. Nanobook je len krátka úvaha o prírode kontra technológiách a rozhodne neurazí.
"Nenarodil jsem se, vyrobili mě.." Oblíbené CD oblíbené skupiny poslouchám už 10 let a teď jsem se dostala ke knize, kterou si přála moje o 16 let mladší sestra na vánoce 2013. Dílo opravdu multigenerační..
Za postavami nejdou neslyšet písně z alba (pokud ho znáte) a Jiří Schmitzer je prostě nejlepší volba na schizofreního profesora docenta Tečku.
Obrázky k příběhu od M.Caise velmi příjemně překvapily.
Supr knížečka, ve spojení s albem to nemá chybu.. Pořád budu Nanoalbum považovat za to nejlepší od Tatabojs.. :)
Studuji nanotechnologie, jsem fanouškem Tata bojs.. a přesto mi tak dlouho trvalo, než jsem se dostal k Mardošově knize. Byla jednoduchá, vtipná, dojemná, líznutá hudbou.. prostě tak akorát. :) Kdo by v životě nechtěl potkat takovou 90/60/90? ;)
Jak postupně objevuju Tatáče, tak bylo potřeba dohnat resty i v publikační části, takže Nanobook byl jasná volba. Když knížku pojmu jako rozšíření příběhu Nanoalba, tak lze říct, že je to takový příjemný, milý příběh, který se hezky čte a jenž není nijak čtenářský náročný. V textu jsou poměrně jasně vidět některé vzorce uplatňované v textech kapely, hlavně hraní se slovíčky a různými slovními obraty. Takže vzato kol a kolem, příjemná knížečka, ale na plné hodnocení to nebude.